< Tilbake til oversikten

Baconbiff med choronsaus og hasselbackblomkål

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Ingredienser:Ytrefilèt av storfe, ca 200 g pr person
2 skiver bacon pr biff
salt
pepper

Fremgangsmåte:
Surr 2 skiver bacon rundt hver biff og fest med tannpirker (uten smak). Krydre med salt og pepper.
Smelt smør i stekepanna og la det bli nøttebrunt får du legger i biffene. Når kjøttsausen begynner å piple på overflaten snur du biffene. Når rosa kjøttsaus siver ut av overflaten er biffen medium stekt.
La de hvile en kort stund før servering.

Grønnsaker:
aspargesbønner
løk i skiver
rød chili i tynne ringer
frisk spinat

Fremgangsmåte:
Fres løk og aspargesbønner i pannen i noen minutter.
Tilsett chili og spinat og stek videre i 1-2 minutter.

Hasselbackblomkål:
Oppskrift finner du her

Choronsaus:
Jeg laget en enkel variant og brukte Fjordland sin bearnaisesaus blandet med litt tomatpurè.


#2

Nannah sa for siden:

Nydelig mat, men yttrefilèten egner seg ikke så godt til å steke som biff...den er sjelden mør nok. I all fall den du får kjøpt i Norge. Indrefilèt eller Entrecott gir et mørere resultat.

Lurt med Hasselback blomkål:heia:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.