Julie sa for siden:
Atkins' Zucchini-/Squashbrød
(Fra Atkins sin webside ;))
Du trenger:
- 340 gram mandelmel
- 25 gram Splenda
- 1 1/2 ts kanel
- 1/2 ts muskatnøtt
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 120 ml rapsolje
- 4 mellomstore/store egg
- 290 gram squash
- 1 ts vaniljeekstrakt
Du trenger også en brødform - jeg brukte en på 34x12 cm - og bakepapir.
- Bland sammen mandelmel, søtningsstoff, kanel, muskatnøtt, salt, bakepulver og natron.
- Miks så - i en annen bolle - olje, egg, zucchini og vaniljeekstrakt
- Hell gradvis zucchini-blandingen oppi melblandingen og miks sammen til det er akkurat mikset
- Hell det over i brødformen, og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 60 minutter.
- Når brødet er ferdig skal det kjøle i formen i cirka 10 minutter, før man tar det ut av formen og lar det stå på en rist til det er nedkjølt. Man MÅ ikke vente - jeg gjorde ikke det, og selv om det sannsynligvis hadde vært enklere å skjære skiver når det var nedkjølt, var det verdt det når det var litt varmt. :sikle:
Næringsinnhold i hele brødet (med Splenda som søtning) og prosentfordeling:
Karbohydrater: 59.5 gram (9.3%)
Proteiner: 168.2 gram (26.4%)
Fett: 182.3 gram (64.3%)
Kalorier: 2552 kcal
Næringsinnhold per skive (fikk 20 skiver):
Karbohydrater: 3 gram
Proteiner: 8.4 gram
Fett: 9.1 gram
Kalorier: 128 kcal
Om man erstatter Splenda med f.eks. Natreen blir det jo 24.4 karber mindre i hele oppskriften, som da blir 1.8 gram karbohydrater per skive om man deler brødet i 20 skiver - skal selv gjøre det neste gang! ;)