I flere måneder forsøkte jeg, etter å ha lest to fagbøker innen ketose, å holde meg innenfor 20 g. karbohydrater. Oppnådde ikke det ønskede resultat. Drikker som har en stor alkoholgehalt har også lav karbomengde. Dette gjorde at jeg gjerne tok et glass rødvin om kveldene eller et glass cognac i helgene. Slik jeg forstår Dr. Sofie Hexeberg, som jeg nettopp har "bladd" meg igjennom, så vil levra være opptatt med å kvitte seg med alkoholen og ikke fettreduksjon. Kan dette være årsaken til den lave vektreduksjonen? Om morgenen lager jeg en stor porsjon omelett med mye grønnsaker, kjøtt og fløte eller rømme. Maten inngår som frokost, lunch og litt til kvelds. Har vansker med å få spist hver 3. time så måltidene er nokså store. Skal en også være opptatt av mengde og kalorier? Noen som kan komme med gode tips?:rolleyes:gjenil
Tja noe av grunnen er nok alkoholen siden den blir prossesert først.
Du trenger absolutt ikke spise hver 3. time, kun hvis du er sulten.
Hovedregelen er å spise når en er sulten, og bare til en er passe mett - bruk litt tid på hvert måltid slik at kroppen rekker å gi beskjed om at det er nok.
Ta en titt på denne tråden - her finner du en rekke gode tips for å komme skikkelig i gang.
denne også hvis du scroller ned til innlegget som heter vin på en onsdag
så mulig at jeg kan skylde min manglende vektnedgang på at kroppen bremser istedet...og bare gi det litt tid, siden platåer er noe som skjer alle.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.