< Tilbake til oversikten

Ostekuler

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Ingredienser:
2,5 dl revet ost
2 ts soyamel
1/4 ts salt
1/8 ts cayennepepper
2 eggehviter

1-2 dl blanding av knust baconcrisp/bacongull* og pofiber
Olje til fritering

Fremgangsmåte:
Bland sammen ost, mel, salt og cayennepepper i en bolle.
Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i osteblandingen.
Lag små kuler av røra og rull dem i baconcrisp/pofiber-blandingen.
Varm opp oljen til 180 grader og fritèr kulene forsiktig i 1-2 minutter eller til de er gyldne (ikke alle på en gang).
La dem renne av på kjøkkenpapir.

*) Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det. Jeg brukte ca halvparten av hver av baconcrisp og pofiber.


#2

lifejack sa for siden:

Dette må jo være veldig likt cheese curds:sikle:
Å, skulle ønske jeg kunne spise ost!


#3

Fruitdrops sa for siden:

Og med jalapeno oppi blir dette helt nydelig :)


#4

Kitt sa for siden:

Skal bare få tak i pofiber, så skal det lages ostekuler, ja! Elsker sånt!:sikle::love:


#5

Furine sa for siden:

Åh, her vart eg inspirert. Har kjøpt inn cheddar og jalapenos på veg heim, her skal det testast ut!


#6

Peaches sa for siden:

Nam, nam. Love cheese:pMen trenger en slikt pofiber?
Hva gjør det egentlig?:veitikke:


#7

ekenna sa for siden:

Jeg har nå prøvd disse, og jeg kan bare si; Åh, så godt! :p

Men jeg brukte ikke pofiber, bare knust baconsvor og så hadde jeg i et kjempegodt krydder(husker ikke hva det heter... indiske greier hvertfall).

Anbefales på det sterkeste!;)


#8

Mellon sa for siden:

Dette MÅ jo testes :sikle:


#9

Idarull sa for siden:

kan man bare bruke sånn gammel gryte til frityr el? samme som smultringer. åssen olje er best? dette høres så snacks ut! kanskje man kan lage masse og fryse ned og varme i ovnen til bruk.


#10

Lisbeth sa for siden:

Du kan sikkert bare bruke baconcrisp/gull/svor sånn som Ekenna. Jeg valgte å blande med pofiber for finere panering. :)

Jeg brukte rapsolje beregnet til steking. Den tåler varme opp til 180 grader :) En gammel frityrgryte kan sikkert brukes ;)


#11

Idarull sa for siden:

oki :) da må mamma hjelpe meg med dette, er ikke så vant med sånt. måle temp og varme oljer, that is.


#12

Augustina sa for siden:

Jeg prøvde, men uten krydder i ble det litt tamt. Skal lage en ny runde i morgen hvor jeg planlegger å bruke forskjellig fyll (manchego, fetaost, samt litt skinke), samt litt krydder. Skal kalle det ostekulesuprise, hehe, fordi man ikke vet hva man får ;D

Men, de jeg lagde nå vil jeg jo ikke kaste. De var absolutt ikke vonde, de var gode, men som sagt...litt tamme (min egen skyld). Hva kan jeg servere med de? Vurderer salsa eller tzatziki. Noen som har et bedre forslag? :)


#13

Idarull sa for siden:

kanskje blåmuggost inni hadde vært godt? er hvertfall godt på pizza, jeg har aldri spist det rent. Kan jo prøve å dyppe i litt sukkerfri ketchup eller rømme?


#14

bluedog sa for siden:

Hørtes skikkelig godt ut :sikle: skal prøves snarest.

Hvor er det mest sannsynlig at man finner profiber forresten?


#15

Kitt sa for siden:

Regner med at en helsekostbutikk med respekt for seg selv bør ha pofiber!;)


#16

bluedog sa for siden:

Takk, da prøver jeg der først :) og så skal jeg huske å si "pofiber" og ikke "profiber" som jeg skreiv ;)


#17

Bee sa for siden:

Jeg har laget disse 3 ganger nå. Er helt hekta.
Har ikke brukt pofiber da. Hadde i litt Hi-Maze i stedet. Funka fjell det også.


#18

LilleMill sa for siden:

Høres godt ut! Vil noen legge ut bilder? :)


#19

Kitt sa for siden:

Helt øverst i første innlegg (Der det står "her") er det en link til bloggen hennes. Der er det bilder!


#20

LilleMill sa for siden:

Oi, så ikke det jeg :) Tusen takk! :)


#21

Kitt sa for siden:

Gubben kjøpte pofiber på helsekosten for meg i dag! 21,- for en pakke! :D Slett ikke ille! Mye av disse "spesial- greiene" er ganske dyre!:eek:


#22

Kitt sa for siden:

Bare hyggelig! :)
Sjekk gjerne ut hele bloggen! Utrolig mye digg! Og masse fine bilder!:sikle:


#23

Manilla sa for siden:

dette høres kjempegodt ut,skal prøve oppskriften. :-)


#24

Idarull sa for siden:

Da kan man jo tenke på at i Sverige koster den kanskje 14 svenske. Er helt latterlig egentlig...


#25

Kitt sa for siden:

Pleier å kjøpe Fiberhusk i Sverige til 1/3 av prisen!:eek:
Orket ikke vente med å lage disse ostekulene til jeg fikk sjekket Pofiber i Sverige, men skal jammen meg sjekke neste gang!:ja:


#26

Lisbeth sa for siden:

Jeg kjøpte pofiber i Sverige her om dagen, og mener det kostet rundt 15 svenske kroner.. :)


#27

Kitt sa for siden:

Er jo ikke SÅ stor forskjell eller store utgiften uansett, men dersom det viser seg at jeg kommer til å bruke en del av det, skal jeg nok sørge for at det står på "Harry"- listen min!;):D


#28

Lisbeth sa for siden:

Nei, det er andre ting man sparer mer på, men hvis man først er i Sverige så er det jo greit å ta med ;)

Man kan f.eks bruke pofiber på samme måte som fiberhusk i bakverk, men mens fiberhusk gjør bakverket litt "tungt" skal visst pofiber gjøre det luftigere :) Tror pofiber kommer til å brukes endel mer enn fiberhusk i fremtiden hos meg ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.