HønePøne sa for siden:
Hei, kålrot er det fy fy, eller kan man spise det med god samvittighet??:confused:
Synes det smaker så mye bedre med kålrot stappe enn blomkål:(
HønePøne sa for siden:
Hei, kålrot er det fy fy, eller kan man spise det med god samvittighet??:confused:
Synes det smaker så mye bedre med kålrot stappe enn blomkål:(
Kitt sa for siden:
Kålrot vokser under bakken og er dermed fyfy, egentlig!
Men den har bare 6.4 karber og ettersom du har Egenkomponert som kostholdsfilosofi, er det bare du som kan bestemme hva du skal spise!;)
En sjelden gang er det nok uansett helt greit!:)
Gerd sa for siden:
Det kan du sikkert. :) Du har egenkomponert kur, og bestemmer det litt sjøl :ja:
Er det ketose-retning du har, så anbefales ikke kålrot i mengder. Den er en del karber i, og er tung. Så man får lite matmengde med mye karber :ja:
LenaBeatrice sa for siden:
Kokt kålrot har en GI på 72, det er omtrent som kokt potet, og mer enn vanlig sukker.
Så, man bør tenke seg om før man bruker kokt kålrot i særlig grad.
Prøv deg frem og spis det i det minste sammen med fett :-)
HønePøne sa for siden:
Å huff å huff, nå fikk jeg dårlig samvittighet. Jeg koste meg med det til middag i går med hjemmelaget kjøttdeig kaker :(. Men takk for svar, blir ikke mer kålrot på meg da.. får holde meg til blomkålen da selv om jeg synes det smaker "høgg" :p.
HønePøne sa for siden:
Men jeg har ikke prøvd å laget stappe av blomkålen enda da... Kanskje det smaker bedre enn vanlig kokt?? :o
LenaBeatrice sa for siden:
Altså, jeg sier IKKE at du IKKE skal spise kålrot!
Det kan bare være greit å vite at kokt kålrot har høy GI, og det er veldig lett å ta en del kålrot, 100 gram er ikke rare biten.
Så for all del, kos deg gjerne med kålrot, og ha ikke dårlig samvittighet for at du nyter god mat.
Prøv ut på egen kropp.
:-)
Gerd sa for siden:
Å ja, MYE bedre. Ha i en fløteskvett, litt smør,1/2 buljongterning, gjerne litt løk eller sellerirot. Fetaost er også godt å blande i. Det er digg :D
Jeg koker aldri blomkål eller brokkoli, men jeg steker de heller i smør, og strør på salt,pepper, ev. urter. Så legger jeg på lokk og lar de stå og dampe seg ferdig slik :ja: Mye bedre enn kokt.
Lillemy71 sa for siden:
Jeg lager stappe av blomkålen, gjerne med noen buketter brokkoli oppi og evt litt sellerirot. Tilsetter en go' klatt med meierismør og en dæsh fløte også bruker jeg bittelitt fiberhusk for å binde det hele, før jeg kjører på med stavmixeren til det er en fin pure. Smaker til med salt og pepper, evt litt ingefær alt etter hva jeg skal ha det til.
Jeg synes dette smaker mye bedre enn bare kokte grønnsaker og man får litt mer potetmosfølelse. Bruker det enormt mye til middagen i tillegg til andre grønnsaker.
Jeg spiser ikke kålrot til vanlig, men skal unne med en stor porsjon på julaften sammen med pinnekjøttet. Det gleder jeg meg til allerede :D
TrillTrall sa for siden:
Jeg koker en liten kjele med blomkål og broccoli (broccoli gir en skikkelig grønnfarge!), hiver dem i bollen til stavmixeren (best med en som er høy og smal om du ikke har en mixer med medfølgende bolle), en god smørklatt + krydder (gjerne noe du har brukt i hovedretten, sitronpepper f.eks.) og kjør med stavmixeren til pureen er som du vil ha den. NAMMIS! Knallgodt!
Gerd sa for siden:
Mee tooooooooo :D
:sikle:
Kitt sa for siden:
Jeg gidder ikke grise mer enn nødvendig og kjører stavmikseren rett i kjelen! Den er jo designet for å ikke komme helt til bunns! Bruker selvfølgelig den av plast i teflonbelagte kjeler!
Bruker 4-5 skiver meierismør, 4-5 fed hvitløk og gjerne fetaost i chili! :sikle::sikle::sikle:
Kitt sa for siden:
Dobbelt- :sikle:
Pinnekjøtt :sikle:
TrillTrall sa for siden:
Har ingen av plast, den delen av min mixer er i metall, og brukte den av metall i teflonkjelen en gang - det gjør jeg ikke igjen for den fikk noen stygge riper. :(
Kitt sa for siden:
Jeg har kjøpt meg en liten, billig kjele uten teflon til å lage sauser i, jeg, for de blir så gode og luftige etter en omgang med stavmikseren!
Grunnen til at jeg har flere piskere er rett og slett at jeg har slitt ut 3 motor- deler! Siste gangen var det krise, så jeg hadde ikke tid til å vente på at gubben skulle få tid til å dra laaangt opp på andre siden av byen og kjøpe nytt drivverk!:p
HønePøne sa for siden:
Her var det masse fine tips:), Tusen takk det skal prøves...
Må på butikken å kjøpe blomkål jeg nå og til mor å "stjele" stav mikseren:D Mange takk:)
Lillemy71 sa for siden:
Det gjør jeg også, går helt fint så lenge man tar det litt rolig og stikker stavmixeren helt ned i gryta før man starter opp. Ja også er det en fordel å stoppe mixeren før du løfter den :p Enklere og mye mindre oppvask. Jeg har bare stavmixer med metallblad og den er designet slik at dette bladet ikke kan komme ned i boll/gryte. Forøvrig bruker jeg ikke teflongryter for det er noe dritt. De tåler jo ingenting før belegget ryker.
Kjenner det er rett før jeg sikler her selvom jeg er god og mett etter en av Skaldemans slankekjøttkaker. Jeg var nok litt stor i munnen når det gjaldt kålroten, skal ha en liten porsjon på julebordet også. Men den blir nok liten for som oftest smaker ikke den så godt som den jeg (eller mamma) lager selv. Sikkert for det at de koker den halvt i hel og ikke tilsetter masse fløte og smør slik som jeg gjør :D Spiser uansett ikke poteter lengre så da kan jeg spise litt mer kålrot i sånne anledninger :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.