< Tilbake til oversikten

Nybegynner

#1

sæterjenta sa for siden:

Da har jeg funnet ut at jeg skal prøve ketolysekuren, og jeg har absolutt ingen anelse om hva jeg har begitt meg ut på. Har lest en del om det på nett, og i går kjøpte jeg boka.

Det værste blir nok ikke hva jeg skal spise, men å klare å snu tankegangen. Etter årevis av og på div slankekurer/kostomlegging, eller hva man nå skal kalle disse innfallene, så er det godt festet i hodet at fett er fyfy. Så selv om mye av kostholdet på ketolysekuren virker ganske forlokkende, så FØLES det bare så utrolig feil. Kjenner hele kroppen stritter i mot og tenker at dette må jo bare føre til vektoppgang, hehe

Jeg startet gårdagen ganske greit, og tror jeg har holdt meg innenfor grensen på KH, selv om jeg ikke telte så nøye.

Er det noen som har gode nybegynner-tips til meg? Noen feller dere har gått i/ting som har vært vanskelig, og hvordan dere har løst det. Hva slags mat er greit å alltid ha i hus, slik at man har litt basic før man kommer helt i gang.

Ser også at å kjøre mann og barn på dette ikke er noe poeng, da det er enkelte KH de ville nekte å gi slipp på. Hvordan tilrettelegger dere andre det for at det ikke skal bli så mye ekstra rundt det å kjøre litt separat kost?

Ble litt mye her nå, men håper dere tilgir meg for det. Er litt ivrig :)


#2

Kitt sa for siden:

Hei og velkommen!:)

Her er en fin tråd for nybegynnere!

Ikke noe problem med familien! Jeg lager hovedrett alle kan spise og serverer variert tilbehør!
I går hadde vi kjøttpølser, de andre fikk hjemmelaget potetmos, jeg spiste blomkålmos.
Lager jeg spagetti og kjøttsaus, spiser jeg masse stekt sopp i stede for spagetti osv!
Er mye mer grønnsaker og salater her i huset enn det var før. Snuppa på 11 lar seg greit smitte av mitt kosthold, sønn og gubbe er ikke like begeistret, selv om sønnen er sjeleglad ingen maser om at han MÅ spise poteter, ris og pasta!:p


#3

marjusen sa for siden:

Det beste tipset jeg kan gi deg er at KUNNSKAP ER MAKT!!! Hehe. Og det mener jeg virkelig. Les alt du kommer over her på forumet og boka. Les boka så ofte du kan. Spør her og bruke forumet aktivt hele tiden! Kunnskap kunnskap kunnskap. Gjentas til det kjedsommelige;)

Jeg anbefaler deg virkelig å veie maten din første ukene. Etterhvert kommer dette til å sitte i fingrene og du trenger bare å kontrollmåle engang i blandt for å se at øyemålene dine ikke har vokst!! hehe

Dette kommer du til å elske, du kommer til å tenke mye på mat i noen uker. Men det er virkelig verdt det. Jeg ønsker deg velkommen, og LYKKE TIL!

Marius


#4

sæterjenta sa for siden:

Tusen takk for svar :)

Skal sett meg ned etterpå å se om jeg finner på noe lurt å spise. Fant ut at jeg skulle ha laks til middag i dag, det må jo være midt i blinken. Så må jeg bare finne på noe lurt som tilbehør. Blomkålstuing hørtes jo veldig godt ut, men tror jeg skal steke squash i dag, siden jeg allerede har det i kjøleskapet...og kanskje noe champinjong. Dette er forøvrig noe resten av familien liker også, så jeg trenger vel ikke lage noe mer enn et par poteter til resten.

Er litt usikker på hva jeg skal spise til de andre måltidene. Ble omelett med ost og skinke til frokost i går, og eggerøre og bacon til lunsj og både kveldsmaten i går og frokosten i dag ble spekemat og ost. Seriøst mat man kan venne seg til, bare man finner rimelige alternativ.

