Lagde meg tidligere i kveld en liten pastarett bestående av slikt som vi i fase 1 får lov til å spise, og det ble faktisk ikke så værst, så tenkte jeg skulle dele med dere:)
Jeg brukte en ildfast form, kledde den med aluminiumsfolie, og hadde i:
7-8 cherrytomater, delt i to og lagt med flat side opp
5 rosenkål, delt i fire
1/2 liten rødløk, delt i båter
Jeg spredte dette rundtomkring, og krydret med slikt som jeg liker, nemlig en liten dæsj ekstra virgin olivenolje med basilikum(fra O&CO- min favorittbutikk!!!), litt salt, timian og krydderet fra Santa Maria som heter "Chili Explotion". Min erfaring: Absolutt ikke uspiselig! Nå er ikke jeg noen kokk, men det var mye bedre enn kun pasta, og nå var jeg så lei av pastasalat at det klarte jeg ikke tanken på engang:)
Har dere andre noen gode tips dere vil dele, så hiv på, jeg trenger massevis:)
Ellers har jeg et spørsmål: Jeg jobber endel natt og kveld om hverandre, og sliter med å stille om døgnrytmen min. Jeg vet det ikke er bra å spise for sent, men hva gjør jeg da når jeg står opp kl 14 og sovner kl 04:00 hver dag? Jeg har bare spist 4 måltider idag, og det er mitt problem, fordi legen min mener at jeg burde spise 5, og at det ikke er positivt for min vektnedgang at jeg kutter ut ett, samtidig som han heller ikke synes det er bra å spise for ofte. . . Noen råd når det kommer til dette?
Takk for tips.
Anngående sen spising. Jeg beregner fra første måltid (jeg har 5 om dagen) at jeg skal spise hver 3'dje time. Det går da av seg selv. jeg har også alarm på tlf om jeg er på farten for å minne meg selv på å spise....hvis du har en annen døgn rytme må du kunne gjøre det annerledes enn oss dag jobbende!?!?
Jeg koker opp pasta'en i posen som anvist (med salt). I mellomtiden steker jeg forskjellige grønnsaker i stekepannen:
for 2 voksne:
2 løk i biter
1 hvitløksbåt i skiver
litt brokoli i biter
paprika i biter
2 tomater i biter
litt sukkererter i biter
Når dette er ferdigstekt tilsetter jeg 2 ts med pesto og rører sammen.
Når pasta er ferdig så tar jeg popmannens del av grønnsaker ut av stekepannen, tilsetter pasta og rører alt sammen. Utrolig god smak!
Tror det ikke er noe problem å spise sent når døgnrytmen din er sånn som den er. Pass bare på å spise senest to timer før du legger deg :) Legger du deg fire kan du trygt spise klokka to :) Da er det jo tolv timer til du står opp og spiser igjen :)
jeg tror ,og de lærde strides,,at du kan spise nårsomhelst i løpet av døgnet bare det er innenfor det du skal spise
og vi på ED har jo ikke akurat noen store måltider
så jeg ville begynt døgnet når du står opp ,uansett om klokka er sånn eller sånn
Ellers har jeg et spørsmål: Jeg jobber endel natt og kveld om hverandre, og sliter med å stille om døgnrytmen min. Jeg vet det ikke er bra å spise for sent, men hva gjør jeg da når jeg står opp kl 14 og sovner kl 04:00 hver dag? Jeg har bare spist 4 måltider idag, og det er mitt problem, fordi legen min mener at jeg burde spise 5, og at det ikke er positivt for min vektnedgang at jeg kutter ut ett, samtidig som han heller ikke synes det er bra å spise for ofte. . . Noen råd når det kommer til dette?[/quote]
Jeg også jobber mye netter og kvelder Fakesmile, jeg pleier å regne måltider fra tiden jeg står opp....5 måltider del på de timer fra du står opp til du skal legge deg...(så prøver jeg å ikke spise siste måltidet for sent) - men det er vanskelig når en har mye å gjøre på jobben - eller sover lenge og har få timer å gå på..men jeg prøver å regne hver 3-4 time som Monica. Som regel går det bra. Så er det de dagene en skal snu...står opp før - eller har en hel dag å spise på før en skal på nattevakt...da regner jeg et eller to måltid ekstra -da våkendøgnet blir så lange...men fortsatt hver 3-4t for da vet jeg at forbrenningen holder seg jevnt
Og valkerut: det er det som har vært det største dilemmaet, når jeg snur døgnet, for jeg er da våken fra, si kl 16:00 mandag til kl 23:00 tirsdag, så syv måltider på alle disse timene gjør meg helt utsultet!
Men jeg skal nok finne ut av det:) Godt å få litt tips og støtte i hvert fall!:)
Skjønner veldig godt problemet - kanskje det å fokusere på å spise hver 3-4 time og ikke tenk på antall måltider, det hender jeg også lager masse godkjente grønnsaker og så later jeg som det er et mellommåltid/stort måltid for å få det til å gå opp...ellers forsvinner fort måltidene vi har til råde disse laaange døgnene...;) Har også kokt et eller to ekstra egg..som måltid for å få til å gå opp...det viktigste tenker jeg er at en ikke spiser mat en ikke tolerer ;)
Takk for tips og støtte, valkerut! Helt herlig at man bryr seg sånn om hverandre her inne, nettene blir fryktelig lange om man skal sitte og kjede seg, være sugen på noe godt og samtidig ikke få maten til å strekke til!! :) Men da skal jeg også bli flinkere til å fokusere på grønnsaker, samt at jeg tar med nok måltider- det er jo så viktig! Et egg i ny og ne er heller ikke å forakte, jeg elsker egg :D
Jeg er egentlig ikke så glad i laks, men dette var fantastisk godt. Mannen min kokte egen pasta og brukte min saus og han slikket talerkenen....
-Kok pastaen
-Imens kutter du opp to/tre champignon
-1/2 gul løk
-En liten klump med ingefær, i bitte små biter (ca.2-3 cm bred ingefær bit)etter smak
-70-100 gr. røkt laksefilet. (jeg kjøper et stort stykke på Kiwi av first price, veldig billig) Kutt laksen opp i små treninger på ca. 2 cm.
-2 ts.pesto
-1 ss.cremefraich/ lettrømme/rømme
-Sper sausen med litt melk til passe/ønsket konsistens
Stek løk og ingefær i litt smør i et minutt, hiv så oppi soppen. La surre i 3-4 min.ha oppi pesto, cremefraich og litt melk eller vann og spe med. Peppre litt og kok opp. Deretter legger du laksebitene oppi, rører rundt og la det trekke 3-5 min til laksen er ferdig. Jo mindre biter du har laksen i jo fortere går det! Salte helt til slutt etter du har smakt, hvis det trengs. Både pestoen og laksen gjør det ganske salt.
Smaker fantastisk, særlig med rødvin/hvitvin til!
Bon apetitt!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.