< Tilbake til oversikten

Kan man lage marsipan slik?

#1

marjusen sa for siden:

250 gram mandelmel fra funksjonellmat.no
200 gram sukrinmelis
1 ts tragant
1 ss eggehvite lett pisket

Smeltet sukkerfri eller 80% sjokolade som du dypper kulene i.

Vil dette bli god marsipan?

Marius

EDIT: Og noen som aner hvor mye KH bare marsipanen blir på i denne oppskriften? Blir det ca 21 KH? 20 i melet og 1 i egget. Traganten kan vel kanskje ha litt, men er jo ikke mye i 1 ts uansett. Sukrinmelisen er vel helt uten KH.

EDIT2: Sjekka matvareguiden at skoldet mandler har 6,9 pr 100, mens melet fra funksjonellmat har 8. Dvs 17 i stede for 20 der. Så da er vi under 20 for hele deigen om man meler mandlene selv.

EDIT3: Mange kuler kan man regne med å få fra 250gram mandler og 200gram melis?


#2

marjusen sa for siden:

Ingen som har erfaring med marsipan?


#3

Gerd sa for siden:

søk på marsipan på fremsiden her da får du nok opp noen tråder. Og samme viss du scroller helt i bunn av denne siden. Kanskje du får tips der :)

Ellers så må du vel bare prøve om det er godt :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.