Trulten sa for siden:
Farmors pølsegryte – Lavkarbo style!
Dette er en lavkarbo versjon av farmors pølsegryte. Gled deg!:)
En del smør, brukte rundt 75 – 100g selv.
En skvett kremfløte.
50g sopp – 0,3g per 100g = totalt 1,8carbs.
150g gulløk – 5,7carbs per 100g = totalt 8,55carbs.
Pølser 300g – 6carbs per 100g = totalt 18carbs
Hele tomater på boks 2x400g – 1,5carbs per 100g = totalt 12 carbs.
50g Purre – 3,6carbs per 100g = totalt 1,8carbs.
100g broccoli – 3,1 carbs per 100g = totalt 3,1carbs.
25g hvitkål (Hadde litt til overs) – 5,2carbs per 100g = totalt 1,3carbs.
Buljong 6g – 47carbs per 100g = totalt 2,82carbs.
Vann så det strekker til.
Eddik, salt, piri piri krydder, pepper etter smak:)
Fremgangsmåte;
1.La en stor klatt smør, en skvett kremfløte, sopp, løk og pølser frese/koke i gryta til du ser at soppen og løken har minsket en del.
Vær ikke grådig med smøret, fordi soppen suger til seg en masse væske. Hell i bare:)
2.Ta hermetikk boksene med tomater og tøm i gryta. Hakk tomatene til biter, dersom du bruker hele tomater på hermetikk,
ellers fungerer vel også hakkede tomater fint. Syns det er finere kvalitet på de hele tomatene, og bruker derfor disse selv, men det er selvsagt en smakssak:)
3.Hakk alle grønnsakene og kast dem i.
4.Hell tilstrekkelig med vann. Selv brukte jeg ca. 7dl.
5.Smak til med Buljong, eddik, salt og krydder som du selv vil.
6.Nam nam:)
Totalt 48 carbs i hele retten, som strekker til 5 - 6 portioner, altså rundt 8 carbs per portion. Kanskje for noen, men passer fint for meg.
Mange av karbohydratene kommer jo fra grønnsakene i gryta, noe som jeg har hørt er viktig for å leve snt med lavkarbo. Finnes vel ting som
kan tas bort for å få ned karbo innholdet, men jeg liker den som den er:):)
MVH Trulte.