Jeg har et spørsmål her til dere smørspisere.. Jeg har aldri likt smaken på meierismør, eller godtsmør som vi sa som unger. Foreldrene mine prøvde å få det i meg uten at jeg visste det , men akk:nei: de lurte aldri meg. Til nå har jeg brukt olje, men siden veldig mange her inne råder en til å bruke mer smør, lurer jeg på om det finnes noe smør som minner mer om margarin i smaken? Jeg har så god smakssans at jeg merker det på f.eks. vafler hvis det er brukt meierismør i røren, i stedet for margarin( ikke at jeg spiser det nå altså:stortsmil
Hilsen insomnia -Sjoslor:_oy:
Noen mener at de som ikke liker meierismør liker Kvitseidsmør.
Jeg ELSKER meierismør( så lenge det ikke har stått fremme for lenge og smaker "sol"), men klarer bare ikke Kvitseidsmør!:eek:
Prøve kanskje?:)
Takk for henvisningen, men problemet her er jo at det stort sett er smørelskerne her inne som har utttalt seg. Dere opplever kanskje ikke at smaken på matretter påvirkes av at det brukes smør, men jeg lover, det gjør det:forstoikk Jeg aksepterer det at smør er sunnere, og prøver derfor å få litt tilbakemelding fra "smørhatere" som kanskje har funnet en smørtype med margarinsmak....
Jeg har problem med å få i meg nok fett, og innbiller meg at jeg innen jul kommer til å være temmelig lei bacon:lol: så jeg tenkte smør med margarinsmak måtte være perfekt som fett-tillegg
:rolleyes: Det er så mang slags problemer. ;)
Føler med deg faktisk, det er så ubehagelig når den ene smaken man ikke liker "skinner igjennom".
Tror ikke jeg har noe konstruktivt svar til deg desverre.
Tenkte du smør for å steke i og sånt? Du kan jo prøve med ghee eller klaret smør. Det smaker også litt annerledes enn vanlig smør. Eller bruke cocosa uten smak. Det har jo en litt annen pris da.
Jeg er litt motsatt av deg, fikser ikke feks margarin på brød/knekkebrød etc, men klarer heller ikke meierismør om det har fått solsmak eller i enkelte ting.
Husker min kjære mormor skulle gjør ekstra vel og brukte meierismør i sine utrolig gode Tyske skiver en jul. Min mor og jeg prøvde hardt, virkelig, å spise dem, men det var helt umulig!:eek:
Den guffne smaken meierismør kan få, ødela helt de ellers så gode kakene!:nedfor:
Og mens noen digger Kvitseidsmør, syns jeg det smaker våt ull!:o
Jeg er vanligvis ikke kresen, men det er liksom noen ting som bare ikke går!:p
Jeg tror ikke det finnes smør som smaker margarin altså. Smør smaker ganske kraftig. Jeg elsker smør og takler ikke margarin. I barnehagen der jeg jobber har de kun Soft Flora og jeg brekker meg når jeg smører skiver til barna. Klarer såvidt å ta i pakken, det er motbydelig. Vet jeg at det er margarin i en kake, saus eller lignende, spiser jeg den ikke, samme hvor mye det frister.
Vet ikke om det hjelper, men de som ikke liker meierismør bruker gjerne setersmør i stedet. Det er mer salt, og smaker mer som margarinen gjør. Det er ganske mange smør-varianter i butikkene nå, og det er jo egentlig bare å prøve seg frem.
Setersmør smaker som margarin? Hmm der er vi nok meget uenige, gitt. :p
Setersmør er nydelig. Margarin smaker hoppetau og er helt limete i konsistensen, pføy!
Nei, vi er ikke uenige. :lol: Margarin er vondt - setersmør er godt. Jeg spiser ikke så mye setersmør lenger, for det er litt for salt etter min smak. Men, rett etter starten på Skaldeman brukte jeg det litt, for vanlig smør var så uvant.
Jeg syntes også setersmør var for salt i begynnelsen, Iset-mannen som er saltoholiker elsker det. Men nå har vi brukt det en stund og jeg kjenner ikke saltsmaken så mye lenger, eller er det helst det at jeg er blitt saltoholiker selv, hehe.
Jeg har ikke brukt noe til vanlig, hverken smør eller margarin, på skiva de siste 30 årene, men hvis jeg absolutt skal ha noe, var og er melange margarin favoritten:o og den er visst aller verst i klassen. Jeg får nok bare holde meg til baconet mitt jeg :veitikke: men takk de alle ideer og tanker omkring emnet uansett....
