< Tilbake til oversikten

Vaniljemuffins

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

I følge min kresne 17-åring både luktet og smakte disse som "vanlige" muffins.

Ingredienser:
75 g mykt smør
1 dl sukrin
3 egg
1 dl kokosmel
1 pk vaniljesauspulver (sukkerfri fra Eldorado)
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
1,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukrin porøst.
Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hver.
Bland så inn kokosmel, vaniljesauspulver, bakepulver og vaniljepulver og miks videre.
Til slutt blander du inn kremfløte og pisker til en jevn røre.
Fordel røra i 12 små muffinsformer og stek i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.


#2

carrobe sa for siden:

Hvor mange karbo er det i hver muffins der? :)


#3

MadamMim sa for siden:

Jeg må bare berømme alle oppskriftene dine Lisbeth! Du er bare knallgod! Disse skal testes ikveld!!!!! :-)


#4

NinjaNina sa for siden:

Hva er egentlig sukrin og hvor kan man få kjøpt det? Jeg bruker stort sett bare flytende Natreen, kan jeg bruke det? Kan man kjøpe kokosmel på butikken eller må man på helsekost? Og hva er vaniljepulver? Og hvor får man kjøpt Eldorado vaniljesaus? Kan man bruke Heistad istedet (lettere å få tak i for meg)? :confused: Litt grønn på sånne ting... :)


#5

Lisbeth sa for siden:

Uten vaniljesauspulveret er det ca 11 karbo i hele røra, dvs i underkant av 1 kh pr stykk. Jeg har ikke vaniljesauspakka lenger, så jeg får ikke sjekka hvor mye kh det utgjør, men det er totalt 29 g pulver i røra, så det blir ikke mange gramma i hver muffins :)

Tusen takk :klem: Håper du liker dem, de falt ihvertfall i smak både hos små og store her.

Sukrin er et 100% naturlig produkt, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Det inneholder ikke karbohydrater. Sukrin kan kjøpes på helsekosten eller bestilles herfra:
www.funksjonellmat.no/
Hvis du ønsker å bruke natreen ville jeg vel heller ha prøvd med strøsøtningen.

Kokosmel kjøpes også på helsekosten, eller så kan det f.eks bestilles herfra:
www.super-nature.no/

Heistad og Eldorado sin vaniljesaus er det samme, Heistad har sluttet å produsere det og Eldorado har tatt over :)

Her har jeg lista opp litt "uvanlige" ingredienser, og hvor man får tak i det:
minlavkarbomat.blogspot.com/p/ingredienser.html


#6

MadamMim sa for siden:

Nå skal disse steikes.... gleeeeeder meg til å smake :-D


#7

MadamMim sa for siden:

Nydelig nydelig nydelig!!!!!!!! DEnne kan man jo lage sjokoladekake av også!!!!!!! Jeg laget to deiger og bytta ut vaniljepulveret i den ene med sjokoladepulver og hadde litt av hver i muffinsformene!!!! Og det var bare sååååå godt!!!!!! Og sjokoladedelen ble jo helt som sjokoladekake!!!!!! Dette er den beste "kake-versjonen" jeg har laget etter at jeg starta på lavkarbo, og jeg har testa mye etterhvert!!

Meeen.... nå er jeg bare rett jeg ikke klarer å slutte å spise....!!!! hehe...

Igjen tusen takk for oppskriften!!!!! :heia:


#8

MadamMim sa for siden:

eh.... ikke rett for at jeg ikke klarer å slutte...men redd selvfølgelig... hehe


#9

Lisbeth sa for siden:

Så bra at du likte dem :D
Du får putte noen av dem i fryseren ;)


#10

Tidl. medlem sa for siden:

Kan en bruke Splenda istedetfor Sukrin?
Hvis ja, hvor mye Splenda da?


#11

Mellon sa for siden:

Må testes, mangler bare kokosmel- kan man lae selv av sånn kokos fra butikken? Har forøvrig både vaniljepulver og sjokoladepulver, så kan lage litt av hvert og fryse:D


#12

Lisbeth sa for siden:

Du bruker samme mengde splenda som sukrin, 1 dl :)

Kokosmasse har ikke samme egnskaper som kokosmel, så det kan ikke brukes.

Kokosmel er fiber fra kokosnøtta etter at mesteparten av oljen er presset ut, og fiberet er malt til mel. Kokosmasse lages av fruktkjøttet fra kokosnøtta uten at oljen presses ut.


#13

Biggie Small sa for siden:

Kan du legge ut bilde, eller fikk du topp på muffinsene?

Det er eggene som gir tekstur for kokosmelet, så er spent på om du fikk til hevingen?

