< Tilbake til oversikten

Hvordan lage blomkålstappe?

#1

Tidl. medlem sa for siden:

Jeg har oppskriften på blomkålstappe men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal lage den.

Har foodprosessor med blender. Når jeg skal mose den ferdigkokte blomkålen skal jeg ha den i blederen eller skal jeg ha den i den store bollen.....


#2

LIBBA sa for siden:

Hei:)
Har du stavmixer? Jeg pleier å bruke den. Har en lang slank beholder i plast ( fulgte med mixeren ), har i kokt blomkål, litt smør, fløte, pepper, salt og litt raspet muskat. Moser dette sammen med stavmixeren. Ser ut som potetmos når det er ferdig. Blir helt nydelig.:sikle:
Lykke til:)


#3

Tidl. medlem sa for siden:

Takk for tips, men jeg har ikke stavmikser.

Ingen flere som vet hvordan man går frem?


#4

Gerd sa for siden:

Jeg ville brukt den store bollen :ja: Det har jeg gjort med godt resultat :)


#5

Tidl. medlem sa for siden:

Da har jeg laget blomkålstappe i blenderen på foodprosessoren.
Resultatet ble ok.
For å få most det ordentlig måtte jeg stoppe maskinen noen ganger og åpne lokket og røre litt rundt nedi der for at alt skulle bli most.
En stavmixer hadde vært å foretrekke.
Men det går greit med blender også dersom man ikke har stavmixer.


#6

Kitt sa for siden:

Dersom du tilsetter litt mer væske og lager litt mindre biter slipper du kanskje det!
Ønsker du deg stavmikser til jul, slipper du alt det styret!:D


#7

Tone-G sa for siden:

Jeg bruker potetmoser og god gammeldags håndkraft ;)
Har du ikke potetmoser, såbruk en annen gjenstand.. Et glass ol.. Stamp i vei :heia:


#8

Hamster59 sa for siden:

Bruker å helle av alt vannet og la blomkålen tørke litt. Jeg moser blomkålen sammen med fløte eller rømme eller creme fraiche med stavmikser oppi kasserollen. Deretter tilsetter jeg revet ost, noen biter fetaost, hvitløk. Bruker å kjøpe soltørka tomater i olje på glass, og litt av det er bare helt snadder oppi. Sist hadde jeg dette til laks etter oppskrift fra Makronella, og det ble bare så godt. Hadde rester til lunsj dagen etter, og det var så godt at jeg nesten var frista til å slikke fatet etterpå. :sikle: (Gjorde det ikke!):D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.