< Tilbake til oversikten

Cocosa-kake

#1

Opheliia sa for siden:

Cocosa-kake

  • 1 ts pulverkaffe

  • 1/2 dl vann

  • 350-400 g mørk sjokolade (70% kakao)

  • 2 ss konjakk

  • 1 ss appelsinmarmelade

  • 250 g Cocosa Extra Virgin

  • 2 økologiske egg

  • 2 ss økologisk rørsukker

  • 6-8 valnøtter

  • 1 pk Per kjeks (eller annen søt kjeks)
    Til servering:

  • Appelsinskiver

  • Friske bær

  • Evt. mynteblad
    Slik gjør du

Kle en brødform med aluminiumsfolie. Rør pulverkaffen ut i ½ dl vann. Smelt sjokolade og Cocosa Extra Virgin over vannbad. Tilsett kaffen, cognac og appelsinmarmelade.
Pisk egg og sukker til eggedosis og hell i sjokoladeblandingen litt og litt, mens du rører rundt.
Dekk bunnen og legg på kjeks. Legg deretter sjokoladeblanding og kjeks lagvis – med sjokolade på toppen. La kaka stå i kjøleskapet i ca to timer, hvelv den deretter på et passe fat. Serveres med appelsinskiver eller appelsinsalat, friske bær og eventuelt en klatt med Kesam vanilje.


Nå har jeg ikke sjekket næringsinnholdet i denne kaka, ser at det står både kjeks, rørsukker og marmelade, men det må da være noe som inneholder litt mindre karbohydrater enn disse tre tingene. Rørsukker kan man vel bare bytte ut med et annet søtningsmiddel. Kjeksen er jeg litt usikker på faktisk:p og marmeladen..noen kan vel unne seg den og for dem andre så kan man jo kanskje finne en marmelade uten sukker o.l eller et eller annet.

Bare kom med forslag, så kan jeg putte det inn i selve oppskriften. Har som sagt ikke testet den enda, men den så god ut! Må se om jeg ikke finner en "vri" på den:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.