Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Ingredienser:
1 blomkål
4 sikori
1/2-1 dl fløte
smør
salt
pepper
revet muskat
1/2-1 ss sennep
8 skiver ost
8 skiver skinke
Fremgangsmåte:
Rens og skjær blomkålen i biter. Kok bitene møre i lettsaltet vann.
Skjær bunnen av sikoriene og fjern eventuelle stygge blader. Skjær de i to på langs og fjern den bitre kjernen (trekanten). Kok sikorien i lettsaltet vann i ca 5 minutter. La vannet renne av i et dørslag.
Hell vannet av blomkålen, tilsett fløte, smør, pepper og muskat og mos til en glatt purè. Rør inn sennep og bre mosen i bunnen av en ildfast form.
Lag ruller ved å starte med en osteskive, legg på skinke og deretter en halv sikori. Rull sammen og legg oppå blomkålmosen.
Stek i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter.