< Tilbake til oversikten

Et spørsmål om bytte av hvetemel i en oppskrift

#1

pilabeal sa for siden:

Hei
Jeg har sett meg ut en oppskrift jeg skal prøve, den er med kransekakemasse, hvor jeg skal lage min egen hjemmelagede mandelmasse istede og bytte ut sukker med sukrin etc og gjøre den mer lavkarbovennlig og diabetiker vennlig. MEn så er d 3,5 dl hvetemel som jeg tror skal binde paideigen. Og lurer da på om jeg bør bytte den ut med sojamel eller jbk?
Er det noen andre som har en god ide?
Håper noen kan komme med gode forslag :)

Oppskriften er som følger:

Ingredienser
125 g
kransekakemasse (hjemmelaget)
0,5 ts salt
125 g smør
1 stk egg
3,5 dl hvetemel / sojamel ? eller jbk for å binde massen ?
1 dl finhakkede mandler
3 stk egg
3 dl sukrin
3,5 dl kesam
2 ts bakepulver
0,75 dl sojamel el jbk for å binde massen ?
275 g friske eller frosne bringebær
1,5 dl matyoghurt
1,5 dl crème fraîche
2 ss sukrin-melis
1 ts malt kardemomme
[size=5]Fremgangsmåte
[/SIZE]Bland mandelmassen og saltet i en foodprosessor til massen er smidig. Tilsett smøret i små biter. Ha i egget, og tilsett til slutt melet. Ikke la maskinen jobbe mye med deigen når melet er tilsatt. Ta deigen ut av foodprosessoren. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i ca en time.

Forvarm ovnen på 175 grader.

Legg deigen på en lett melet overflate, og kjevl den ut til den er ca 2 mm tykk. Legg deigen forsiktig i paiformen. Vær ekstra nøye på å få kantene trykket ned, slik at det ikke kommer luft mellom deig og form. Sette formen i fryseren i ca ti minutter, og sett formen direkte fra fryseren inn i ovnen. Deigen skal steke til den er gylden (ca 12 minutter).

Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn de øvrige ingrediensene for hånd. Hell fyllet i det ferdigstekte paiskallet, og stek paien på 175 grader i ca 30 minutter.

[size=2][/size]


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.