Marius: hvordan får du limt inn den tickeren på siden din?:confused:



#6

TrillTrall sa for siden:

Jeg spiser gjerne kokt egg med smør og kaviar til frokost eller lunsj. Omelett er jeg ikke så glad i, men f.eks. falukorv eller annen pølse (pass på karboinnholdet litt etter hvor mye du kan spise!) stekt opp og et par stekte egg til. Det er frokosten sin det!

Til middag er min favoritt f.eks. strimlet svin eller en kyllingfilet delt i biter. Hiver det i stekepanna med bremykt eller meierismør og passende krydder. Mot slutten har jeg i en neve frosne (ferdig kokte) linser eller bønner (har det liggende i fryseren, men her må du også passe på karboinnholdet, jeg er ikke på ketose). Så en dæsj tomatsaus (evt. sukkerfri ketchup) + 1/2 ts chilipasta, røres godt inn. Drar panna av plata og lar den stå i noen minutter før jeg rører inn 1-2 ss seterrømme, om det er for varmt så skiller den seg lett. Serveres med grønnsaker. :sikle: Det er vanvittig godt!Bruker også laksebit på samme måte, men da med sitronpepper og dropper tomatsausen.


#7

halkatlala sa for siden:

jeg er også ganske fersk på dette. gikk på lavkarbo noen uker på starten av sommeren før jeg sprakk totalt og har hatt problemer med å komme igang igjen. nå har jeg tatt meg selv i nakken og går på med friskt mot. finner masse fine oppskrifter både her inne og på lenabeatrice.net/ som gjør det litt enklere få litt variasjon i kosten :)
lykke til :)


#8

sæterjenta sa for siden:

Jøss, jeg startet med å legge om kosten i går morges, og jeg tror det allerede ga utslag på ketostix'n. Dvs, hele feltet ble ikke rosa, men det ble en lyserosa flekk på ca 1/3 av det. Krysser fingrene og håper jeg allerede er i ketose :D

Ble foresten laks til middag i dag, med stekt squash og stekt kinakål som tilbehør. Glemte helt å lage potet til resten av familien, men de likte det jeg hadde laget :) Så det kan vel ikke akkurat skade om jeg lager det samme til dem som til meg selv når det er middag. Er jo for ille om jeg skulle prakket på dem masse KH når de er fornøyd uten :p

Fant ut et par interessante ting på butikken i sted. Lettrømmen til Q har mindre KH enn lettrømmen til Tine, og forøvrig det samme innholdet som sæterrømmen til Tine...er det noen som vet om Q har vanlig rømme? Skulle tro at den kanskje har færre KH i såfall. Oppdaget også at Taffelost med tomat faktisk har 0 KH(??), og det samme med Gräddosten. Så nå har jeg noe som smaker litt mer enn vanlig hvitost :D og sammen med pepperonien som også hadde 0 KH så har jeg nettopp funnet et par ting som gir litt mer smak :cool:

Gleder meg til i morgen, for da skal jeg ha torsk til middag..med masse meierismør og bacon :D Det har jeg hadd lyst til å prøve mange ganger, men har ikke gjort det fordi det blir for mye fett/kcal :eek: Dette er bare så bra altså (må fungere må fungere må fungere):D


#9

Kitt sa for siden:

Lettrømme???:eek::eek::eek:

Taffelost har reddet kvelden for meg x- antall ganger!:D


#10

sæterjenta sa for siden:

Hehe, jeg skulle da ikke spise lettrømmen, er jo ikke helt "gal" :p
Men jeg tenkte at siden Q har bedre (les:mindre KH) lettrømme, så er det vel håp for at de kanskje har bedre vanlig rømme.

