< Tilbake til oversikten

Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

#1

Opheliia sa for siden:

Jeg skal til ei venninne på fredag og der skal vi lage middag. Hun er i utganhgspunktet ikke for lavkarbo/ser ikke helt poenget med denne maten.

Så dette er min mulighet til å overbevise henne hvor utrolig god maten er, men hva skal jeg velge?

Jeg har noen "krav";
-det må være en rett og en dessert som ikke trenger mange merkelige ingredienser
-som ikke koster skjorta
-som smaker så godt at hun vil over på lavkarbo:p


#2

Gracella sa for siden:

Gå inn på Gerd sin profil, hun har masse menyforslag med bilder og oppskrifter.


#3

Opheliia sa for siden:

Det skal jeg gjøre!


#4

mallilen sa for siden:

Jeg har fått fullstenig oppheng i dette, jeg:
Biff (okse eller svin, kyllingfilet går også an)
Hjemmelaget bearnaisesaus (mye enklere enn hva man skulle tro - helt seriøst)
Kokt Broccoli
Litt kokt asparges(fersk eller frossen, ikke hermetisk)
"stuing" av sjampinjong og creme fraiche(rømme eller fløte går også an)

Kiwi har jo ofte biff eller svinefilet til 14,90 pr pk. da blir det ikke så dyrt, altså ;)
broccoli får man jo for en tier(fersk)
Bearnaisen krever noe syrlig i seg, jeg pleier bare bruke noen korn sitronsyre

Dette er KLAR favoritt i helgene her hjemme. I ukedagene også, for den del :p

desserten har jeg ikke så mange tips til, men..


#5

droc sa for siden:

Jeg liker gryter som lager seg selv og ikke er avhengig av at noen jobber seg i hjel på kjøkkenet hvis man skal ha en uformell kosekveld.

Boeuf bourguignon, 8 personer:

1,5 kg høyrygg eller tilsvarende seigt og billig storfekjøtt med en del fett (ca 200kr)
0,5 kg sideflesk (ca 140 kr)
En bunke smør (Jeg bruker vanligvis ca 500g)
1 flaske rødvin med en del tanniner (ca 100 kr)
1 l oksekraft eller (enda bedre etter min mening) demi-glace (fås kjøpt på f.eks. Smart Club) (ca 80 kr)
2 løk
en stor pose sopp
en del småløk
(og til nød en gulrot eller tre...)
Timian og persille

  • Skjær høyryggen i fyrstikkeskestore biter og sideflesket i mindre biter.
  • Ha sideflesket i en stor gryte og stek det.
  • Brun høyryggen i masse smør i panne i flere omganger med salt og pepper (og litt hvetemel hvis man er litt mer karbovennlig). Etter hver omgang legger du kjøtt og smør over i gryta og deglasserer panna med rødvin og dump det i gryta også.
  • Kapp løken i halvstore biter, surr den i litt smør og legg den sammen med kjøttet.
  • Vil du ha gulrot i, kapp i relativt store biter og hiv i gryta.
  • Tilsett resten av vinen og kraften.
  • Lag en bukett av noen kvister timian og noen kvister persille og bind sammen med hyssing. Denne går også i gryta.
  • Kok opp og la småkoke i et par timer mens dere koser dere med gode samtaler og noen glass god hvitvin.
  • Stek soppen i masse, masse smør.
  • Skrell småløken og surr den i (du gjettet det) smør.
  • Legg soppen og løken i gryta sammen med det andre og la koke i en time til.
  • Før servering, ta opp krydderbuketten og rør inn smør så sausen blir blank og fin.

NYT!

Dessert? Der er jeg feil person å spørre, motstander av kunstig søtning som jeg er. Krem og bringebær blir litt lite spennende for de fleste... Kanskje rett og slett et ostefat og deretter en haug med bær?

Andreas



#7

Opheliia sa for siden:

Takk for svar!

