Ferskenbeinet sa for siden:
[LEFT]Denne her er veldig god, servert til høykarbere som syns det samme![/LEFT]
[LEFT]Bunn:
150g soyamel
300g finmalte mandler
300g smør
4 ts bakepulver
3 egg
1 eggehvite
50 g sukrin
Stevia
300g eple i små biter.
3ss kanel[/LEFT]
[LEFT]Fyll:
Hjemmelaget vaniljekrem eller[/LEFT]
[LEFT]1/2 pose sukkerfri vaniljesaus (eldorado/heistad) blant med
1 dl fløte
1 dl vann
1 eggeplomme[/LEFT]
[LEFT]Glasur:
100g smør
25g sukrin
2 ss soyamel
75g grovhakkede mandler
2ss fløte
1 ts kanel[/LEFT]
[LEFT]Ha mykt smør i en bolle, elt inn alt det tørre. Bland i eggene og hviten, ha i 100g av eplene.
Smak til med stevia, vanskelig å gi et eksakt mål på den!
Ha blandingen i en springform på 24 cm, trykk det ca en cm oppover kanten.[/LEFT]
[LEFT]Lag vaniljekremen etter anvisning på posen, men med fløte og melk som det står i oppskriften min. Ha i en eggeplomme når den har kjølnet litt. Hell over vaniljekremen og strø over resten av eplebitene. (En kan og selvsagt variere med store eplebiter eller raspet eple, alt etter hva en foretrekker.)[/LEFT]
[LEFT]Nå er det tid for glasuren. Smelt smøret i en gryte og ha i sukrin og mandler. La det småkoke til det begynner å tykne. Ha i resten av ingrediensene. Hell dette forsiktig over kaka til slutt.[/LEFT]
[LEFT]Stek i midten av ovnen på 180 grader i 1 time. [/LEFT]
[LEFT]Denne blir enda bedre om den får stå en dag i kjøleskap, den er herlig både kald, romtemperert og varm med is!
Om du kan tillate enda litt mer epler i dietten så tar du litt ekstra av det!
Egner seg og fint til å fryse. [/LEFT]
[LEFT]Ca næringsinnhold i hele greia (med vaniljesaus fra pose)
Kcal: 6766
Protein: 192
Karbohydrater: 74
Fett: 626[/LEFT]
[LEFT]Ca næringsinnhold pr 100g (med vaniljesaus fra pose)
Kcal: 370
Protein: 10,5
Karbohydrater: 4
Fett: 34[/LEFT]