Fantes jo ikke noe bedre enn brødskive med smør og taffelost, men jeg kuttet ut dette fordi det var "usunt og fetende". Så nå gleder jeg meg til å kose meg med osten igjen :D


#11

Tiki sa for siden:

Vanligvis kan du kose deg meg mange oster. De aller fleste hvite variantene har 0 eller 0-1 kh. Ostechips eller faffelosten stekt i microen som ostechips er også godt. (søk på forumet så finner du oppskrifter hvordan det lages)

Stekte grønsaker, salat, squash strimlet (jeg bruker kajennegjern...eller hva det heter), dampet i micro er god pastaerstatning. Blomkålmos.

Masse godt ja.


#12

sæterjenta sa for siden:

Mmmm, mye godt ja...sto og skulle lage torsk til middag i dag og fant ut at jeg hadde bacon og sjampinjong hjemme. Freste bacon og sjampinjongen i meierismør og hadde i tre ss Creme Fraiche. Volla!!! :D Noe av det beste jeg har spist på lange tider!!! prøvde å lage nå spinat også, men....ikke helt vellykket:(


#13

ada-emilie sa for siden:

Når man spiser vanlig, høykarbomat, så spiser man mat i større volum. Når du skal spise fett blir det ikke så mye mat i forhold. Pasta, brød og ris tar jo opp en stor del av en tallerken, men andelen fett du skal spise er langt fra så stor.Du kan tenke at energien du tidligere fikk fra karbohydrater skal nå erstattes av fett. Men siden fett inneholder langt mer kalorier enn karbohydrater trengs ikke like stor mengde. Du kan tenke at mengdene i volum nå blir grønnsakene, og så tar du en stykke proteinholdig matvare og passer på å få med noe fett i tillegg. Noen matvarer er magre og da trengs smør, avokado, kokosfett eller olje i tillegg. Men noen matvarer er fettrike og trenger ikke noe eller lite ekstra, som fete oster,egg og fettrikt kjøtt og fisk som makrell , laks og ørret.Se godt på matvaretabellen som du finner link til på hovedsiden her inne og bli kjent med andelen fett, protein og karbohydrater i matvarene.


#14

TrillTrall sa for siden:

Jeg lager rømmesaus (seterrømme selvfølgelig!) av stekesjyen mer eller mindre hver gang jeg steker noe, det være seg svin, kylling eller laks. Det er vanvittig godt!!!! :sikle:


#15

sæterjenta sa for siden:

Følte jeg hadde mye mindre på fatet i dag i forhold til normalt, og fryktet at det ble alt for lite mat, men...når jeg hadde spist opp så var jeg faktisk passe mett. Ikke minst så var jeg mett lengre enn normalt og hadde heller ikke samme søtsug etter maten som før :)

Lage saus på stekesjy ja...hmmm..god ide :)


#16

EAH sa for siden:

Hei!
Eg også er temmelig ny.
Har lest masse her inne og fått inspirasjon frå lenabeatrice.net , bloggen til ei dame som har mange gode oppskrifter!
Sjekk ut skinkesalaten henna! nydelig og fin til alle måltid.
har dilla på kawliost som eg puttar på bakepapir i microen i tre min på full guffe. eg blanda rømme med skinkebitar og pepper og brukar det som pålegg eller dipp til "ostekjeksa".

blei fort vant med å ikkje ete pasta, potet, ris til middag :)



#18

mam sa for siden:

Jeg fant en oppskrift som må være god for all low carb, og perfekt for Skaldeman. lchf-bloggen.blogspot.com/2010/02/ovnsstekt-fleskepannekake.html

Jeg skal lage den i helgen og fryse ned. Godt å ha som matpakke. Kantina på jobben har elendig mat. Ihvertfall ikke lavkarbo. Middagene har alltid poteter og ihjælkokte grønnsaker. Eller pastaretter som har stått og surra hele dagen.