Slike gryter er ikke jeg noe fan av...:o Men skal prøve det en dag, men tror ikke det blir valgt til fredagen. Det jeg foreløpig har bestemt meg for er disse alternativene iallefall:

Kyllingsuppe m/karri
Kyllinglasagne
Kreolske kjøttkaker
Aspargessuppe
Ostefylt kylling m/jukseris, brokkoli, asparges og bearnesaus
Crispy kylling

(ja, jeg er veldig glad i kylling)

Gerds ostekake
Nannahs eplekake

Jeg har latt min venninne velge hva hun vil ha av dette her. Så får se hva hun svarer!


#8

Opheliia sa for siden:

Pannacotta skal jeg legge til å¨lista! Det er jo så søt dessert:p


#9

Photobscura sa for siden:

Mange år siden jeg lagde den, men det ble stor suksess! En stooor bolle gikk på høykant da vi hadde 17.mai-frokost hos meg :D.


#10

Ferskenbeinet sa for siden:

Bærmousse, det syns alle mine høykarbevenner er deilig!


#11

Augustina sa for siden:

Den eplekaken til Nannah er kjempegod, men jeg brukte 2 dl sukrin i den og man får en litt kald og sår følelse i halsen. Ville blandet to søtningsmiddel der. Sukrin/splenda, sukrin/stevia, etc. Bare et tips altså:)

Jeg har forresten fått totalt dilla på persillerotpuré. Det er skamgodt til all slags form for kjøtt:

Persillerot etter ønsket mengde, kokes opp i vann. Gjerne med en grønnsaksbuljong i. Hell ut vannet, la litt være igjen i kasserollen. Bruk en stavmikser og mos godt. Ha i smør/fløte etter ønske (så den blir puréaktig). For ekstra kos: ha også i ost! ;)

Og min favorittdessert:
Tyrkisk yoghurt med varmet bringbær. Her kan man kjøpe bringebær som er frosne (billigere). Varmes opp med sukrin i mikroen/kasserolle og helles over den tyrkiske yoghurten. Vil man ha mer fett kan man røre inn fløte i yoghurten. Dette er seriøst heeeeelt nydelig. Åhhh, slurp. Det skal jeg servere mine ikke-lavkarbofamilie i morgen, blant annet :D


#12

Nerthus sa for siden:

Må nesten dele min kjappe favoritt (ok, en av de da...) dessert:

Cappuchino-mousse

Pisk fløte med flytende natreen til passe søtt (klarer ikke sukrin og splenda og de andre jeg... smaker så rart, og føler jeg må bruke så mye). Bland i litt sjokoladeproteinpulver (scitec nutrion med sjokoladebiter i... proteinfabrikken har den anbefales som smakssetter), og vann ut litt pulverkaffe i varmvann. Pisk til tykner bra (gjør det selv om man har litt vann og kaffe :) )

Bruker du en boks fløte - vann ut ca 4-5 gelatinplater og løs de så opp i akkurat nok vann (minst mulig). Bland sammen og ha i en bolle - sett kaldt.

Rasp et tynt lag med mørk kokesjokolade på toppen. Sjokolademousse kan lages på mange måter - men denne synes jeg er kjempegod og veldig enkel å lage! (Gjorde meget stor suksess på jobben hos meg ihvertfall - ingen som merket at det ikke var vanlig sukker i :) , og flere spurte etter oppskrift hehe)

(Ca mål: 1 - 1,5 bokser med fløte, 2-3 store ss pulverkaffe (hvis du liker kaffe gjerne en skje til), et par ss proteinpulver. 5-6 plater gelatin bør holde. )


#13

Supera sa for siden:

Denne her synes jeg er helt fantastisk:

Bali kyllinggryte

4 kyllingfiléter (eller ca 5-600g kylling)
1 løk
1 paprika
2 bokser kokosmelk
Gjerne litt baconfett
Litt raspet ingefær (noen cm)
Karri
Salt og pepper
Noen fedd hvitløk (alt etter hvor glad du er i det. Jeg er veldig glad i det og brukte 6 fedd)
2 ts chilipasta (sambal oelek)

Stek kylling og finhakket løk. Kutt opp kylling og finhakk paprika. Bland alt sammen i en gryte og kok opp. Eventuelt vann i hvis du vil ha den tynnere. Ferdig.

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=7258&amp;stc=1&amp;thumb=1&amp;d=1281806642[/img]
(trykk for større bilde)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.