< Tilbake til oversikten

Hvilket søtningsstoff er best/sunnest?

#1

Malla74 sa for siden:

Etter å ha lest en del her inne på Lavkarbo og på Ketolyse, er jeg fortsatt ikke sikker på hvilket søtningsstoff som er det beste. Bruker ikke stort av det, men kunne tenkt meg å kjøpe inn det som passer til all slags matlaging/ baking. At det tåler steking osv.
Prøvde å lage marengs med Canderel, men noe mer bitter smak har jeg aldri kjent.

Hva bruker dere andre, som er "best" for kroppen vår, når vi ferdes i denna ketoseverdenen? :)


#2

Gracella sa for siden:

Best og best, fru Blom...
Jeg bruker Sukrin til det meste av bakverk. Til smothies og slikt blander jeg noen ganger sukrin og splenda, for sukrin har en "kald" bismak og løses ikke så lett opp. Men sukrin knaser, og det er godt f.eks i fløte over bær.
Synes ikke sukrin er godt i te (de gangene jeg har behov for å søte teen eller når jeg lager kakao) så da bruker jeg splenda.

Egentlig er det vel stevia som er sunnest (eller mest naturlig), men det har jeg ikke.

Nå går det utrolig lite søtningsstoff her i huset, så jeg ser ikke på det som noe problem akkurat. I begynnelsen gikk det adskillig mer, for da skulle man jo venne seg av med søtning.


#3

Bonitta sa for siden:

Jeg bruker Sukrin i "bakverk" og denslags.
I te bruker jeg Natreen.


#4

Sosionom1 sa for siden:

Jeg har ingen anelse og lurer på det samme.. Har alltid trodd at fruktose var det beste alternativet. Tar jeg feil her? Stolte på Lindberg jeg...;)


#5

Kitt sa for siden:

Fruktose er jo rent fruktsukker!:eek:
Så vidt jeg kan huske, er det litt "langsommere" karber enn vanlig sukker, men sukker er det vel like fullt!


#6

Gracella sa for siden:

Det har vært en del innlegg her inne om hvor lite sunt fruktose er og jeg ble så overbevist at jeg kastet det jeg hadde (og bestemte meg for å aldri bruke det i bakverk til barna, da heller rent sukker...).
Tror det var Danish som hadde et par velbegrunnede innlegg om fruktose.
Søk litt på det her inne, så ser du selv.


#7

Fruitdrops sa for siden:

Jeg lurer på om jeg bør kjøpe sukrin eller sukrinmelis ?
Eller klarer jeg meg med den natreenen og splendaen jeg har? Baker egentlig fint lite, og hvertfall ikke gjærbakst :p


#8

aslaug sa for siden:

Splenda og Natreen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.