< Tilbake til oversikten

Man tar hva man har- middag

#1

bettylue sa for siden:

"Antipasti saus med hakkede tomater, løk og grillet paprika" på blomkålris:

Du trenger (til 4 pers):
1pk kjøttdeig
3ss smør
3ss olivenolje
1 løk (eller2-3 ts løksuppepulver)
salt og pepper
hvitløk el hvitløskrydder etter smak
en snai av de ostene du måtte ha i kjøleskapet (jeg hadde 1ss feta, 1-2 ss brie, 1 skive norvegia)
1/2 raspet blomkål

Så gjør du;

  • har du ikke løkpulver, fres en liten løk i smør til mykt (ha så i blenderen)
  • fres kjøttdeig med krydderier i 1 ss smør og 1ss olje
  • kjør hakkede tomater på boks og et halvt glass grillede paprika i blenderen (med løken) og ha over den ferdig brunede og krydrede kjøttdeigen
  • kok opp sausen og rør inn de ulike ostene

Haes over frest blomkålris frest i 1ss smør, event.lett saltet. Nydelig fyldig saus, den grillede paprikaen gir en utrolig fin fylde og sødme, og osten gjør den kremet. Nam nam, ble ingen rester her:p Resten av fam spiste den med pasta til.

Sausen kan også fint brukes til kylling og fisk, eller med tapaskjøttboller.

God middag!;)


#2

bettylue sa for siden:

En liten fet varmrett:

Du trenger pr porsjon;

  • prosjons former,ildfaste.
  • fetaost (den pakket i eske, lett å skjære stykker av)
  • en god olivenolje (en god dæsj)
  • paprika (en ring)
  • rødløk (et par ringer)
  • chili (hakket frisk)
  • soltørket tomat i olje (en tsj)
  • fylt gønn chili med feta (tapasboks på meny)
  • hakket hvitløk (etter smak)
    (- vil du avensere er scampi/ reker godt oppi også, men grei uten også)

Så gjør du:

Skjær et stykke feta ca 1 cm og legg i porsjonsformen, dekk så over med de øvrige ingrediensene i ønsket mengde ift smak og karbo du har å gå på.
Dette er mye smak, så er greit å ha noe til som demper litt til; cherrytomat, ostekjeks, taitziki eller noe annet lurt du kommer på :p Bon appetitt! :)


#3

bettylue sa for siden:

Idag hadde min kjære mann smesket til med entrecote til middag. Til og med blomkålris fikk jeg:p (raspet blomkål stekt i smør med salt og pepper). Det hele pyntet med et par kvaster brokkoli. Saus var han usikker på, hva kunne jeg spise?? Godt tenkt:suss:
"Det kan jeg fikse" sa jeg og knabbet stekepanna før han fikk skylt den, helte oppi en god dæsj fløte og lot det koke inn med kjøttsaften og krydderet. Vips så var sausen klar etter å ha tyknet litt!
Hadde jeg hatt bernaise essens hadde jeg foretrukket bernaise saus (se oppskrift på lenabeatrise.net sin blogg), men overnevnte funker også. Med litt stekt champingong ville den blitt enda bedre, men var så sulten at hadde ikke tid til sånn overdreven luksus idag på en kvardag:D


#4

bettylue sa for siden:

Idag sjekket jeg frysen for godsaker. Og jammen fant jeg ikke scampi! Nam nam... de fikk tine (10-15 stk) og ble deretter frest lett i kokusfett og olivenolje sammen med 1 rød chili og 1 hvitløksfedd. Når de ble rosa, la jeg de over i en bolle og helte ca 1/3 boks kokosmelk i pannen med fettet og krydderet. Tok en tsj chilipasta og rørte godt mens det hele fikk tykne litt.
Så helte jeg sausen over scampiene, strødde over litt chashew nøtter og knakk over litt sukkererter. Kan serveres med blomkålris, men det var jeg for sulten til å lage.

Super lunsj idag! Fikk følelsen av å være på thai restaurant. Litt sitrongress eller limeblader hadde satt en spiss på det hele, men det får bli neste gang:rolleyes:

Mannen min kom luskende da han kjente lukten. Et par scampi forsvant i et ubevoktet øyeblikk:p Han ble avslørt da jeg så han ble litt svett og blank i øynene:eek:, for jeg liker det HOT...he he.... Men jeg deler gjerne med tøffinger;)

Vil du ha mildere smak, ta mindre chilipasta eller mer kokosmelk.


#5

bettylue sa for siden:

Fisk på bordet idag!:spisesnak
To pakker torsk fra frysen ble tint og lagt i ildfast form i stykker (pass på at de er godt avrent, ellers blir sausen tynn). Salte og pepre med hvit pepper.