#19

TrillTrall sa for siden:

Bruker mye smør (bremykt) når jeg steker og godt med krydder som passer til og da blir det helt topp med en klatt rømme i sjyet (det kan skille seg om det er for varmt så jeg pleier å la det stå på benken eller kald plate 1 min først) og røre godt. Mmmm....! Til kylling og svin er det godt med en dæsj tomatsaus (pass på karbene om du er på ketose!) og litt chilipasta i. Nammenam!


#20

sæterjenta sa for siden:

Hei, morro å møte noen som er mer eller mindre like ny også :)

Kawliost..hmm...klarer ikke å se for meg hvilken en det er. Må seriøst finne ut av dette med ostkjeks. Er kanskje det samme som enkelte omtaler som ostechips? Blir de sprø/fast?

Har ikke savnet å spise poteter/pasta/ris, men savner lettvintheta med det. Blir vel fort en vane å finne enkle alternativ :)


#21

sæterjenta sa for siden:

Har ikke fått med meg så mye om Skaldeman, men jeg dro med meg boken samtidlig som jeg kjøpte boken om ketolysekuren. Sto noe om GI 0, så da tenkte jeg at det kunne være relevant lærdom.


#22

sæterjenta sa for siden:

Hva slags tomatsaus bruker du da? Er sikkert mye å velge i, men er jo greit om noen allerede vet om noe med lav KH innhold og god smak :)


#23

Sjanten sa for siden:

GI-null! boka er veldig bra. Kortfattet, konkret og full av gode tips og råd og den retter seg spesielt mot kvinner.


#24

EAH sa for siden:

ostekjeks e sikkert det samme som ostechips ja. blir sprø og gode!
kika du etter i ostedisken finner du den nok! ferdigoppskjært ost med forskjellig smak, blandt anna pepperoni eller bacon. kawli er vel berre navnet på produsenten vil eg tru, så som tine f.eks. er berre en liten logo.
har forresten funne ut at fløte i store mengder er ett must å ha i kjøleskapet. egg også. og rømme. og ost! ja de bruka vi mest av her i huset. har også prøvd å bake brød. søk på "ketolyse brød" så finn du oppskrifter. godt, men blei fort lei av det. skal prøve ei anna oppskrift i morgon. :)


#25

sæterjenta sa for siden:

Det var det den het ja :) Begynte så smått å lese på den på senga i går, og så langt virker den grei ja :)


#26

sæterjenta sa for siden:

Nå kom jeg på hva det var ja...lurer på hvorfor jeg ikke kjøpte det :confused: Er jo mange gode der. Rop ut om du finner et brød du synes er godt da. Mannen min sa han hadde lyst til å spise det samme som meg, men han er veldig glad i brød og melk...og pils i helgene. Så får prøve å knipe inn på KH der det går :)


#27

Tiki sa for siden:

Søk på Karins brød og Nannas knekkebrød. Disse to er nok en slager og av de beste her inne.


#28

marjusen sa for siden:

Husk at ketolysekuren er noe man enten må gjennomføre 100% eller ikke i det hele tatt. Spiser du mye fett og lite KH i uka, men pøser på med sukker, stivelse og KH i helgene kommer mannen din til å gå OPP i vekt og ikke ned. Så det er nok bedre å få han til å skippe pilsen, brød og melk i helgene også desverre.

Marius


#29

sæterjenta sa for siden:

Fant oppskriften. Takk :) Dette skal prøves ut.


#30

sæterjenta sa for siden:

Jeg vet hva du mener, og jeg har også gitt han den samme fakta.

Desverre så er vel dette noe som han selv må være tilstrekkelig motivert for å gjøre. Får vel bare følge med på vekta, gi han gode lavkarbo alternativ til de høykarbo tingene han helst vil ha i hverdagen, og holde tilbake på de feteste alternativene.

Selv så hoppet jeg fra høykarbo, til ketolysesekuren over natta...det er nok ikke noe jeg skal prøve å dytte han inn i, for da er det dømt å ikke fungere.