Mvh
BiggieS


#14

Lisbeth sa for siden:

I første innlegg er det en link til bloggen min med bilder ;)


#15

Mellon sa for siden:

Ok, der fikk jeg lest det om kokosmassen- må en tur på heleskosten ser det ut til


#16

Tidl. medlem sa for siden:

Hvilke butikker fører merket Eldorado?
Har en Prix-butikk to minutt fra huset vårt, men der hadde de det ikke.
Tenkte å spør her, for å slippe å lete meg ihjel! ;)


#17

Lisbeth sa for siden:

Tror de fleste butikker fører varer fra Eldorado, men ikke alle har de sukkerfrie varene. Jeg pleier å handle det på Meny ihvertfall :)


#18

misslinda sa for siden:

Da var disse teste og de smakte knallgodt ;)

Doblet oppskriften og brukte bare en pose med vaniljesauspulver, men det holdt det ;) Laget de siste med litt 70% sjokolade, som vi kan ta ut av frysen til bursdager og slikt og ta med oss ;)

Jeg har kun funnet det pulveret på meny, så jeg får ikke tak i det her hjemme.. Må reise bort for å kjøpe det, men skal kjøpe inn mer før jul, for disse er fine å ha med seg i jula.


#19

Lisbeth sa for siden:

Så bra at du likte dem :)

Jeg har funnet vaniljepulveret på Ica Maxi også :)


#20

misslinda sa for siden:

Åja, jaja, har ikke ICA maxi her heller :p hehe.. sånn er det å bo på en liten plass :P Skal kjøpe med meg en del neste gang jeg er på bytur ;) Greit å vite om Ica maxi og ;) :D:D


#21

Biggie Small sa for siden:

Ok ingen "dome" på de så jeg, men sikkert knallsmak :)

Biggie


#22

misslinda sa for siden:

Jeg laga de i større muffinsformer og fikk en fin topp på de ;) De hever ikke så mye, men litt ;)


#23

Mellon sa for siden:

Fytti, disse var knall! Vaniljepulveret inneholder 8 karber, leste jeg på pakken. Så hele røre blir da 19 karber- og jeg fikk 16 muffins- litt over 1 karb per muffins det:D


#24

Biggie Small sa for siden:

Jeg driver å studerer oppskrifter og detaljer, jobber med å kommersialisere lc-produkter og få til en blanding der bl.a. kokosmel er endel av produktet/ne men som ser ut og smaker som f.eks. butikkmuffins.

Så jeg trenger "superdomer" for syns skyld :)

Mvh
Biggie


#25

Lisbeth sa for siden:

Disse har konsistens og smak som vanlige muffins, men dessverre hever de ikke så mye.. men for meg er smak og konsistens viktigere enn om de har topp eller ikke ;)


#26

Biggie Small sa for siden:

"Ja takk, begge deler" som Ole Brumm sa :D

Biggie


#27

Havfrua sa for siden:

Ser kokosmel ut som mel?
Jeg kjøpte kokosmel på helsekost (økologisk kokosmel fra Urtekram AS), men det ligner misstenkelig på kokosmasse!! Kanskje danskene kaller mel for masse?
Røra ble veldig flytende. Det ble ikke vellykket :-(


#28

misslinda sa for siden:

Ja, den ser ut som mel og jeg får den ikke på sunkost, som vi har her. Merket heter aman prana.. ;) Fåes på flere butikker på nett, blant annet helios.no, kinsarvik.no ;)


#29

kaffekari sa for siden:

Laget disse i går og på nytt i dag( forsvant fort, gitt!) ,de falt i smak av alle i huset! Men måtte forandre litt på oppskrifta. da jeg ikke har og ikke tåler kokosmel, brukte jeg 1/2 dl soyamel og 1/2dl wheyprotein med vaniljesmak istedenfor, og reduserte til 1 dl fløte, og tok bittelitt mer bakepulver. fikk 16 stk. nam-nam! i går måtte jeg nemlig bruke mer soya/whey og litt jbk, da røra ble tynn med 1 1/2dlfløte.men de ble også gode!


#30

Lisbeth sa for siden:

Kokosmel trekker veldig mye væske, så bruker man noe annet istedet må man gjøre som deg ja.. enten bruke mer "mel" eller mindre væske :)


#31

Chamomilla sa for siden:

En oppskrift jeg skal prøve. Og bloggen din så veldig fin ut. Skal også lese mer der. :)

Regner med at vaniljesauspulveret inneholder kunstig søtning? Vet du hva slags? Er det vaniljesauspulveret som "gjør" oppskriften eller kan noe annet brukes? Det er ikke så lett å få tak i dette på små steder....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.