< Tilbake til oversikten

Fettrik, men fattig på proteiner - mat

#1

torgn sa for siden:

Jeg innbiller meg at jeg får i meg litt for mye proteiner. Vekten har stått ganske stille en stund. Noen som har forslag til proteinfattig middager og frokost, men som samtidig er fettrike ?


#2

Matglad sa for siden:

Jeg har justert inntaket av fett og proteiner for å få vekten til å løsne. Nå spiser jeg 65 gr protein pr døgn, tilsvarende antall kilo jeg ønsker å veie, og 150 gr fett.

Hvordan jeg får dette til? Jeg veier maten slik at jeg er sikker på at jeg ikke får for mye protein. Tilsetter da fettkilder som meierismør, hjemmelaget bearnaisesaus, majones, fete oster osv.


#3

Sjanten sa for siden:

Matglad - merker du endring på kroppen/metthetsfølelse osv. etter forandring i inntaket ditt?

Ketolikk altså? Må være fra den sekten de snakket om på tv her om dagen du, da:p


#4

Matglad sa for siden:

Hei Sjanten, nå skal det sies at jeg også lever med 0 karbo. Nevnte ikke dette da trådstarter bare spurte om proteiner og fett. Det som har skjedd av endringer for meg, er at jeg etter å ha stått bom stille i 6 måneder nå har gått ned ca 5 kg siden august. Kroppsfasongen har endret seg mer enn de 5 kiloene skulle tilsi. Flere som har kommentert at det ser ut som om jeg har gått ned 10 kg, altså det dobbelte. Videre er jeg veldig mett og blodsukkeret er dønn stabilt. Har overhode ingen behov for å putte noe som helst i munnen mellom måltidene. Med unntak av drikke da som går i kaffe, te og vann.

For meg har de forandringene jeg har gjort, gjort susen. Skal ikke fortsette å leve med 0 karbo når jeg er i mål vektmessig. Men fordelingen av fett og proteiner vil jeg beholde. Vil vel leve mer "normalt" ketogent med ca 20 karbo i døgnet.

Ketolikk ja - det er meg det :). Har vært i ketose over et år nå, og merker at det er en god og naturlig tilstand for meg. Viste ikke at jeg tilhører en sekt, men er det en sekt for ketolikker så gjerne for meg, hehe :).


#5

LilleM0r sa for siden:

Jeg har gjort akkurat det samme som deg, Matglad!
Etter to år på ketolyse uten å ha tatt av meg noe - så måtte setrekere krutt til!
Nå følger jeg Skaldeman 50+ (fakirdietten) unngår alt med karber i - også grønnsaker for en tid.
Og etter seks uker på dette kostholdet så krymper jeg.....og er såååå glad!:D

Til trådstarter:
Jeg spiser en del ribbe som har den perfekte sammensetning av proteiner og fett. Velger de feteste fiskene og det feteste kjøttet.

Og jeg - melder meg inn i sekten med en gang!1:p


#6

torgn sa for siden:

Ribbe yummy.....:sikle: .....men det hører jo jula til.:hylgrine:....... Jeg vil gjerne høre hva mer du og andre spiser da.... Hva er f.eks. en typisk dag? Hva har du spist idag f.eks. ?


#7

LilleM0r sa for siden:

Hei Torgn,

Det kan jeg godt gjøre. Men ribbe er da like godt nå som til jul, og nå er den på tilbud over alt......

I dag har jeg spist (tar med prisene for å vise at en også kan leve billig):

  • 1/2 kylling, grillet med skinnet på (29,90 for en hele= to måltid) med karrisaus (majones blandet med karrikrydder)
  • ribbe (Nannahs langstekte - tilbud 29,90 pr kilo)

Jeg orker ikke mer enn to måltider pr dag - så lenge det er fett nok. Normalt så spiser jeg egg og bacon som første måltid. Det hender jeg tar noen saltblad og agurk på tallerkenen - pynt :p
Ellers kan jeg spise spinat og grønn asparges - de har nesten ingen karber i seg og er godt! Eller har jeg alltid hjemmelagde kjøttkaker liggende på lur...
Drikker masse vann - tar vitaminene som hører til ketolysekuren.