Personlig er jeg fornøyd om jeg får "lurt" han og ongene over på en livsstil med bindre høykarbo/høy GI, for de har generelt spist fetere mat og mindre lettprodukter enn meg.


#31

marjusen sa for siden:

Prøv å les deg opp på Fedon Lindberg. Høres ut som mannen din kanskje kunne hatt bedre av den kuren. Der er dem mer opptatt av LAV GI, også kan man spise en del mer enn på ketolyse:D

Marius


#32

sæterjenta sa for siden:

Har en viss forståelse for hvordan Lindberg fungerer, men noe ansvar må han nesten ta selv. Får bare informere han mest mulig om fordeler og ulemper med ketolyse mm. Så får han ta valget selv.

For min del så tror jeg at ketolyse er riktig ut fra de få dagene jeg har prøvd. Har slitt med akne siden jeg fikk mitt første barn når jeg var 18, og etter tre dager på ketolysekost så ble huden mye bedre :D Regner med at det har en sammenheng, så jeg er spent på å se hvordan den blir på sikt. I følge vekta har jeg også gått ned 1,5 kg på samme tiden...om det er vann eller ikke, så er det i allefall et tegn på at noe skjer i kroppen min.

Forøvrig merker jeg at det er lettere å kjenne når jeg er tørst nå, og jeg som normalt ikke drakk noe annet enn et par kopper te/kaffe og brus før, går nå å drikker urtete og mineralvann i store mengder. Kan kanskje vær på grunn av mer salt i ny kost?? Uansett er det positivt.


#33

EAH sa for siden:

som tipsa før her inne; Karins brød. søk på det! eg prøvde å lage det no nettopp og både eg og sambo syns det va det beste brødet av dei vi har prøvd. må berre le litt og fortelle at eg prøvde ei anna oppskrift før idag, men tok heftig feil av natron mengda (tok en heil pakke, skulle vere 1 ts) så vi måtte kaste det:( . derfor fann eg "karin sitt aller beste brød"-oppskrifta, sprang på butikken og kjøpte nye ingrediensa. var veldig fornøgd:D mange av ingrediensane har eg kjøpt på helsekost fra før av.

som din mann, så minn mann: han var veldig skeptisk då eg først nevnte heile lavkarbogreia og når eg bestilte meg bok, men den dagen eg skulle handle inn så var han superengasjert og helde seg til riktig mat. klart han gleda seg til å drikke øl igjen, men e då klar for lavkarboøl. melk var greit å kutte ut, for det forsterka visst allergien hans, og allergi generelt, og måtte kutte melk uansett. det er så greit å vere to! men litt urettferdig at han som i utgangspunktet ikkje var så gira, har gått ned mest.. :o

ellers har eg funne ut at det meste kan lagast i form i ovnen, og derfor er det lett å få opp fettmengda i middagen i allefall. f.eks. kyllinglår, fløte, asparges og skinke i form i ovn, med ost på toppen. godt :)
kjøttdeig og paprika og krydder med ost på toppen i form. godt!


#34

TrillTrall sa for siden:

Jeg bruker Heinz sin soltørkede-tomat-saus på liten glassflaske, synes den er best. Men ikke spør meg om karbo-innholdet, skrifta på flaska er så liten at jeg ikke klarer å lese den. ;) Og siden jeg ikke er på ketolyse så går det fint for min del. :)


#35

sæterjenta sa for siden:

Får lage meg en handleliste til i morgen...kan kanskje være greit å ha en aldri så liten tynn skive og stable pålegget på, sånn innimellom i hvertfall :D

Er en her som også begynner å få litt mer trua ser det ut som. Han takket nei til potet sammen med middagen, og har ikke nevnt pils til tross for at det er fredag. Kan være fordi han har vært fornøyd med de litt mer fyldige sausene han har fått de siste dagene, hehe :D Har sagt til han at slik kost ikke bør kombineres med masse KH. Har lovt han at vi skal ta en kveld/helg hver 4. uke hvor vi slår oss litt løs og ikke tenker så mye på hva vi spiser og drikker.