Kanskje du kan prøve å blande litt i starten, altså ha bittelitt smør i margarinen for å vende deg til det, også øke litt etterhvert. Vet det ikke er sunt med margarin, men kan jo være et godt hjelpemiddel i en overgangsfase. Det er så mye man kan vende seg til. Jeg bare tenker tilbake på hvor EKSTREMT kresen jeg var som barn, og brakk med hver gang jeg prøvde noe jeg ikke likte, mens nå kan jeg spise "det meste", og mye av det er til og med godt:D
jeg kjenner ikke så stor forskjell på smaken, men melange lukter helt klart mye bedre enn meierismør.. men det er fordi jeg ALLTID har brukt melange... :p nå har jeg skjønt at det er fy-fy så har hivd ut alt som er.. :p
Jeg sympatiserer med det der å ikke takle en spesiell smak og oppleve at den "gjennomsyrer" alt den er i... har selv dette problemet med løk. :rolleyes:
Synes du skal fortsette å bruke olje, og evt litt mer kostbar kokosolje der det passer. Smak på kviteseidsmøret før du forkaster tanken, det har en annen smak enn meierismør. :) Men ikke stress med å trykke i deg noe du virkelig ikke takler smaken på... kostholdet skal ikke gjøre deg ulykkelig!
Hvis det kan være en trøst, så har jeg ALDRI likt smør, verken skikkelig eller margarin på skiver og slik. Har alltid brukt Melange til å steke i, og kasta mat jeg har steikt i margarin... fått brekningsfølelse ved lukta. MEN jeg har prøvd og prøvd, og nå funker det faktisk helt fint til å steike og bake med. Begynner nesten å like det bedre enn Melange....!!!!!
Det du kan prøve, som jeg synes funker bra er å smelte en pakke tinesmør, og så tar du ut fettet og har det i en boks. Det får du ut melkeproteinene og saltet, som er det som gir smak. Klarnet smør smaker ingenting:)
Sånn rent fettmessig, altså for å gå ned i vekt og hvis man ser bort i fra der usunne, kan man da bruke margarin når man er i ketose? Jeg tenker bare sånn midlertidig, sliter fælt med å få i meg nok fett her:(. Tenkte at hvis jeg kunne begynne med margarin, så kunne jeg blande i større og større andel av fettet som smør etter hvert. Når man har oppnådd vektreduksjonen man er ute etter, så vil man jo ikke trenge like mye fett, og da er det jo lettere å velge bort f.eks. margarin og andre usunne fettkilder
Jeg hadde nok heller brukt feks. majones, fete sauser og dressinger, rømme, kremost osv enn margarin altså. Det har nok ikke så mye å si på vekten, men margarin ser jeg på som såpass skadelig at jeg ikke ville rørt det om jeg kunne slippe. Det er så mange andre gode fettkilder. :)
Problemet Iset, er at jeg ikke liker noen av de tingene du nevner her:o eller bortsett fra fløtesaus, det er jo en fet saus, men kan ikke spise det til alt. Jeg har problem med alt som jeg kaller "våtmat", ifølge mora mi forspiste jeg meg på majones som bittelita, og takler ikke konsistensen i det hele tatt:(
Åh, da så. Nei, det er vanskelig det der. Liker du ikke olivenolje heller? Lage en god dressing selv og helle over salaten? Nøtter? Avocado? Liker du ikke rømme tilsatt feks. hvitløk og persille heller? Jeg lager en dødelig god hvitløksdressing med agurk i, bruker den til "alt". Den kan justeres i tykkelse også, bruker du fet seterrømme og har MYE agurk oppi, er den ikke så "våt".
Sånn rent fettmessig- nei. Det fettet som er i margarin er like farlig som transfett, og kroppen kjenner ikke igjen molekylet. Dessuten er det en drøss med farlige kjemikalier i det, som blant annet er rester fra utvinning og behandlingen av oljen, og prosessen som skjer når de lager margarin. Margarin har ingenting med fett eller helse å gjøre, det hører hjemme kun et sted - søppeldunken.
Denne typen margarin tror jeg absolutt må være den sunneste. Greit nok at solsikkeolje ikke er noe særlig fordi det er så mye omega 6, men på den andre siden er det jo veldig mye kokosfett, og lager du den hjemme uten alle kjemikaliene blir den 100 ganger sunnere enn den du kjøper. Jeg anbefaler iallefall trådstarter å gi denne et forsøk?
Kanskje det er mulig med en kaldpresset olivenolje med mild smak? Jeg kjøpte en fin olje i Sverige som er mildere i smaken enn andre olivenoljer jeg har kjøpt, men som fortsatt er Extra Virgin.
I matlaging er det ikke noe problem, da bruker jeg olje, fortrinnsvis olivenolje. Jeg har laget et proteinbrød jeg fant her inne med veldig lite karbo i hver skive, under 1 g faktisk( små, flate skiver...:p derfor) og tenkte jo da å fete det opp med margarin. Tror nok jeg skipper hele greia med margarin, blir for mye styr å lage selv. Spiser nå disse proteinbrødskivene med salami, men uten margarin og tror jeg fortsetter med det;)
Jeg er en av dem som ikke er spesielt begeistret for meierismør, men elsker Kvitseidsmør så det er verdt et forsøkt :) I det siste har jeg begynt å bruke en del bremykt og syns også at det er greit.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.