< Tilbake til oversikten

Er det trygt å trekke fra sukkeralkoholer?

#1

stinemora sa for siden:

På kurs fikk vi vite at man ikke skal trekke fra sukkeralkoholer, men gå ut i fra det karbohydratinnholdet som står på varen.
På kurset fikk vi også vite at Splenda er det eneste søtningestoffet helt uten karbohydrater, men det er det da så aldeles ikke!? 97,7 står det på pakken. Konfronterte kursleder med dette, og det var ukjent for henne. Hun sa da at Splenda var ihvertfall det eneste søtningestoffet som gikk rett gjennom kroppen uten å bli tatt opp da...
På forum står det at man kan/skal trekke fra sukkeralkoholer fra det originale khinnholdet.
Det hadde vært kjekt å kjenne til fakta.
Og til slutt, er sukkeralkoholer det samme som sukkerarter? :)


#2

wahaj sa for siden:

Dette lurer jeg også på.
Hadde ikke gjort noe å kose seg med en pose IFA, uten å trekke fra alt av karbs gjennom dagen.


#3

Julie sa for siden:

Hei!

Kan ikke svare på alt, men skal prøve å komme med noe nyttig info:

Først av alt så har jeg aldri hørt noe om at Splenda går rett gjennom kroppen uten å tas opp, så derfor regnes karbohydratene i det. Derimot bruker man veldig lite (1 teskje Splenda veier 0.5 gram: se her), så det blir ikke så mange karber. ;)

Det med sukkeralkoholer og å trekke det fra er et litt delt tema... noen mener at man skal trekke det fra, andre ikke, for noen mener at kroppen deres "tolker" det som sukker.

Jeg trekker alltid fra sukkeralkoholer (tyggis, IFA, sukkerfri sjokolade osv.), men holder meg unna dem så godt jeg kan - men det er jo en annen sak... :p

Sukkerarter og sukkeralkoholer er ikke det samme, nei - sukkerarter skal man ikke trekke fra, mens sukkeralkoholer kan man trekke fra. :)

Håper dette var hjelpsomt! :smile:

Og PS: Om du scroller heeelt nederst på siden, ser du andre tråder som tar opp lignende tema! ;)


#4

Gerd sa for siden:

Sukkeralkoholer og sukkerarter er ikke det samme. Sukkerarter er sukker.

Det er uenighet om man kan trekke fra disse sukkeralkoholene her inne. Fordi noen påvirker blodsukkeret, noen ikke.
Her er en ovesikt fra diabetesforbundet: www.diabetes.no/S%C3%B8tningsstoffer.9UFRvO2X.ips

Det stemmer vel ikke at splenda går rett gjennom kroppen.Jeg har telt de karbene med. (Men splenda er vel ikke et sukkeralkohol ? )
Jeg, personlig, har alltid trukket fra sukkeralkohol fra feks. drops, sjokolade. Altså de stoffene som slutter på -ol

:)

Det står vel litt om de forskjellige i boka også....


#5

Julie sa for siden:

Nei, Splenda er vel sukralose om jeg ikke husker helt feil, så da er det ikke en sukkeralkohol. Derimot er det visstnok det eneste søtningsstoffet som er laget av sukker (eller tar jeg helt feil)?

Bruker både Sukrin og Splenda jeg da, selv om mange mener at Splenda ikke er noe særlig fordi det inneholder klor... (eller noe i den retningen?)


#6

Gerd sa for siden:

jeg brukte splenda før, men nå sukrin. Når det endelig kom hit til Oladalen ;)

no.wikipedia.org/wiki/Sukralose


#7

stinemora sa for siden:

Da ble jeg brått mye klokere ;)
Tusen takk!


#8

Klistine sa for siden:

Er du på kurs i Trondheim Stinemora? Hvem er kurslederen din? :)


#9

stinemora sa for siden:

Jepp! Bodil(?) Hope het ho vel? Er du der du og eller? :)


#10

Nerthus sa for siden:

Nysgjerrig på hva slags kurs du går på? Finnes det nettoinfo om det noe sted?