Mat i form hørtes jo genialt ut i forhold til arbeidsmengde også :)


#36

sæterjenta sa for siden:

Når du sier det så kommer jeg på at jeg har vært borti den før også, men kan alldeles ikke huske noe om næringsinnholdet. Må prøve å sjekke det ut :)


#37

Fjasnissen sa for siden:

Når det gjelder tomatsaus:
Jeg har ikke sett på Heinz sin, men hvis den ikke er veldig forskjellig fra resten av Heinz sine produkter, så har den nok et litt høyt karbo-innhold.

Kjøp en boks med tomater fra Landlord (fåes bare på Rema 1000). Den uten hvitløk eller chili har bare 1,5/100. Kjør den i blenderen eller no, så får du tomatsaus... og så kan du evt. tilsette det som passer.


#38

sæterjenta sa for siden:

Kom nettop fra butikken..glemte å sjekke den tomatsausen. Endte i allefall opp med en liten boks tomatpurre fra Landlord. Den hadde 5,5/100...kanskje ikke så ille egentlig ved tanke på at man ikke trenger så utrolig mye av den.


#39

Fjasnissen sa for siden:

Må nesten presisere at jeg snakker om hakkede (eller flådde tomater), og ikke puré. Usikker på karboinnhold der.


#40

RitaBo sa for siden:

Hei.
Jeg har gått på ketolyse siden mars, og tenkte bare å gi noen tips til handlelappen din: egg, bacon, lavkarbopølser (Göl, fra Sverige), meierismør, seterrømme, fløte, fete oster, ferdigskivet ost fra Kavli og Tine taffelost, kylling, kjøttdeig, fisk, skalldyr, scampi, koteletter, div kjøttpålegg, hakkede tomater fra Rema, purre, vårløk, blomkål, brokkoli, salat, stangselleri, agurk, spinat, grønn paprika. Innimellom: Creme Fraiche, tyrkisk youghurt, fryst bringebær, majones, wok grønnsaker i boks (5 gram karbo per 100 g i den jeg kjøpte på Obs, Bakemix fra Ketolyse (kjøpes på Meny), soyamel kan også brukes ofte, squash, rosenkål, ribbe, oliven, aubergine, røkt laks, tunfisk i olje, fetaost, hasselnøttkjerner, maccademianøtter (fra Sverige).

Jeg får mange ideer til middag når jeg ser på denne handlelista som jeg har hengende. Jeg kjøper ikke alt på en gang altså, men noen ganger når man er litt lei er det bra å ha noe som er ferdig tenkt ut:p

Så et tips til noe som er veldig populært her i heimen: Kok opp 1 stor blomkål og 1-2 hele brokkoli. Del grønnsakene i passe biter. Kok blomkålen litt alene først, så koker du brokkoli sammen til alt er passe kokt. Bruk salt etter ønske. Tøm av vannet. Bruk stavmikser til å mose grønnsakene sammen med ca 3-4 dl fløte, smak til med for eks urtesalt. Dette er utrolig godt til stekt laks, kylling, koteletter osv. Hvis det blir rester, oppbevarer jeg det i kjøleskap, tar ut og varmer i mikroen både på jobb og hjemme.

Tips om rask mat: Hvis man er ute og handler for eks en lørdag og blir sulten underveis:): Stekt kylling fra varmdisk, kjøttkaker, en pakke skinke eller ost, Babybel ost, salatbar, spekeskinke, mozzarellaost, skyr, Mårpølse og rømme.

Jeg har gått mye på Grethe Roede kurs tidligere så for meg var det vanskelig å tørre å stole på at fet mat virkelig hjalp vektnedgangen. Men når jeg endelig klarte å slappe av, roe ned, ikke tenke så mye på at dette er en kur, men fokusere på å kose meg og leve, har jeg nå gått ned 23 kg:)

Jeg ønsker deg og mannen din lykke til!


