< Tilbake til oversikten

Er EN karbohydrat EN karbohydrat??

#1

elian sa for siden:

Altså, uansett hvor den kommer fra??

Atte.... Jeg vet jo at 1 er 1..... Jeg er ikke helt dum heller! :cool:

Men hvis en person sier han spiser "low carb" fordi han holder seg under 100gr. pr. dag f.eks.

Så er det ikke det samme HVA de 100 gr. kommer av?

Hvis person nr. 1 inntar karber fra loff, sjokoladepålegg og cola mens resten av kostholdet kun består av proteiner og fett. Mens person nr. 2 får karbene sine fra frukt, grønt og rugbrød....

Da er jo 100gr. karber 100gr. karber. Men det er vel alikvel ikke det samme??

Mulig jeg er dum her nå altså, men....... :cool:


#2

Fedonisten sa for siden:

NEI - du er slett ikke dum!!!

Nettopp på grunn av det du skriver her, så pleier jeg å si at jeg lever etter "lavglykemisk kosthold" og ikke på "lavkarbo-kost"
[color=blue][/color]
DA blir forskjellen vesentlig - og det er tydelig hvor jeg henter karbohydratene mine.
[color=blue][/color]
.....mener jeg da jaffal.... :cool:


#3

HP sa for siden:

Lavglykemisk lavkarbokost ;) Det er ikke det samme... Alle som bevisst gjør et valg om å spise lavkarbo vet at karbohydratene de spiser skal være næringsrike - og det ekskluderer faktisk saker som loff og sukkerholdig mat :ja:


#4

Anne sa for siden:

Fedon snakker ikke om Lavkarbo, men om LavGI (Glykemisk indeks)kosthold.... eller nå heter det vel egentlig noe annet; LavGB?...Hm
Og det betyr som de andre her skriver, at det er IKKE likgyldig hvor karbene kommer fra.

Hensikten er jo at det ikke skal påvirke blodsukkeret negativt, som HøyGI jo gjør.

Kanskje noen kan beskrive det litt godt her.... eller har vi det allerede i en eller annen link?


#5

Fedonisten sa for siden:

Forsåvidt enig med deg HP - når det gjelder de som kanskje ALLEREDE innehar en del kunnskap om matvarer, næringsinnhold osv.

  • men hvis jeg skal forklare noen som "er grønne" i dette hva jeg spiser og hvordan, så er jeg påpasselig med å presisere at jeg ikke bare lever på LAVT karboinntak pr. dag, men også at TYPE karbohydrat er vesentlig.

Jeg har nemlig ofte møtt så mange som går på med krum hals - har de beste hensikter og gode mål, men mangler basiskunnskap.... DA blir kostholdet deres ofte "litt feil" og da trenger de veiledning og presisering. Gjerne med te-skje. Men ingen er så takknemlige heller når de får det forklart - og når de merker at kroppen responderer positivt.

;)


#6

HP sa for siden:

Enig med du Fedonisten. ;)

Jeg vil si at om en mangler kunnskap om det en gjør, så er en heller ikke bevisst på hva en gjør :snill:


#7

Nille sa for siden:

Om personen spiser loff og sjokolade pålegg og drikker cola kan han uansett ikke spise/drikke mye av det uten å gå over 100 karber....... vel ?? Så hvis en slik person sa han levde lakarbo, ville jeg - og på grunnlag av det HP sier (som jeg 100 % er enig i) og faktum hvor mye karber de tingene inneholder, ikke tro et ord av hva denne personen sier. ..... fordi:
1 lite glass cola og en middels loffskive med marmelade er 91 karber......:p Ikke mye til overs der gitt !! :)


#8

elian sa for siden:

Nei, du har rett i det, Nille..... Men hvis vi sier at 2 pesroner soiser 300gram karber pr. dag da..... Og den ene spiser sukker, mens den andre spiser grønnsaker og grovmel.......

Da er liksom ikke karber karber, liksom..... :rolleyes:

Jeg VET selvfølgelig for min egen del at jeg ikke skal spise sukker, og at mitt daglige karb-inntak skal komme fra grove brødprodukter og grønnsaker/frukt. Men for en som kanskje bare lærer LITT om kostholdet, hører at man skal holde seg under et vist antall gram karber pr. dag. Og går ut fra antall gram uansett trege eller raske karber... Blir jo litt feil.....

Nei, nå babler jeg i vei uten å vite hva jeg egentlig vil frem til.... Jeg ville bare få bekreftelse på at man ikke kan ta en "karb for å være en karb" :)


#9

Nille sa for siden:

Skjønte hva du mente isted også Elian, bare tulla litt med deg !! :klem:
Nei, en karb er ikke bare en karb nei - det skal ikke være enkelt heller da !!

Men det som er så synd er at folk flest ikke skjønner forskjellen. VI forstår det, men de som ikke kjenner til GI og ekte/skikkelig lavkarbo kosthold, - de skjønner det absolutt ikke. Når vi kaller noe for"tomme karber" ser de bare "tomme" ut !! :p Men kaller vi der sukker.......DA lyser de opp :)

Og derfor maser og maser og maser vi om at de må lese boka først !! Der står det jo forklart hvordan og HVORFOR !! :D

Vi er helt enige vi Elian !! :klem:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.