< Tilbake til oversikten

Sukkerarter?

#1

Kari Marita sa for siden:

Kan en spise litt sukkerarter som fruktose osv under ketolysekuren?Det er jo noen ganger endel matvarer inneholder sukkerarter.Majones inneholder litt sukker også,er det greit?Hva med Atkins barene som inneholder 1 gr sukkerart?Blir litt forvirra av dette :confused:.Håper noen kan svare meg:)


#2

Gerd sa for siden:

Sukkerarter = sukker. Og er ikke noe man skal ha på ketolysekuren.

Så klart, det bittelille som er i majo f.eks. går greit, så lenge det ikke er stooore mengder dagen det er snakk om.

:)


#3

Kari Marita sa for siden:

Hva om det står f.eks.20 gr karbohydrater derav 2gr sukkerarter i en saus pakke.kan en spise den?Det er jo mange matvarer det står det på.:confused:


#4

Gerd sa for siden:

Da er det 20 du skal telle. For karber er også stivelse :ja:

Nå skal man i utgangspunktet ikke spise halv/hel-fabrikata på denne kuren da. Noe av cluet er å få i seg rein mat.

Når det gjelder f.eks saus, er det flere gode oppskrifter i boka.Og enkle :ja:


#5

Kari Marita sa for siden:

20 var for mye karb da, men si 6 karb. derav 2 gr sukkerarter?


#6

Gerd sa for siden:

Da er det 6 karber. For som jeg svarte i sted, karber er ikke bare sukker, men også stivelse. Og det skal telles med.


#7

Kari Marita sa for siden:

Så det vil si at en kan spise litt sukkerarter som er i matvarer uten å ødelegge ketosen?feks.6 karber derav 2 sukkerarter? men jeg prøver å holde meg til ren mat da.Men er redd for å gjøre noen feil.Mulig jeg er litt treig no da:)


#8

Kari Marita sa for siden:

vet det blir 6 karb. totalt, men det er di to sukkerartene jeg lurer på om er greit?:)


#9

Gerd sa for siden:

Du skal telle alle karbene. Ikke bare sukkerartene. Alle de karbene i f.eks. posesaus, er RASKE karber, som man ikke skal ha på kuren.

Og ja, spiser du slike ting, så kan det gå utover ketosen.


#10

Gerd sa for siden:

Du kan ikke tenke slik. For de 2 sukkerartene og de 4 andre karbene er i samme vare = 6 raske karber. Og det er den summen du skal forholde deg til. Enkelt og greit.


#11

Kari Marita sa for siden:

Da ble jeg litt klokere ,takk for svar:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.