Virker som veldig mange her går på en spesiell diett..
Jeg vil spise lav karbo mat, og trene.. Men jeg har prøvd ketolyse,og jeg klarte ikke all egg og fett maten.så tror ikke jeg skal gå i ketose med det første.
For det første så burde du vel lese litt rundt på de forskjellige retningene: det finnes Fedon/Lindberg, Skaldemann (egnes nok ikke, da det er BARE fett + protein), Atkins, ketolyse,...
Lavkarbo går jo for det meste ut på å få i seg mye fett, da dette blir kroppens måte å skaffe energi, men det vil ikke si at egg + bacon er den eneste måten å få i seg fett på! Det er jo créme fraîche, rømme, fløte, smør, fett kjøtt, avokado... i tillegg kan man ta Cocosa/MCT-olje om man trenger et lite ekstra tilskudd av fett.
Lindberg sin filosofi er visstnok mer variert, da man kan spise litt mer grove typer pasta o.l, litt frukt... kan ikke så mye om den, men det er bare å lese i vei på forumet! ;)
Les masse - både på forumet og i bøker, så finner du garantert noe som passer for deg! Ikke heng deg opp i navnet på en spesiell diett, men heller hvilke prinsipper som gjelder for lavkarbo. Går helt fint an å begynne med å kutte ned på karboinntaket og legge til fett etterhvert. Jeg har "bare" levd lavkaro i snart 6 uker, men merker enorm forskjell på hvilke mat jeg setter pris på :)
Jeg prøvde meg på ketolyse i to dager,ble rett og slett kjempekvalm av alt fettet. ( klarer enda ikke tanken på omelett)
Men, jeg merker etter en uke med fullkorn knekkebrød i stedet for vanlig brød osv. at jeg føler meg mindre oppblåst. Det er jo ett godt tegn:)
Ble inspirert av en artikkel jeg leste i allers ( Faktisk..) Sist uke,om ei som hadde gått ned masse med og begynne og spise lav karbo..Det stod at hun var i ketose da, men stod ingenting om hvilken diett hun hadde. Jeg er nødt og kunne spise knekkebrød til de vanlige måltidene, dagene er så travle med to små barn.
:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.