Hei dere :) dere som går på skaldeman,har dere noe gode oppskrifter til meg? går greit til frokost osv,men er middagen jeg sliter med ,hva skal jeg finne på liksom:p er nybegynner,har skaffet meg boka GI-NULL ,og er jo en del oppskrifter der,men har dere noen gode oppskrifter dere vil dele med meg?:)
Hei,
Har ikke prøvd Skaldemann, som er mindre grønnsaker enn ketolyse etter hva jeg forstår, men både ketolyse og Skaldemann er ketogene kosthold.
Her er en nybegynner tråd for lavkarbo som jeg har laget: Til alle nybegynnere på lavkarbo…
Gerd har lagt ut en hel masse oppskrifter som er ketolysevennlige, linker til oppskrifter fra hennes journal.
Skaldeman har jo også en egen kokebok som du kan se på?
Selv er jeg en enkel sjel som sverger til nakkekoteletter eller vanlige koteletter, gjerne med en brieskive på, eller fløtestuet sopp. Hender jeg tar litt broccoli eller blomkål attåt (synes liksom jeg må ha litt grønnsaker iblant). Kan også spise entrecote eller annet oksekjøtt, men passer på å ta endel smør på og gjerne tilbehør som over. Hender jeg koker inn blomkål i fløte også.
Jeg spiser også medisterkaker, medisterpølser, røkte kjøttpølser, karbonader og sånt, når resten av familien skal ha det. Innimellom blir det kanskje litt høy karbohydratprosent i ferdigmatvariantene, men jeg prøver å holde meg til dem under ca. 6-7 i alle fall.
Hva med en rimelig fiskerett som jeg laget i dag som i alle fall er mat til 4 personer:
** Stekt pangasius & bacon i "blomkålsaus" med tomatsalsa **
1 kg Pangasius filet (billig i frysedisk på Rema1000) 1 pakke 500 g frossen ternet bacon (Tulip/Rema varianten er bra) 2 blomkålhoder 6 hvitløkfedd 2 - 3 tomater 1/2 rødløk En liten neve frisk basilikum 200 g Kvitseidsmør 1 dl kremfløte 1 sitron Litt olivenolje Salt og sort/hvit pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Legg frosne varer til tining i kjøl over natten. La fisken tørke ut i tørkepapir en time eller to før tilberedning.
Kutt tomater i ørsmå terninger og ha i en liten skål (kutt gjerne tomaten først i 2 halvdeler - fjern stilkrester og grønt område. Skjær så i tynne skiver med skarp kniv og så på kryss igjen)
Kutt en halv rødløk på tilsvarende måte - gjerne i ennå mindre biter.
Kutt på samme måte 2 hvitløksfedd i ørsmå biter - gjerne med samme kryssteknikk. Klipp eller hakk frisk basilikum opp i skålen (du kan også bruke tørket basilikum, men da bør salsaen stå en god stund og trekke fuktighet). Tilsett litt olivenolje og litt salt. Kjør noen runder med sort pepperkvern over. Bland godt sammen og la gjerne stå kjølig noen timer før middag. (Hell gjerne av overskuddsvæske fra tomat før servering)
Fjern blader fra blomkål og del den i buketter. Rens 4 hvitløksfedd og ha opp i en kasserolle uten lokk sammen med blomkålen og dekk med vann. Det er OK med litt fløte eller melk i stedet for litt av vannet, men det er ikke strengt nødvendig. Småkok til blomkål er mør, 15 - 20 minutter.
Mens blomkålen koker har du bacon i en stekepanne - evt sammen med litt olje eller klaret smør. Stek baconterningene nøttebrune - helst på middels varme - bruk heller litt tid. Ta bacon ut av pannen (behold fettet til steking av fisk) når det er ferdig og hold det varmt i varmeskap eller stekeovn på 70 grader i en passe stor skål.
Tøm vannet av blomkål/hvitløk med et dørslag el. La den dampe litt av seg før du fortsetter. Legg blomkål og hvitløk i en matmølle (hurtigmikser) sammen med kvitseidsmør og kremfløten. Tilsett 1/2 ts salt og litt malt hvit pepper. Kjør til en jevn masse - skal være en tynn purè - nesten saus. Tøm ferdig blomkålpure i en passe stor skål som har plass til alt + litt til. Sett ferdig saus/pure inn i varmeskap eller stekeovn sammen med bacon for å holde det varmt.
Strø litt salt og hvit pepper på pangasiusfiletene og skjær dem i 4 - 5 cm brede stykker. Varm opp stekepannen - helst med baconfett fra steking av bacon og stek fisken i varm panne (så varmt som pannen din tåler) - ca 2 minutter på hver side - helst litt mindre enn du tror er nødvendig :) Kan gjerne være litt rå i midten - så ordner varmeskapet resten... Ikke fyll for mange stykker i stekepannen om gangen - stek heller flere runder. Putt ferdige stykker på et fat og sett inn i varmeskap/stekeovn mellom hver stekerunde.
Når maten skal serveres tar du alt ut fra varmeskap/stekeovn og drysser halvparten av stekt bacon over blomkålpure. Så legger du fiskestykkene på toppen av dette og drysser resten av bacon over. Dryss gjerne litt persille over om du har - litt tørket går også bra. Skjær sitronen i 6 båter og klem forsiktig saften av den ene båten fordelt over fisken. Pynt retten med de 5 andre båtene.
Serveres med tomatsalsaen ved siden av...
Det tar ca. 45 minutter å lage denne retten og den kan gjerne stå litt i varmeskapet før servering, men ikke alt for lenge for da blir fisken tørr...
Dette var en ide som poppet opp i hodet mitt i helgen og det ble faktisk en
deilig middagsrett i dag med ulike smaker som passer godt sammen.
Ernæringsmessig vil det i gjennomsnitt være vel en karb pr. 100 gram i denne retten og et forhold mellom fett og proteiner på nesten 2:1.
Jeg skal lage denne fleskepannekaka imorgen: lchf-bloggen.blogspot.com/2010/02/ovnsstekt-fleskepannekake.html
Men jeg har tenkt å fryse noe, så jeg har en lettvint matpakke klar. Uh, jeg hater å måtte forberede all spisingen. Jeg utsetter alltid alt til siste minutt, og raske, lettvinte, lovlige, lavkarbo saker er ikke lett å finne når jeg skal springe ut døra.
Den LCHF bloggen har også en oppskrift på Medisterbrød og Medisterbiffer. Håper det blir mye tilbud på medisterdeig nå! :D
:sikle: Den fleskepannekaka såg himmelsk god ut,den vil jeg prøve meg på og:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.