< Tilbake til oversikten

Gravet laks - alternativt søtningsmiddel

#1

AntoniaM sa for siden:

Jeg pleier å lage gravet laks nå på høsten og akkurat nå har Spar tilbud på fersk laks. Da må man jo slå til!

Men når man skal grave setter man jo inn fisken med en blanding av sukker og salt (samt mye dill og litt cognac, selvfølgelig). Er det noen som har prøvd ut et bedre søtningsmiddel som fungerer i gravningsprosessen?

Min oppskrift inneholder ca 1 dl sukker. Det meste av dette ender vel i laken som helles i vasken, men noe blir jo værende igjen i fisken vil jeg tro. Er det noen som har en ide om hvor mye som blir igjen i det man fortærer? Hvis den ferdige varen ikke inneholder mye karbo er det kasnkje ikke umaken/smaken verd å bytte ut med et annet søtningsstoff.


#2

Hervander sa for siden:

På Seltin-saltboksen står det at Seltin ikke må brukes til konservering, fordi det har ikke samme konserverende egenskaper som rent salt. Sukker har også konserverende egenskaper, så jeg tror det blir det samme der.
Spesielt når det gjelder gravet fisk (rå fisk), så er det jo veldig viktig at ikke bakterier får grobunn. I verste fall kan du risikere å bli kraftig matforgiftet ved å bruke et søtningsmiddel uten konserverende egenskaper.
Muligens kan du ta mindre sukker + litt Sukrin f.eks, mer salt og mer konjakk?
Men jeg vet altså absolutt ikke, tenker bare høyt her.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.