lillamumi sa for siden:
Om jeg lager en omelett med bacon, cheddar ost, egg og fløte.
Trenger jeg da MER fett ved siden av?
Er så usikker på dette med fettet.
lillamumi sa for siden:
Om jeg lager en omelett med bacon, cheddar ost, egg og fløte.
Trenger jeg da MER fett ved siden av?
Er så usikker på dette med fettet.
Ferskenbeinet sa for siden:
Det hørtes nok ut, blir du raskt sulten igjen etterpå så burde du nok hatt litt mer...
Kitt sa for siden:
For å sitere Guru- Gerd: Når man tror man har fått nok fett, så tar man litt til!!!:D
Steker du i meierismør feks?
lillamumi sa for siden:
Jada, steiker all mat i meierismør :)
Jeg er mett i MANGE timer som regel.
Er ikke alltid jeg orker det tredje måltidet.
Nå skal det sies at jeg ikke spiser før i 11 tiden på dagen. så blir det middag i 17 tiden og da er jeg som regel mett til dagen etter.
Men i går kom det litt baconsnacks frem på kvelden.
Hadde laks med jukseris og litt creme fraiche
LenaBeatrice sa for siden:
Egg alene har en fettprosent på 64 (Protein 35).
Egg stekt i smør har en fettprosent på 71 (protein 29).
Så det skal ikke så mye fett til før man har fått "nok", litt avhengig av hvor høy fettprosent man vil ha :-)
ada-emilie sa for siden:
Får man ikke en følelse av at det er nok? Eller skjer det lettest ved tilsatt, og ikke skjult, fett? Når jeg har spist en halv stor avokado og i tillegg 5 ml olje i samme måltid er det helt på grensen av hva jeg makter å ta inn.
Kitt sa for siden:
Dersom du er mett lenge etter maten, får du i deg nok fett, vil jeg tro!:)
Men pass på ved nettopp måltider som laks med blomkål. Er ikke mye fett der, selv om fiskern er såkalt fet!
Smeltet smør, eggesmør, hollandasiesaus etc er fint ved siden av!
LenaBeatrice sa for siden:
Spiser du avocado til maten er det kanskje ikke nødvendig å ta olje til maten i tillegg?
Avocado, uten sten og skall har en fettprosent på 95 :-)
Går fint å legge til en god del proteiner der også, uten at det blir for lav fettprosent.
knh sa for siden:
Jeg spiste også laks med jukseris til middag i går :D Namnam!! Hadde hjemmelage hollandesaus i tillegg, og en stor dæsj seterrømme. Følte det blei bra med fett da;)
jvb sa for siden:
Nei? Stekt egg har ca 15% fett, vel? Eller mener du noe annet når du skriver fettprosent?
(Ref matvareguiden: www.matvareguiden.no/matvare4703.asp)
Kitt sa for siden:
Mulig hun mener energi%, som jo er det som teller!;)
LenaBeatrice sa for siden:
jvb: Jepp, jeg mener energiprosent, det burde jeg ha skrevet :-)
Du sikter til gram.
jvb sa for siden:
Da er jeg med :) Skulle ønske jeg klarte å spise egg igjen, men fikk i meg dårlig i egg i kantina på jobb - nå brekker jeg meg bare av tanken på (kokt) egg...
LenaBeatrice sa for siden:
Kanskje prøve egg på en ny måte?
Hva med eggemuffins...?
Har ikke laget det selv, og husker ikke hvor jeg har sett oppskrift, men man lager altså en røre av egg (og noe annet) og steker i muffinsformer.
Kitt sa for siden:
Porsjonsomelett!
Er det disse du mener, Dreamy?
LenaBeatrice sa for siden:
Kitt: ja se der ja, kan godt være der jeg så det :-)
Tror jeg må lage meg noen, og dette må jo være super matpakkemat til store og små :-)
lillamumi sa for siden:
TAKK for masse svar:):)
Dreamy. Jeg er fast leser av bloggen din og du er min stoooore inspirasjon. Så er det sagt:p
Jeg lager eggemuffinst med spinat og litt løk.
Var en oppskrift som stod i southbeach boka. Gikk på det for en god stund siden og da gikk jeg bare ned 2 kilo. Mannen 10. Så det så!!!
Men i allefall,
Egg
fløte
salt
pepper
spinat
løk
ost
Også stekes i ovnen på 180 gr i ca 20 min eller til de er stive
vimsen85 sa for siden:
Jeg har et litt urelatert spørsmål om Avocado. Leste i GI-Null! i går at det er 4 g karbohydrater i 100g Avocado (eller var det 6). Men i matvaretabellen står det 0,5. Hva er rett?
LenaBeatrice sa for siden:
Jeg har alltid regnet med 0,5.....4 var nytt for meg :confused:
Dere andre?
vimsen85 sa for siden:
Kanskje svenskene har mer karborike avocadoer enn oss?
ada-emilie sa for siden:
Det er to typer avokado. Den med glatt skall har mer karbo.
vimsen85 sa for siden:
Hmm. Okei. Da må vi kjøpe de ruglete da..
Kitt sa for siden:
Litt klokere nå?
vimsen85 sa for siden:
Ja. Takk :) Men er det noe smaksforskjell? Jeg har aldri tenkt på at det er to forskjellige typer.
Kitt sa for siden:
Jeg syns den grønne har litt skarpere smak. Liker den brune best!:)
vimsen85 sa for siden:
:) Jeg hadde den brune/knudrete typen i kjøleskapet :)
ada-emilie sa for siden:
Jeg spiste ikke bare fettet. Masse grønnsaker og tunfisk også.
Supera sa for siden:
Jeg har aldri sett avocado med glatt skall en gang. :confused: Men nå ble jeg nysgjerrig og det er fare for at jeg kommer til å teste den andre bare for å ha smakt den. :geip:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.