< Tilbake til oversikten

Grønnsakgrateng, lavkarbo

#1

noor sa for siden:

Her er oppskrift på en grateng som jeg "komponerte" igår. Den er inspirert av Lav karbo mousaka, den falt i smak her hos oss.:) Har ikke regnet på karboinhholdet, men denne prosjonen var stor, sikkert nok til 6- 8 porsjoner som tilbehør til kjøtt/fisk. Vi spiste resten i dag, var faktisk nesten bedre idag. :p

Oppskrift:
1 stor Aubergine ( skjæres i cm tykke skiver, saltes og skylles etter en time)
1 stor squash ( skjæres i cm tykk skiver)
1 boks hakkede tomater
3 dl fløte
3 egg
salt/pepper
hvitløk, finhakket etter smak
frisk urter: Timian ( her kan du sikkert bruke tørket urtet som provance krydder el. lignende)
Ost for gratinering

Gjør følgende:

Stek auberginen og squashen i stekepanne med smør eller raspolje.
Legg den lagvis i en ildfast form, med tomatsaus krydret med hvitløk og urter.Salt etter behov.
Hell over vispet kremfløte og egg, topp det hele med ost før gratinering.

200 gr c i 30 minutt.


#2

somaya sa for siden:

Høres digg ut. må testes ;)

Går helt sikkert å droppe tomatsausen også, som variasjon, da blir det vel nesten fløtegratinerte grønnsaker :D


#3

noor sa for siden:

Ja, det tenke jeg også på for tomatsmaken var ikke dominerende uansett og der kan vi spare inn noen karbohydrater. ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.