Heksa sa for siden:
Jeg leser følgende sitat fra Fedon Lindberg i dagens VG:
Mulig det er jeg som ikke henger med i svingene, men har Lindberg uttalt seg på denne måten vedrørende meierifett tidligere? Det har i såfall ikke jeg fått med meg.
Heksa sa for siden:
Jeg leser følgende sitat fra Fedon Lindberg i dagens VG:
Mulig det er jeg som ikke henger med i svingene, men har Lindberg uttalt seg på denne måten vedrørende meierifett tidligere? Det har i såfall ikke jeg fått med meg.
Runegutt sa for siden:
Joda, han har da det. Om han har blitt mere liberal med fettintak vet jeg ikke, men han anbefaler Smør fremfor Industrifett (Og det skulle ellers bare mangle)
Zillah sa for siden:
Nja... eg har ei ganske tidleg bok og der går det på umetta fett, ikkje metta fett og feite mjølkeprodukt...
Fedon A. Lindberg: Naturlig slank med kost i balanse, s 73, 9. opplag, Gyldendal Norsk Forlag AS 2001.Bee sa for siden:
Han har vel lært ett og annet underveis han også. :p
Kitt sa for siden:
I motsetning til visse andre er han mann nok til å innrømme at han har tatt feil!
:heia: Fedon!!!
Gracella sa for siden:
Akkurat det tenkte jeg også!!
Det er nesten så det er fantastisk med mennesker som tør å si at de ikke sitter med hele fasiten, hele tiden, og at man synes at budskapet er viktigst
Heia, Fedon :)
Heksa sa for siden:
Det blir spennende om han bruker den nye kunnkapen til å spre budskapet aktivt, og om han endrer noe på det opplegget han har lagt opp til i tidligere utgitte bøker. Jeg kunne godt ha tenkt meg en oppskriftsbok fra ham som tillater noe mer fett. Per Lauritz Lien som har hjulpet ham med oppskrifter er veldig flink synes jeg.
Kanutten sa for siden:
Det er bedre å kunne oppdatere seg og innrømme feil enn å stå bastant på det man en gang har sagt... Fedon er en av dem som først ville si at jorda var flat for så å endre mening til at den er faktisk rund! Det ER lov å videreutvikle seg!!!!
Bombus sa for siden:
Det var en lettelse! Jeg leste bøkene til Lindberg for noen år siden. Siden jeg begynte med lavkarbo i vår har han hele tiden hvisket meg i øret at det er farlig med mettet. Han har hevdet at det øker insulinresistensen. Nå puster jeg lettet ut og fortsetter å spise feit ost og rømme med den beste samvittighet:)
Forøvrig er mitt største problem med palmeolje at produksjonen av den bidrar til avskoging av regnskog. At det er usunt er bare et kjærkomment tilleggsargument mot palmeolje.
Runegutt sa for siden:
Finleser du den boka, sier han videre at umetta fett er lite egnet ved høye temperaturer. Han foreslår bla. å bruke Smør Gee (Klaret smør)
Imp sa for siden:
Han skriver i hvert fall i Barn i balanse at meierifett ikke er farlig, men at vi ikke skal ha for mye av det heller. (Som med alt annet!) Og han skriver at han tror vi vil få stadig mer positive erfaringer i forhold til dette i fremtiden, og at forskningen stadig kommer med positive drypp angående meierifett.
Runegutt sa for siden:
Evidensbasert kostholdsforkning er saken. Godt Fedon er for slik forskningsmetoder. Det har vært alt for mye "tenk på et tall" eller "tro" som har styrt tankegangen rundt sundt/usundt rådene fra ymse offentlig og private organ i inn og utland.
Reine gjetninger kan alle bedrive, og tro hører hjemme på menighetsfakultetet.
Kanskje Harald Eia skulle lage et TVprogram om kostholdsnissene i dette landet? Han fikk ihvertfall sparka godt i diverse samfunnsforskere i fjor.:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.