< Tilbake til oversikten

Farmors pølsegryte – Lavkarbo style!

#1

Trulten sa for siden:

Farmors pølsegryte – Lavkarbo style!

Dette er en lavkarbo versjon av farmors pølsegryte. Gled deg!:)

En del smør, brukte rundt 75 – 100g selv.
En skvett kremfløte.
50g sopp – 0,3g per 100g = totalt 1,8carbs.
150g gulløk – 5,7carbs per 100g = totalt 8,55carbs.
Pølser 300g – 6carbs per 100g = totalt 18carbs
Hele tomater på boks 2x400g – 1,5carbs per 100g = totalt 12 carbs.
50g Purre – 3,6carbs per 100g = totalt 1,8carbs.
100g broccoli – 3,1 carbs per 100g = totalt 3,1carbs.
25g hvitkål (Hadde litt til overs) – 5,2carbs per 100g = totalt 1,3carbs.
Buljong 6g – 47carbs per 100g = totalt 2,82carbs.
Vann så det strekker til.
Eddik, salt, piri piri krydder, pepper etter smak:)

Fremgangsmåte;
1.La en stor klatt smør, en skvett kremfløte, sopp, løk og pølser frese/koke i gryta til du ser at soppen og løken har minsket en del.
Vær ikke grådig med smøret, fordi soppen suger til seg en masse væske. Hell i bare:)

2.Ta hermetikk boksene med tomater og tøm i gryta. Hakk tomatene til biter, dersom du bruker hele tomater på hermetikk,
ellers fungerer vel også hakkede tomater fint. Syns det er finere kvalitet på de hele tomatene, og bruker derfor disse selv, men det er selvsagt en smakssak:)

3.Hakk alle grønnsakene og kast dem i.

4.Hell tilstrekkelig med vann. Selv brukte jeg ca. 7dl.

5.Smak til med Buljong, eddik, salt og krydder som du selv vil.

6.Nam nam:)

Totalt 48 carbs i hele retten, som strekker til 5 - 6 portioner, altså rundt 8 carbs per portion. Kanskje for noen, men passer fint for meg.
Mange av karbohydratene kommer jo fra grønnsakene i gryta, noe som jeg har hørt er viktig for å leve snt med lavkarbo. Finnes vel ting som
kan tas bort for å få ned karbo innholdet, men jeg liker den som den er:):)

MVH Trulte.


#2

Ferskenbeinet sa for siden:

Det finnes flere pølser med mindre karbo også, 0,5 pr 100g og slikt. Da går karboinnholdet betraktelig ned! Så godt ut!


#3

Echo sa for siden:

DEt ser veldig godt ut! Jeg har lagd pølsegryta nå, for meg ble det suppe med så mye væske i, så jeg droppet mesteparten av vannet og hadde oppi 900 gram med pølser i stedet.

Jeg skjønte ikke helt den utregninga di med sopp? Syns 50 gram sopp var veldig lite? Enten har du feil karbohydrat innhold eller så har du skrevet feil antall gram i oppskriften.

Lurer på om jeg skal ta oppi litt mer brokkoli også så det blir litt mer grønnsaker til.

Nå skal jeg kose meg med gryta til både lunsj og middag:D

Takk for oppskriften!


#4

Trulten sa for siden:

Oi, hvor finner man disse pølsene:O? Hadde vært nice med pølser i retten uten dårlig samvittighet:)

Hehe, ja målene er ikke helt på kornet kan du si. Lager alltid etter hvor mye jeg føler for å bruke, så visste ikke helt hvor mye gryta inneholdt av de forskjellige ingrediensene:P Men heller ca. hvor mye jeg hadde i:)

Håper det smaker bra da!^^

MVH Trulte.


#5

Echo sa for siden:

Pølsegryta var super!

Jeg kjøper Jacobs pølser, de får man bla kjøpt på Ultra.Husker ikke helt, mener det er mindre enn 1 karb pr 100 gram i dem. De er dyre, men veldig drøye. Vi pleier å hamstre inn pølser i Sverige. Bøklunder fra Tyskland, tror jeg. Det er flere av dem som det er 1 karb pr 100 gram og det er de vi kjøper da:D
Ellers så fantes det pølser i Remas grill sortiment også med 1 karb pr 100 gram, men grillsesongen er jo over nå , så jeg tror pølsene er borte.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.