Lurer på om glykogen lageret i leveren blir tømt når man går på lavkarbo og når man er i ketose? Eller lager kroppen nytt hele tiden, som vi så bruker til energi, eller bruker man bare ketonlegemer til energi?
Sikkert dumt spørsmål og har ikkje heilt peiling, men lurer på dette fordi eg har hørt at når man for eksempel drikker eller spiser ting med kunstig søtning, så skiller leveren ut glykogen, slik at man får blodsukker stigning, selv om man ikke får i seg sukker!!
Skal no teste!
Har i dag ikkje spist karbohydrater, anna enn litt i fra lavkarbogrønnsaker og fløte, og spiste middag klokka fem. Kvart på åtte målte eg blodsukkeret og det var på 4,7, drakk så en halv liter pepsi max. Skal no måle etter en time og so etter to timer!!
siterer meg selv fra en tidligere tråd, før et måltid med et glass cola zero var blodsukkeret 6.9, 2 timer senere var det 7.2. helt ubetydelig stigning :)
på meg hvertfall, jeg er diabetiker og selv om jeg drikker zero hver dag og litt mørk sjokolade i helgene har blodsukkeret mitt sunket fra 8.8 til 6.7 i løpet at de 3 mnd jeg har vært på lavkarbo.
forøvrig produserer leveren glukose om natten, så jeg har gjerne høyest blodsukker om morran jeg, og lavt om kvelden...
Etter to timer: 4,6! Så sunket litt, men det er vel så lite at det ikke regnes som endring eller? Eller kan det at det har sunket tyda på at kroppen har sendt ut insulin pga søtsmaken, som har senka et allerede lavt blodsukker?
Såvidt jeg har forstått så vil kroppen lage den glukosen som trengs til de cellene som ikke kan bruke ketoner som energi. Jeg vil anta at kroppen lager litt glukose hele tiden når det trengs - ikke at leveren "fylles opp" og at det deretter brukes av lageret.
(Gitt at man da ikke spiser nok karbohydrater til å dekke behovet da)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.