#13

Gerd sa for siden:

:d ;)


#14

Klistine sa for siden:

Nei, men jeg vet hvem hun er :D :p hihi


#15

marjusen sa for siden:

Mye koster ett slik kurs?

Hadde følt meg litt lurt om det var dyrt og man ble mer villedet enn veiledet.

TT (treningsenteret her jeg bor) markedsførte Easy Life som ett LCHF kurs med pulver som kickstart og lavkarbo mat etter dette.
Var ikke mange spørsmålene jeg trengte å stille hu veilledern der før jeg skjønte at dette var veeeldig langt unna LCHF, og værtfall Ketolyse kuren.

Så utrolig skeptisk til slikt opplegg når man ikke har en kursleder som er like flink som Gerd inne på forumet her;)

Synes du kunne hatt slike kurs jeg Gerd:D


#16

Nerthus sa for siden:

Det forslaget stiller jeg meg bak 100%!


#17

ada-emilie sa for siden:

Kaloriene i splenda skyldes at sukralose er så lett at det må tilsettes noe ved navn poly ett eller annet.Det er dette som gir splenda kalorier. Du ser det samme i fribolproduktene. Der er det også tilsatt dette i tillegg til sukralose.Magen min fikser hverken sukralose, eller er det dette tilsatte stoffet den ikke tåler?, eller sukrin eller maltitol. Natreen og aspartam tåler den men det er så usunt at jeg ikke godtar det.Men noe må jeg ha siden jeg ikke har fått bukt på søtsuget.Stevia er det sunneste og helt uten kalorier. Smaker dog fælt i frohold til sukker.


#18

marjusen sa for siden:

Kalorier? Om det er 100 kalorier eller 1000 kalorier ingenting å si. Det er jo karbohydratene vi teller, og det er det som har noe å si.

Dette er LCHF, ikke HCLF;)


#19

Nerthus sa for siden:

Kcaloriene er dessverre alfa og omega for flere av oss som går på lavkarbo... jeg spiser bare 20 gram karbo pr dag - men må ned i 1600 kcal for å gå ned. Slik er det bare når kroppen min ikke naturlig regulerer mengde mat selv om jeg går på lavkarbo :) Dette bare som en kommentar til din kommentar - det er mange nye her til stadighet - og for NOEN vil faktisk mengde kcal innvirke på vektnedgang selv om de spiser svært lite karbo :) Greit å vite at det også KAN være et tema :) - selv om det ikke var poenget i denne tråden.

Hilsen "selvutnevnt "kcalorikontroll på lavkarbo" informasjonsansvarlig" :cool:


#20

ada-emilie sa for siden:

Ja men kjære deg. Om det er kalorier er det karbohydrater da! Det er ihvertfall ikke fett eller protein. Jeg teller kalorier, så ikke si "vi", men snakk for deg selv;)


#21

Gerd sa for siden:

Trådstarter(TS) er på ketolysekur, tråden ligger under ketolysedelen. Da svarer vi deretter.
Skal vi begynne å "blande inn" allt mulig som i utgangspunktet ikke har med kuren å gjøre, så blir bare TS og ev. andre nybegynnere på kuren enda mer usikre.

:)


#22

stinemora sa for siden:

Det kostet 990 kr og det går over fem kurskvelder a 1,5 time per gang. Annenhver uke. Har til nå vært kun en gang, så vet ikke enda om det kan anbefales eller ei ;)


#23

marjusen sa for siden:

Som Gerd sier så er det veldig viktig å vite hvilket forumsdel du er innepå, også må du svare der etter.

Når man går på ketolyse kuren er det KARBOHYDRATENE du skal holde styr på, og jeg vet det er noen få som også må se på kaloriene.

Men dette er det bare noen få som trenger å tenke på, så hvis man skal svare ut fra dette er det viktig å ikke forvirre andre med å snakke kalorier.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.