< Tilbake til oversikten

Cocosa-konfekt

#1

Opheliia sa for siden:

Cocosa-konfekt

  • 250 g Cocosa Extra Virgin
  • 250 g mørk sjokolade (50 - 70 % kakao)
  • Hakkede nøtter/mandler og rosiner
    Slik gjør du

Sett Cocosa-glasset i varmt vann slik at det blir flytende. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad. Hell den flytende Cocosaen i den smeltede sjokolademassen og bland godt. Fyll små muffinsformer/konfektformer eller liten langpanne med hakkede nøtter/mandler.

Hell deretter sjokolade/Cocosa-massen over nøttene. Settes kjølig til de stivner. Oppbevares kjølig eller fryses.

Denne deilige konfekten er full av sunne fettsyrer, proteiner og antioksidanter og inneholder minimalt med karbohydrater.

Velbekomme!

Kilde: [url]www.soma.no[/url]


#2

tonemor1 sa for siden:

Har prøvd den, og den var kjempe god. Tusen takk for tippset!!!!;)


#3

Moogie sa for siden:

Disse har jeg også laget mange av! Bruker da ca 1/3 del cocosa og resten er 86% eller 100% sjokolade. Så har hatt både mandler i noen og en bringebær i andre. Bruker isbiterformer til konfekten. Da blir de jo så fine :)


#4

Efterår sa for siden:

Hvor kan man købe 100% chokolade?


#5

Moogie sa for siden:

Det veit jeg faktisk ikke... hadde ei vennine som har kjøpt en plass på helsekost til meg. Nå har jeg nesten brukt opp alt hun har kjøpt den gangen. Kanskje iHerb har noe? Ellers syns ikke jeg det var noe større forskjell på 100% til 86% som jeg bruker å kjøpe på ICA. Det er 14 gr. karbo i den som er 100% mens det er 19 gr karbo i den Premium fra ICA. Så ikke mye forskjell.


#6

Moogie sa for siden:

disse konfektene har nesten vert en fast kost for min del, hehe. Når jeg overhodet ikke sulten på morran eller har det kjempe tarvelt med å spise frokost så har jeg brukt å ta en tesje cocosa til teen. Men den smaken har jeg aldri vent meg til må jeg innrømme. Men cocosa blandet med sjokolade (bruker da kun 86%) og kanskje en bringebær i midten, det går fint :) og smaker godt :) så et par slike til frokost holder lange veien!!

Meeeeen... jeg må spørre en ting: har jo laget disse mange ganger og har aldri hatt noe problem med konsinstens, de har vert faste ved romtemperatur. Men de siste to gangene har de vert så bløte at det blei bare grøt :confused: altså jeg lager slik som altids, fyller isbitterformer og setter dem enten i fryser eller kjøleskap. Når de tas ut av kjøleskapet er de så pass myke at det er nesten litt vanskelig å ta dem ut av former og etter en halv time på fatet er de jo rene grøtklumper. Gjør jeg noe galt når jeg lager dem? varmer sjokoladen eller cocosa for mye? :confused: noen som veit?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.