< Tilbake til oversikten

Favoritt-tilbehør til middag?

#1

Indiana sa for siden:

Jeg leter ofte etter nye ting å ha som tilbehør til middag. Føler det ofte blir det samme - og blir litt matlei..

Hva er deres favoritt-tilbehør??

Mitt må være blomkålgratengen, fetet litt opp for å passe bedre til ketolyse:
www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3178

Den er virkelig nydelig!



#3

MadamMim sa for siden:

Jeg er også blitt glad i jukseris, men kokt i fløte, og ikke i smør... åsså hiver jeg ofte litt carri, chili og paprikapulver i :-)

Ellers er jeg en såpass enkel sjel at jeg synes salat er supert til det meste jeg da :-)


#4

knh sa for siden:

Bruker mye jukseris jeg også:) Men pleier å steike det i masse smør sammen med hvitløk:) namnam...

Pleier også å lage mye stuing :) Sopp, squash og løk steikes i masse smør med litt salt og pepper på... så heller jeg over fløte og lar det surre litt i panna :) mmmm... kjempe godt! Kjærestens favoritt også!
Hadde endel kantareller i fryseren, men de blei fort borte, så nå går det i champignon, funker fint det også :)


#5

Klistine sa for siden:

For tiden er det stor salat med fetaost i olje, eller rosenkål =)

Takler ikke blomkål, så blir lite jukseris på meg :( :(


#6

Helene M sa for siden:

Jukseris? Vil noen forklare hva det er? :)


#7

knh sa for siden:

Man rasper blomkål på den grove siden av sånn "oste-rivjern" (eller hva det nå heter:P), og enten koker eller steker det :) Jeg har ikke prøvd å koke det, men steiker den raspede blomkålen sammen med hvitløk og masse smør :) Hvis du søker på jukseris på forumet får du opp endel oppskrifter:)
Det er flere måter å lage det på :)

edit:
I denne tråden er det mange forskjellige oppskrifter:) Det kan varieres til det uendelige ;)


#8

Idarull sa for siden:

Jukseris, men det er så slitsomt å lage... hehe


#9

Paine sa for siden:

Soppstuing! Sjampinjong og løk med salt og pepper, pluss kremfløte og aromatkrydder. Enkelt og godt!
Spiser også mye brokkoli. :)


#10

Bixen sa for siden:

Jeg er enkel og bruker som regel paprika, squash og purre som jeg har i en ildfast form med smør og steker i ovnen. Nam! Når jeg spiser biff hiver jeg ofte oppi noen asparges også.


#11

mamz sa for siden:

Rød og grønn paprika i biter, sopp, purreløk og lettkokt brokkoli som jeg steker litt i masse meierismør, bruker det sammen kjøtt ol. og bearnaisesaus:D deilig.


#12

Mammaannmari sa for siden:

Jeg bruker ofte oppskrifta på blomkål/brokkolisuppa som jeg fant inne her.
Bruker mindre vann slik at det blir som en tykk saus. DIGG. Lager store porsjoner slik at vi har noen dager. Minsten på 1 år simpelten bare elsker den. Og han er det vanskelig å få i grønt:D


#13

knh sa for siden:

I går lagde jeg coleslaw og fikk helt dilla :D

0,5 dl kål
1 gulrot
1 sjalottløk
En stor dæsj majones (litt i underkant av 1 dl kanskje)
1-2 ss rømme
en skvett fløte
1 ts eddik
1,5 ts sitronsaft
salt
pepper

kjempe enkelt å lage og smaket helt fantastisk :sikle:


#14

Nyfrelst sa for siden:

Den blomkålgratengen spiser jeg som hovedrett rett som det er. Og alle vennene mine, som ikke spiser lavkarbo, er ville etter den :-)


#15

e84 sa for siden:

blomkålmos- favoritt nummer 1!
brokkoli
stekt sopp
paprika, squash, løk og selleristang :)

og salat hver dag til lunch ;)


#16

Kanutten sa for siden:

Stekt sopp og løk surra i rømme.