#41

sæterjenta sa for siden:

Husker du hvor mye kh det var i de pølsene, og hvordan pakken ser ut?
Spesiell grunn til at du velger å kjøpe nøttene i sverige?

Var supert med de tipsene om mat i farten. Spiser jo mye ost og kjøtpålegg hjemme, men tenkte ikke på at dette også er perfekt ut på tur mat :) Var litt sulten sist gang jeg var ute på handletur og ikke kom på hva jeg skulle dytte i munnen.

Har aldri gått på Grethe Roede, men har også levd etter mer eller mindre de prinsippene mesteparten av voksen alder. Jeg prøvde å være skikkelig sund her en periode, spiste magert og grønt, og startet dagen med en god porsjon havregryn og andre sunne kornsorter. Alle usøtet og med bare skummetmelk og en halv banan. Etter 2-3 uker på dette så fikk jeg ikke igjen knappen på buksa, aknen min ble verre, og jeg hadde lite energi (ikke underskudd på inntak av kcal):confused::mad: Siden tirsdagen har jeg nå gått ned 2 kg og buksen passer utmerket igjen...og huden ser ut til å virke roliger. Føler at jeg har en annen ro i kroppen også, men uten å føle meg energiløs :D


#42

RitaBo sa for siden:

Grunnen til at jeg kjøper nøttene i Sverige er at det er det eneste stedet jeg har funnet dem. De var på Euro Cash i Strømstad i løs vekt og på Maxi mat ved Svinesund i svarte poser med noe gull skrift på. Det er ca 2 gram karbo per 100 gram i disse nøttene, hvis jeg ikke husker feil.

Når det gjelder pølsene er det flere forskjellige i denne serien, men den som heter Tzatsikigrillare har 1 gram per 100 gram. Det er svart pose med grønt på. Ellers hadde de en pølseserie i sommer på Rema som var 0,5 gram karbo per 100 gram, men den er kanskje ikke i sortementet nå.
Jeg ser at du bor i Akershus, så hvis du er i nærheten av svenskegrensa (som jeg er) ville jeg anbefale deg å handle der. Alt av meieriprodukter, fløte, rømme (greddfill heter det på svensk), en del ost for eks Brie, creme Fraiche, tyrkisk youghurt, smør osv er en del billigere. Ofte finner jeg for eks fløte på tilbud 8-10 NOK for en halv liter:D
Når man har holdt på en stund kan man kanskje unne seg litt søtt uten karbo, det har jeg gjort i hvertfall. På Meny (Jessheim) har de gele fra eldorado uten sukker. Jeg pleier å piske krem og blande inn så blir det fromasj (oppskrift på pakka). Helt nydelig og lovlig:p

Siste gang jeg fulgte Grethe Roede var det sammen med fastlegeoppfølging. Jeg skeiet ikke ut på 1 år, trente 2-3 ganger i uka, fulgte alt riktig og gikk ned 0 gram. Samtidig var jeg alltid sulten og fysen.
Nå er jeg god og mett, koser meg hver dag og går ned i vekt.


#43

sæterjenta sa for siden:

Bor bare ca 1,5 time fra Charlottenberg og kanskje 2 timer fra Strømstad, så jeg er allerede en ihuga svenskehandler. Men nå har jeg et helt annet kosthold i bakhodet når jeg skal dit neste gang. Har stort sett gått på de magre alternativene, og mye pasta.

Sist gang jeg klarte å gå ned i vekt var det på små middagsporsjoner med masse grønnsaker og litt kylling og fisk, og div proteinshaker og supper, kombinert med 1-2 timer jogging/gåtur hver morgen før frokost. Klarte å tyne meg ned 4 kg, men på vanlig mat så tok det meg et par mnd å legge på meg nesten alt igjen. Så mye vits å frarøve seg selv livsgleden i lang tid..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.