Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Ingredienser:
40 g mandelmel
20 g kakaopulver
70 g sukrin
1 ts vaniljepulver
1 krm salt
50 g mykt smør
1 eggeplomme
1 ss fløte
1 eggehvite
1 dl hakkede hasselnøtter
Topping:
6 sukkerfrie karameller
1 ss fløte
50 g smeltet sjokolade
Fremgangsmåte:
Ha mandelmel, kakao, sukrin, vaniljepulver og salt i en bolle og rør sammen. Tilsett smør, eggeplomme og fløte. Miks det godt sammen til alt er blandet.
Pakk deigen inn i plastfolie og sett den kjølig i ca 30 minutter.
Form runde kuler (ca 12 stk) av deigen. Dypp kulene først i eggehviten og så i hasselnøttene. Pass på at hele kulen blir dekket.
Legg kulene på en bakepapirkledd stekeplate og lag en fordypning i hver bolle.
Stek dem ved 180 grader i ca 12-14 minutter.
Legg karamellene i en kjele sammen med fløte og varm opp ved svak varme. Rør hele tiden til karamellene har smeltet og du har fått en glatt saus. Fyll hver fordypning i kjeksene med karamell.
Smelt sjokoladen over vannbad og ringle den smeltede sjokoladen over kjeksene.
Avkjøl i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.