madisa sa for siden:
Har ikke regnet sammen karbene her - kanskje noe høy ?
Fylt paprika/tomat med lammekjøttdeig.
Til 4 pers.
6 - 8 paprika, store faste tomater
Fyll:
1 løk
2 fedd hvitløk
olivenolje
500 g lammekjøttdeig
1 dl rødvin
2 ss tomatpure'
2 ts rosmarin
revet skall av en sitron
1 dl hakket bladpersille
salt og pepper
1 egg
3 ss ricottaost
1 dl revet parmesanost
Sett ovn på 200c. Skjær et lokk av grønnsakene og ta ut kjærnehuset.
Skrell og hakk løk og hvitløk. Fres i olivenolje uten at det får farge. Legg i kjøttdeigen, skru opp varmen og stek den til den smuler seg.
Tilsett vin, tomatpure og rosmarin. Kok uten lokk i ca. 5 min til væsken har kokt inn. Bland sitronskall og persille, og smak til med salt og pepper.
Visp egget lett. Bland inn ricotta og parmesan. Rør eggebl.i kjøttdeigen.
Fyll grønnsakene og sett den i en langpanne. Hell på bunnvæske av vin og vann. Stek midt i ovnen til grønnsakene er myke.
Paprika ca. 30 min - tomat ca. 20 min.
Strø over litt ekstra parmesanost og server med en god salat.