< Tilbake til oversikten

Oppskrift lavkarbo-lussekatter?

#1

Sunako sa for siden:

Hei, bare lurte på om det er noen som har en oppskrift på lussekatter som er lavkarbo? De siste årene har jeg pleid å bake dem sammen med tantebarnet mitt på 10 år, og hun blir nok skuffet hvis jeg ikke skal smake på de hun har lagd i år...

Dette er muligens diskutert før, men beklagligvis er jeg ikke helt god venn med søkefunksjonen, får bare opp masse urelatert...




#4

camryn sa for siden:

Luktfri cocosa? Er det den nøytrale?

Og... 13dl hvetemel. Boooo!
Eg har ikkje evner til å finne erstatninger :p


#5

marjusen sa for siden:

Regner med det er den nøytrale ja. Står at hvetemeldet kan erstattes av glutenmel? Eller er det jeg som missforstår?

Hvis det stemmer så er det jo lavkarbo mel. Men mulig det ikke fungerer. Hehe. Jeg er ikke sååå god på bakin:p


#6

camryn sa for siden:

Erstatt med glutenfritt står det, glutenmel er det motsatte av glutenfritt mel om eg forstår det rett. :p


#7

ada-emilie sa for siden:

Hva med å gjøre denne søt:
4 egg
1.5-2 dl rømme
50g mandelmel
150 g solsikkekjerner(finmalte)
20 g kli
1 stor ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts sukrin
3-4 ss olje lr smeltet smør.

Rør sammen og hell i form. Stek på 160g varmluft i 1t 15 min.
Avkjøl før du skjærer i det.

Dette gir ett brød med ca 30 karb.



#9

Sunako sa for siden:

Tusen takk for alle innspill! Får prøve ut noen av oppskriftene som er nevnt i god tid før Lucia, så jeg finner ut av hva som egner seg best - evnt. kan jeg lage en lavkarbodeig i tillegg til den vanlige, hvis det vanlige blir lettere for Vesla å bake ut.


#10

marjusen sa for siden:

Husk å oppdatere oss her da på hvem som var velykket;)


#11

Sunako sa for siden:

Yup, skal gjøre det :)


#12

keefee sa for siden:

Hei! Har du fått sjanse å prøve? Hvilen egner til Lussekatt?


#13

Sunako sa for siden:

Hei! I går kveld fikk jeg somlet meg til å bake lussekatter. Prøvde først oppskriften på kringle/"hvete"stang som camryn linket til, og resultatet ble såpass bra at jeg vil satse på denne til Lucia! Hadde en venninne på besøk som ikke spiser lavkarbo, og hun gav de en sterk 4'er (terningskast).

Fulgte oppskriften og lagde søt "hvetedeig", som jeg tilsatte en pose safran (0,5g Santa Maria). Når jeg trillet ut fikk jeg rundt 20 emner (litt vriene å bake ut, da deigen er litt "smuldrete"), som jeg formet til lussekatter. Satte de midt i ovnen på 200gr i ca. 10 min. Steketiden vil nok variere alt ettersom hvilke "figurer" man former de til. Mine ble kanskje bittelitt tørre, men pensler man med egg før man setter de i ovnen (noe jeg glemte :() blir de nok saftige. Tror jeg kommer til å doble oppskriften når jeg lager de igjen med tantebarnet mitt nærmere Lucia :D


#14

camryn sa for siden:

Så bra! Tenker eg tester det ut eg og når det nærmar seg. :)


#15

Hamster59 sa for siden:

Skal definitivt prøve denne i morgen! Blir det for galt, har vi alternativer.


#16

Hamster59 sa for siden:

Prøvde den søt deig-oppskrifta idag, og den ble ei veldig tynn røre av det. Hadde det i muffinsfirmer med et par rosiner eller gojibær oppi (2 varianter). Steiker dem akkurat nå.


#17

Hamster59 sa for siden:

Lussekatt-muffinsene ble ei fullgod erstatning for vanlige lussekatter. Skal lage dem litt søtere neste gang.



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.