#8

Sjanten sa for siden:

Kom til å tenke på noe jeg gjør for å få opp fettkvoten og proteinene litt ned. Når jeg lager omelett, bruker jeg 1-2 egg og resten eggeplommer. Hvitten går i søpla - den inneholder mesteparten av eggets proteiner.

Jeg lager aldri egg og bacon. Jeg steker bacon i smør, og slår eggeblanding over og lar det steke seg videre, bretter den som omelett på tallerkenen. Det fine med dette, er at du får med deg mesteparten av fettet i pannen fra stekingen. Jeg blir mye mettere når jeg spiser egg og bacon på denne måten enn om jeg steker hver for seg.


#9

LilleM0r sa for siden:

Enig, Sjanten - sånn lager jeg det også, også med litt gressløk i....nam..


#10

ada-emilie sa for siden:

Lammekjøtt har mye fett. Avokado, ørret, laks, makrell. Egg med smør. Helfet ost.Oliven.


#11

torgn sa for siden:

Ja, men her er det mye proteiner også.... ;)


#12

ada-emilie sa for siden:

Ja, men du legger ikke på deg av proteiner. Pass heller på karbohydratene slik at du kun får i deg det i form av grønnsaker. Det er ikke lett å spise for mye protein. Husk at anbefalingene varierer veldig og kun din egen kropp vet hvor mye den vil ha. Spis til du er mett du, så får du det din kropp trenger.Proteiner metter slik at man ikke spiser så mye karbohydrater. Rent fett er smør og olje.Om du vil spise fettrikt er det bare å ta litt kjøtt og bruke smør/olje til. Det er til og med mulig å ta olje på ost. Tar du en salat med osteterninger, olje og avokado i har du svært høy fettprosent på måltidet.


#13

torgn sa for siden:

Ser at jeg har forbedringspotensiale og kanskje må tenke på andre ting. Jeg spiser fisk - kveite - en gang i uka. Det har sammenheng med at jeg ikke liker fisk. Kanskje jeg burde ta noen omega 3 tabletter i stedet. Jeg skal ha i meg ca 20 g karbohydrater. Skal jeg ha i meg det via grønnsaker og salater har jeg en utfordring. Jeg må f.eks. spise 1/2 KG brokkoli hver dag og da er jeg bare oppe i 15 gram (resterende 5g får jeg sikkert i meg fra andre kilder). Hva slags grønnsaker spiser dere for å få i dere så mye som 15 - 20 g Karbohydrater?


#14

Sjanten sa for siden:

Ikke tenk på å ta bort den kveita du spiser 1 gang i uken. Men lag hjemmelaget hollandaise til av eggeplommer og smør - og sørg for at du spiser mye av den. Den metter godt, og gjør at du spiser mindre fisk:p

Det er en god regel når du lager mat at du lager godt med fett tilbehør. Det metter ekstra og gjør at man orker mindre av det proteinrike.

For å bruke godt med karbohydrater, velger jeg for eksempel løk og champignon som er forholdsvis karborike. Til flesk, koteletter og annet kjøtt bruker jeg creme fraiche stuet sopp og løk. Lar det surre i stekefettet fra kjøttet. Det blir mektig og godt!


#15

danielve sa for siden:

Det med sopp stemmer jo da ikke. de har ikke mye karbs. Jeg anbefaler en god salat av paprika (rød har mest), agurk, tomater, salat, sukkererter- gjerne med fetaost. grønnsaksblandingene ligger jo også litt høyre. Er ikke mer enn 300 g du trenger å spise av det. Hvis du i tillegg lager deg noe godt av bringebær og kremfløte eller vaniljekesam er du veldig fort oppe i 20 karbs men har fått i deg en del vitaminer også.:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.