I stekepannen gikk 1 rød chili, hakket (1) hvitløksfedd med olivenolje og smør.
Det fikk surre 1min før det fikk selskap av 1/3 squasj og 1 gul paprika i terninger. Hell over 3dl kremfløte og rør i 1 terning fiskekraft. Litt salt og hvit pepper her også. Kok opp sausen til den tykner og hell over fiskestykkene sammen med små brokkolikvaster og litt sukkererter. Gratiner med ost i ovnen på ca 200`C til osten er lett gyllen.

Server med feks; halv raspet squasj, halv raspet blomkål; surret med 1 hakket hvitløksfedd, salt, pepper, smør og olivenolje. Tilsett 2 ss cambozola ost m/hvitløk og surr litt til.
Nydelig vri på blomkålrisen!


#6

bettylue sa for siden:

I dag var det Mamma Mia show med barna, så ikke tid til noe middagslaging. Det ble Peppes... Valget stod mellom cæsar salat med grillet kylling med en uforklarelig dressing eller kyllingklubber med rømmedressing (starter). Majones hadde de ikke. Tok sistnevnte uten å egentlig få noen klarhet i hva den rømmedressingen bestod av??? Her forventes en forbedring hos Peppes:høh: De må ihvertfall kunne svare på hva maten består av....
Ser Friday`s har fått en lavkarborett på menyen, den blir prøvd neste gang. Blir spennende å se om de vet hva maten de serverer er lagd av:rolleyes:


#7

bettylue sa for siden:

Hei igjen! Ja jeg er nå engang sånn at jeg ikke liker å kaste mat... Så jeg bruker det jeg kan. Derfor ble det kokosmelk idag igjen, surret og tilberedt som sist, men med 2 limeblader og 1 grillet kyllinglår (revet i biter) denne gangen.
For å få opp fett%, tilsatte jeg 1 ss olivenolje og en dæsj fløte. Så ble mett ja og tror det kommer til å vare lenge!:p


#8

bettylue sa for siden:

Ja her har det vært mye stress og jobb om dagen og lite matlaging. Men igår ble det en tur på Bølgen og Moi, noe som ble en overraskende opptur!:heia:
Min venninde tåler ikke gluten og jeg skal jo heller ikke ha brød eller mel. Vi fikk raskt opplyst at hele menyen (!) kunne bestilles glutenfritt!!!! Og det var ikke lite. Det var heller ikke noe problem å få dobbel cheesburger med cheddar og bacon helt uten brød, bare med masse godt tilbehør!:D Stjerne i boken dette!!! Her kommer vi garantert igjen! Maten var super og til det hele fikk vi et dikt;

Pling
Mitt navn er pling
Eg sym omkring
i det du kaller knollen.

Då eg slapp inn
i skallen din,
då vart me pling i bollen.

Ha haaa, den var kjempevittig synes eg!:lol: Takker Bølgen og Moi for en hyggelig og smakfull matopplevelse tilpasset kundens ønsker og behov! Og for å ha med det lille ekstra! Vi kommer igjen!:p


#9

bettylue sa for siden:

Ja da var jeg her igjen etter noen hektiske uker... Mat har det jo blitt, men mye kjapt og enkelt. En del nakkekoteletter stekt i smør med salt og pepper som deretter surres i fløte til det tykner. Har jeg, så steker jeg litt sopp til og hiver oppå. Og skeier jeg helt ut, blir det en liten neve sukkererter over. En mettende og drøy rett, men god, enkel og rask ;)

I dag hadde vi laks stekt i smør med sitronpepper. Til dette hadde jeg en kvart kokt blomkål med et par ss seter rømme og 1tsj dijon sennep som jeg rørte inn i rømmen. Og få med stekefettet over laksen, yummi! Enkelt og snaddergodt:p


#10

bettylue sa for siden:

Nå har jeg fått en dilla... Ikke noe vanskelig rett, men veldig god! Steker to løvbiffer (en pk.). Mens de er nystekt legger jeg på 1-2 ss chevre (hvit geitost som den også kalles) og stekt sopp i smør med pepper, legg så den andre løvbiffen på toppen. Cherrytomat og sukkereter (eller det du liker) til om man ønsker grønt.

Da er det bare å nyte:p Nam!:geip:


#11

bettylue sa for siden:

Hei igjen!
Prøvde meg på chicken nuggets her om dagen, WOW det ble en sikker vinner! Nam! :w00t: Og så enkelt!

Jeg brukte;

  • 700 gr kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • div krydder du liker, jeg tok kebabkrydder, paprika og løkpulver
  • 1 hvitløksfedd
  • halv hakket løk
  • halv hakket parika (jeg hadde gul tilfeldigvis)
  • 40-50 gt ost, revet (brukte norvegia)

Bland det hele i en bolle og form "kjøttkaker", vend disse i knust bacongull og stek til gjennomstekt i smør og, eller olje. Blir crispy og gyllen!

