Nille sa for siden:
SITRONGRESS KYLLING
4 porsjoner
2 sitrongress stilker
2 små shallotløk
2 hvitløksfedd
1 liten rød chili pepper
1 ss fiskesaus
4 store kyllingbryst (ca. 225 gr pr stk)
1 ss olje
Havsalt og nykvernet pepper
Rens sitrongresset og kutt det i småbiter, gjør det samme med løken, hvitløken og chilien. ha det i mixer med 1 ss fiskesaus. Kjør det til en jevn masse. Legg kyllingfiletene en bolle sammen med "massen" og sørg for at alt kyllingkjøttet er godt smurt inn. Dekk til bollen og sett i kjøleskap min. 2 timer eller natten over.
Forvarm ovn til 200C.
Tørk kyllingen tørr med papirhåndkle. Varm olje i stekepanne. Krydre med salt & pepper og stek stykkene på medium varme i 5 min.
Legg stykkene over i ildfast form og stek i oven 5 min, - snu stykkene og stek i 5 min til, til gjennomstekte.
Pr porsjon: 2 netto karber, 51.2 gr protein, 16.8 gr fett, 379 kalorier
Server med:
AGURKSALAT MED PEANØTTER, KOKOS OG LIME
4 porsjoner:
2 ss tørket revet kokosnøtt
1/4 kopp kokende vann
1 1/2 kopp agurk i små terninger
1/2 kopp usaltede ristede peanøtter
2 små røde chililer, finhakket
2 ss nypresset lime juice
1/2 ss maldone salt (havsalt)
1 ss olje
1/4 ts sorte sennepsfrø
Bland det kokende vannet med kokosen. La stå til avkjølt.
Bland agurk, peanøtter, chili + kokos (avrent) i en bolle
Bland lime juice og salt i en kopp. Rett før servering, varm oljen i en liten stekepanne og ha sennepsfrøene oppi. Når de "popper" - ha alt oppi limemix'en. Hell over agurkblandingen og bland forsiktig.
Pr. porsjon: 5.2 netto karber, 4.7 gram protein, 13.6 gr fett, 159 kalorier