< Tilbake til oversikten

I påvente av lavkarbo-bøker så lurer jeg på ...

#1

Lindaplinda sa for siden:

Innebærer ketolysekuren veiing av mat? Gidder ikke kjøpe boka til 300kr hvis det innebærer veiing av mat.. merker at jeg mister motivasjonen med en gang det blir snakk om det:o

Prøvde å spørre på forumet deres, men fikk ikke svar, så da prøver jeg her:)

Har nå klart meg i en uke med å spise så mye jeg vil bare maten inneholder 3g kh eller mindre pr 100g, med unntak av en liten sprekk på lørdag når det ble en kaffe m/baileys (4cl) på by'n:rolleyes: Men jeg veier ikke mat nå eller teller kh. Bare spiser når jeg vil og blir mett. Men nå holder en halv cc-boks på ett måltid for meg da. Har ikke veid meg ennå (tom for batteri), men føler meg bare større igrunn:(

Har savnet tyggis og mintpastiller, men fant gudskjelov Fribol Polkagriser på apoteket m/ 0kh, og de gir jo litt frisk pust:)


#2

Pearl sa for siden:

Ketolyse innebærer at du skal ha ca. 15 - 20 gram karbohydrater tl dagen. For å få det til måtte iallefall jeg veie maten og regne ut karbohydrater i begynnelsen. Etterhvert visste jeg hva jeg kunne spise.


#3

Kitt sa for siden:

I utgangspunktet innebærer nok ketolyse litt veiing, ja!
Hvordan kan du vite hvor mange karber det er i ca sååå mye blomkål om du aldri har veid det?:p

Men du kan jo bare kalle det lavkarbo og bare fortsette som du har begynt! Sjansen er stor for at du vil holde deg i ketose, men du kan ikke si at du holder på med ketolyse når du ikke har peil på hvor mange karber du ligger på. Syns jeg da!

Men når du ikke veier maten og ikke veier/måler deg selv, så vet du jo egentlig ikke om det virker, eller.....?


#4

Nerthus sa for siden:

Siden veiing stresser deg - anbefaler jeg å ta det litt kuli. Spis så mye du vil av ting med lite eller ingen karbo, vei ting med mye. Det tar aldri lang tid før du lærer deg sånn ca hvor mye du kan spise.

Alternativt - prøv generell lavkarbo, og hold deg bare til reglene ingen potet, pasta, ris, grønnsaker under jorda, brød eller sukkerbrus/godis. Andre matvarer, maks 5 gram karbo pr 100gram

Spis til du er passe mett. Dette kan være en glimrende start for deg - som gjør at kroppen din venner seg på denne type kosthold. Jeg gikk 6 mnd slik - og fikk voldsom forbedring helsemessig selv om jeg ikke gikk ned.
Opplever du at du ikke får vekttap etter en periode, kan det være greit å motivere seg for noen uker med veiing og følge en retning, feks ketolyse.
Som andre sier - du vet ikke hva du gjør galt om du ikke vet hvor mye du spiser....
En ting til - det er mange som sier de "mister motivasjonen av å veie". Dette kan kanskje henge sammen med dårlige erfaringer fra feks GR? Jeg synes det er viktig at man mentalt er forberedt på hva en omlegging av kostholdet innebærer - på alle mulige måter - også veiing av maten. Veiing og måling vil gi deg en fantastisk innsikt i hva du faktisk ha i deg - og hvis du ser på det på DEN måten - og ikke på et ork - kan det heller bli en motivasjon heller enn en frustrasjon.
Når jeg er flink og veier (fordi jeg i tillegg til karbo MÅ passe kcal - som noen av oss må) - går jeg glatt ned ca 1 kg iuka. Når jeg spiser "så mye jeg vil" av lavkarbo mat - står jeg stille i vekt. Så mitt valg er å prioritere veiing og måling for å nå målet mitt tilslutt - ikke så vanskelig når jeg ser hvor lite arbeid det er sammenlignet med de fantastiske resultatene.

Valget er ditt, lykke til!


#5

Titania sa for siden:

Kan signere på Nerthus sitt innlegg.
Jeg lever på LCFH og har enda ikke veid en eneste ingrediens til et måltid for å regne ut karbohydrat mengde.

Kluet er som Nerthus skriver. Spis så lite karbohydrater du kan. Dvs animalske produkter og grønnsaker som vokser over jorden. Hold deg under 5% krabohydrater i andre matvarer og det jeg gjør ekstra er å spise så mye fett jeg klarer.

Fint sted og begynne for å venne seg til kostholdet. Er du heldig kan dette være nok. Jeg er blant de heldige selv om jeg for øyeblikket står stille på vekten - 7.5 kg hitill.

Lykke til :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.