< Tilbake til oversikten

Verdens beste ostekake

#1

Idarull sa for siden:

Denne oppskriften prøvde jeg i går og den var fantastisk god! Og jeg er kresen :p Jeg har prøvd å oversette for de som er interesserte.

Cleochatra’s Ultimate Cheesecake

Fyllet:
5 x 200 grams Philadelphia
2,5 dl erythritol
1,25 dl xylitol
1 ts xantham gum
3 egg
1,25 dl rømme
1 ss sitronsaft
1 ½ ss vaniljeekstrakt

Bunnen:
5 + 1/3 ss macadamia nuts
5 + 1/3 ss cashews
5 + 1/3 ss mandler
2 ss erythritol
4 ss smelta smør

Lag bunnen:
Kjør nøttene i mixern til de blir som kjeks smuler. Bland i smør og erythritol. Trykk inn i en kakeform. Jeg brukte en liten en og det gikk greit. Legg i kjøleskapet.

Lage fyllet:
Sett ovnen på 165 grader.

Bland osten med erythritol og xylitol på medium i cirka ett minutt. Ha i xanthan og bland det såvidt sammen (10-30 sekunder). På lav hastighet, ha i ett og ett egg til det er akkurat blandet. Ha i resten og bland cirka 30 sekunder.

Hell fyllet over bunnen og bak i ovnen cirka 1t og 15 min. Avkjøl på rist og putt i kjøleskapet. Jeg lot min stå i kjøleskapet over natta før jeg tok av ringen rundt og delte opp i 16 biter.

Av 16 biter, blir per bit:
Kalorier: 73, Karbohydrater: 25g, Fiber: 1g, Sukker alkohol: 21g, Net Karber: 3.5g, Protein: 1g, Fett: 6.5g

Direkte oversatt. Har ingen anelse på å telle kalorier og slikt.

Hentet herfra.

NYYYTES!


#2

Kanutten sa for siden:

Hvor i all verden får man tak i dette da??


#3

Idarull sa for siden:

iherb.com! men de to øverste er bare søtning, så man kan sikkert bytte ut... xanthan er det som holder hele fyllet sammen. vet ikke om noen erstatning der jeg.


#4

Lisbeth sa for siden:

Xanthan gum kan sikkert byttes ut med JBKM..



#6

Idarull sa for siden:

Jepp. Iherb.com har 226 gram til 76 kroner cirka. pluss frakt. anbefaler å bestille begge typer sukker + xanthan :) frakten er på 4 dollar opptil 1,3 kilo :D


#7

lifejack sa for siden:

Erythritol er det samme som sukrin, og xylitol fås på helsekosten det også:)


#8

LineJM sa for siden:

Hvis xanthan gum bare er for å holde ostemassen sammen, så kan man kanskje bruke gelatin i stedet? Hvis xanthan gum er vanskelig eller tar for lang tid å få tak i, den kaka hørtes jo veldig god ut.


#9

Idarull sa for siden:

Ja jeg tror det er det.

Slik står det på vitavalens:


#10

LineJM sa for siden:

Jepp, det høres ut som det binder sammen, eller hjelper på konsistensen. Gelatin er også greit å bruke til det.


#11

Idarull sa for siden:

Ja men kom på at siden den skal stekes i ovnen så går det kanskje ikke så bra??


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.