#17

Benedictee sa for siden:

Foretrekker sjampis, paprika, rødløk, minimais, blomkål, brokkoli og rosenkål.


#18

Benedictee sa for siden:

Og surkål! Fant ut at Euroshopper sin har færrest karbs..passer bra med prisen også :)


#19

bettylue sa for siden:

Denne høres kanskje rar ut, men er veldig god;)

Del en avokado på langs, fjern stenen. Mos hver halvdel for seg, tilsett hvitløk etter smak (vær raus), litt salt etter smak og 1-2 ts hvitløkssmør i hver halvdel. Bland sammen og legg det tilbake i skallene og topp det hele med revet fet ost og gratiner i ovnen til osten er godt smeltet :sikle:

En annen favoritt er røde lange paprika (de tynne), skjær i to på langs, ta bort innmat. Fyll; halv boks philadelphia, rør i 1 ts sambal olek, søt med natreen, bland godt og legg ostefyllet i paprikaene. Stek på grill eller i ovn til paprikaen er passe "grillet" og osten myk og varm. Kjempegodt til grillmat eller biff.



#21

Lindaplinda sa for siden:

Jeg er ganske så lat innen matveiene, så det går mye i gratinert blomkål & brokkoli for min del. Akkurat nå har jeg blomkål langt oppi halsen, så må begynne å variere litt mer, og det er derfor jeg digger tråder som dette som kan inspirere meg:)


#22

Fofa sa for siden:

Jeg prøvde faktisk en "jukse-fried-rice" her i dag... Jeg klarer ikke smaken av blomkål eller brokkoli...men jeg brukte hodekål. Det er jo endel karber i den..men om den kun skal brukes som tilbehør, så går den greit!
Jeg synes ihvertfall det ble kjempegodt!!!:) Og enkelt!

Raspet kål på rivjern. Stekte 2 egg i panna, rør i dem så det blir type "eggerøre", ha så i kålen, og skinke i biter. En god desj olivenolje ol litt krydder(jeg brukte bare salt og pepper).

Jeg hadde den som hovedrett i dag. Brukte 120 gram kål, og det ble nok som eneste rett. Så, det holder nok å bruke ca 50 gram om den skal brukes som tilbehør...Grei info for dere som er på minimalt med karber;)


#23

RaoulDuke sa for siden:

Gresk salat med revet parmesan over. Yum :)


#24

Catwoman sa for siden:

Brokkolimos:sikle:
Bruk stavmixer/blender så det blir helt glatt. Jeg har i kremfløte, meierismør og hvitløkspepper.
Gottgottigottgott:D
[color=#800080][/color]


#25

Bee sa for siden:

Nå for tiden er det kokt kål og ostepaprika som er favorittene.


#26

Augustina sa for siden:

Du, så det på bloggen din. Er det bare paprika med ost på eller noe mer? :) Eeeelsker både paprika og ost, hihi.


#27

Bee sa for siden:

Bare paprika og ost ja. Litt smør i den ildfaste forma, og så er det jo godt med krydder på , alt etter hva man skal ha. Oregano går det mye i. :D


#28

Augustina sa for siden:

Åhh, nam. Ble råfrista til å prøve litt grønnsaksfyll i den også. Skal ha lam til helga og lurer på å fleske til med litt nytt tilbehør, hehe :) Så paprika frister godt altså.


#29

Kanutten sa for siden:

Hasslebakte brokkolistilker! :sikle:

Bruk en ostehøvel og høvle over hele stilken. Skjær stilken i skiver, nesten. :p
Gni smør, salt og pepper mellom skivene og sett i steikovnen. Dander gjerne med ost på toppen.

Bakt brokkolistilk fylt med bacon og rømme er også nyyyydelig!! :sikle:


#30

EAH sa for siden:

Her var det mykje godt!
teller dette tilbehøret som grønnsakene man skal ete kvar dag?
føle eg juksa litt når det er steikt og blanda med f.eks. rømme :P

er heilt ny innen dette så favoritten så langt er champinjongsaus.
lagde heimelaga salsa til taco igår, og putta restane av dette i "vanlig" salat. blei veldig godt!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.