Dip;
Kjør et halvt glass grillet paprika i bleder til saus, bland med ketchup u/sukker, tobasco, sambal olek. Prøv deg frem til rett smak for deg.

Dette ble himmelsk godt og noe helt annet en det du har fått på Mc Donalds! Ungene elsket det og blir en gjenganger her i huset!:spisesnak


#12

bettylue sa for siden:

Hei! Lenge siden jeg var innom her, travle dager! Men i dag var jeg innom Lena Beatrice side og ble inspirert av pannekakene hennes. Men siden jeg hadde brukt opp fløtekvoten min for dagen, måtte jeg finne på en vri :rolleyes:
Så jeg erstattet fløten med 1ss kokosmelk (santa maria) og tenkte det ble en Thaiandsk vri. Jeg forsatte den tankerekken og blandet i 2egg, 1 klype salt, kanel, spisskummen og koriander (jeg hadde krydder, men urter går sikkert også). Rør sammen og stek to tynne "pannekaker" i smør. Server med BUKO GARLI (hvitløks kremost). Ha cherrytomat og agurt til. Nyt! En lunsj, rask middag eller mellommåltid. Enkelt og godt, huset dufter av Thailand:p


#13

bettylue sa for siden:

Fredag og pizza-tid! :hungry:

I dag har jeg egentlig stått på kjøkkenet i hele dag. Vi har hage og innhøsting av bær og rabarbra er igang. Mye har gått i frysen, men litt skal man jo gjerne bruke. Men jeg kommer tilbake til desseten, først ble det pizza som ble veldig god. Det ble en lime marinert kyllingpizza med hvit saus og mozzerella. Kjempegod med sprø bunn.

Her er oppskriften for deg som vil la deg inspirere:

Bunn:
3 egg
30 gr kruskakli
litt salt
2 tsj bakepulver
4,5 dl revet hvit ost
2 strøkne ss fiberhusk
0,5 dl fløte
2 ss olje

Bland alt sammen. Jeg synes det er enklest å stryke deigen ut mellom to ark smurte bakepapir (med olje), da blir den jevn og fyller en hel stekeplate, stor pizza. Er den for tørr, tilsett en desj vann, skal kunne smøres smidig ut. Dette er min favoritt bunn, hele familien liker denne.

Fyll:
I formiddag marinerte jeg 2 kyllingfileter i biter i saften av en halv lime (og delte limen i biter og hev oppi marinadeposen), du kan sikkert bruke en hel også. Så 1-2 gode ss revet fersk ingefær og en hakket chili. Det hele gikk i en pose som rystes og knytes før den får kose seg i kjøleskapet til kvelden.

Bunnen forstekes i 20 min uten fyll på 200 grader. Dette kan gjøres tidligere på dagen om du vil.
Så smurte jeg ca 2 ss peppes pizzafyll utover og 4-5 gode ss rømme (1/3 av boksen) tilsatt hvitløk, en dråpe natreen, salt, hvit pepper og 1 finkuttet vårløk. Denne lagde jeg også på formiddagen for at smakene fikk satt seg (den hvite sausen).

Når pizzabunnen var ferdig forstekt og passe sprø ble fyllet lagt på, tomatsaus, rømmesaus, kyllingbitene samt minimas i biter og litt spiss paprika strimler. Til slutt dander mozzarella mellom det andre og ha på revet hvitost etter smak og ønske. Etterstek i 10-15 min på 200 grader midt i ovnen til kyllingen er gjennomstekt og osten smeltet. Ikke ha for store kyllingbiter, i så fall må de forstekes.

Server med rømmedressing (bruk gjerne samme rlømmedressing som sausen) og ha på et par never frisk ruccula. Nydlig med kald tørr hvitvin i glasset :)

Så var det desserten. Jeg kokte i dag rabarbrabiter (uten skall) med sukrin og kanel. Finn smaken som passer deg og smak underveis. Jeg hadde 3 stilker rabarbra, en god desj kanel og godt med sukrin (uten mål, kommer an på hvor sur rabarbraen er).Endte opp med en neve. Det fikk putre til det kun var noen få rabarbrabiter igjen. Og for en deilig smak! Syrlig søt med rund kanel smak.

Denne kan man enten ha rett på krem eller lage smuldrepai som jeg skal prøve meg på imorgen fra boken "Bakeglede uten sukker". Eller rett og slett som pålegg til ost eller som syltetøy.

Nå må jeg ha meg et stykke pizza til gitt :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.