Ingredienser
1 stk rød paprika
1 stk liten purre
2 ss smør
1 båt hvitløk , finhakket
3 dl fløte
125 g snøfrisk naturell (et beger)
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 ts sitronsaft
600 g torskefilet eller annen god fisk du liker
100 g rensede reker
frisk basilikum
Slik gjør du:
Rens og kutt paprikaen i terninger og skjær purren i strimler. Fres dette i smør i en gryte tilsatt finhakket hvitløk.
Hell i fløte og snøfrisk (du kan også bruke snøfrisk med dillsmak om du ønsker det), og rør slik at snøfrisken løser seg opp. Tilsett salt, nykvernet pepper og sitronsaft. Legg porsjonsstykker av fisken oppi sausen og la fisken trekke i ca 8 - 10 minutter. Tilsett reker og strimler av frisk basilikum før servering.
Jeg lagde denne i dag, men utvidet den litt med mer grønnskaker og mer fisk. Det stod ikke hvor mange posjoner det er, men utifra 3 dl fløte får man ikke mye... Jeg tok 5 dl fiskekraft oppi i tillegg, pluss ei go skjee med CF. Brukte 800 gr fisk. Det holdt til midag til to voksne og to barn.
Laga også denne idag. Syntes den ble litt tykk og mektig, så hadde litt vann oppi + litt fiskebuljong (terning, hadde ikke fond tilgjengelig). Hvis det opprinnelig var 3 dl matfløte, kan 2 dl kremfløte + vann være en god erstatning. Ellers var den kjempegod, og ca alle i familien likte den. Skal snart varme restene til kvelds.
Denne er en stoooor hit hos oss!!! Bruker vanlig smøreost, funker også som bare det! Anbefaler den til alle som vil høre, har gjerne med en rest til lunsj på jobb, til stor misunnelse for de andre :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.