Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Ingredienser:
1 squash
Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig
100 g bacon
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1 stangselleri
1 paprika
2 ss tomatpurè
1 boks hermetiske tomater, knuste
1 dl kjøttbuljong
2 ss fløte
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts basilikum
2 ts persille
1 ts oregano
1/4 ts muskat
Ostesaus:
1 egg
250 g ricotta
40 g revet parmesan
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
2 mozarellaballer (ca 250 g)
Topping:
20 g revet parmesan
basilikum
Fremgangsmåte:
Skjær opp squashen i tynne skiver med en ostehøvel. Legg skivene på litt tørkepapir og dryss over salt for å få ut noe av fuktigheten.
Stek kjøttdeig og bacon. Finhakk grønnsakene og stek de sammen med kjøttet et par minutter.
Tilsett resten av ingrediensene til kjøttsausen og rør godt. Kok opp og la småkoke i 30 minutter.
Pisk egget lett og bland det med ricotta, parmesan, salt og pepper.
Dekk bunnen av en ildfast form med squashskiver og smør halvparten av ostesausen over. Legg så på halvparten av kjøttsausen og deretter mozarella i skiver.
Gjenta prosessen med squash, ostesaus, kjøttsaus og mozarella.
Strø tilslutt over revet parmesan og basilikum.
Stek i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter.