Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Ingredienser:
75 g smør
1,5 dl Qskyr naturell
0,5 dl vann
[url="http://4.bp.blogspot.com/_hNxEeeEzJUk/TKyv0e1rkwI/AAAAAAAAAQM/JRyDmW7vlqg/s1600/sjokoladesnurrer02.jpg"][/url]1/2 pakke fersk gjær for søte deiger
1/2 ss fiberhusk
2 egg
120 g sukrin
100 g glutenmel
80 g cocosmel
40 g bakemiks
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Smelt smøret, tilsett vann og skyr og rør til en glatt røre. La det bli fingervarmt (ca 37 grader).
Smuldre gjæren i bakebollen og hell den lunkne væsken over. Når gjæren er oppløst tilsettes fiberhusk. Rør om og la svelle i 10 minutter.
Rør inn eggene og deretter resten av ingrediensene. Arbeid deigen godt sammen.
Legg plastfolie over og under deigen og kjevle deigen til et rektangel, ca 25*30 cm.
La deigen hvile mellom plastfolien mens du lager sjokoladefyllet.
Sjokoladefyll:
75 g mykt smør
2 ss sukrinmelis
1 ss kakao
Rør sammen ingrediensene til en myk krem.
Fjern plastfolien på toppen av deigen og smør på sjokoladefyllet. Ønsker du mer sjokoladesmak kan du doble oppskriften til fyllet.
Bruk plastfolien under deigen til å rulle leiven stramt sammen fra langsiden, og fjern deretter folien.
Skjær rullen i skiver og legg dem i store muffinsformer (sjokoladefyllet smelter i ovnen).
Pensle over bollene med lett sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen ved ca 200 grader i 15-20 minutter.
Deigen gir ca 16 sjokoladesnurrer, og det gir ca 2 karbohydrat pr sjokoladesnurr.