Makronella sa for siden:
Det har vært stille her en uke nå - det er høstferie og jeg har vært bittelitt borte, men og helt alene hjemme de dagene jeg har vært her så da er det blitt lite kokkelering. Men det er på tide å ta seg sammen og lage noe ordentlig mat selv om en er alene - pluss da rekker jo maten til flere måltid og ;)
I dag fikk jeg lyst på en skikkelig kjøttgryte og jeg har satt sammen og endret litt på et par av min mors gamle oppskrifter.
600 gram svinekjøtt
1 løk
1 rød paprika
1 gul paprika
1 stor purre
1 bunt brokkoli
4 dl grønnsak kraft
1 dl creme fraiche
25 gr valnøtter
Kjøttet deles i terninger og brunes. Løk has med når kjøttet er halveis brunet .
Hell på 4 dl grønskabuljong og la kjøttet koke i ca 40 min så tilsettes først brokkoli, deretter purre og paprika og la det koke til det knapt er mørt.
Tilsett creme fraiche og gi det hele et oppkok. Smak til med salt og pepper. Grovhakk valnøttene og tilsett likefør servering.
For de som ikke spiser lavkarbo kan det serveres poteter eller ris. Vi andre klarer oss med gryten som den er