< Tilbake til oversikten

Margarin på retur i Sverige

#1

janmesi sa for siden:

Her hjemme har Hjerte- og Lungeforeningen omfavnet Vita hjertego (tilsvarende Becel i Sverige). I Sverige skjer det stikk motsatte - Hjerte- og lungeforeningen dumper margarinen, med henvisning til usikkerheten om helsegevinsten av å spise den slags kjemikalier.

www.kostdoktorn.se/hjart-lungfonden-dumpar-becel

(Kostdoktorn.se er en utmerket helseblogg, anbefales på det varmeste!)



#3

Gracella sa for siden:

Kjempeflott! Har sittet og lest litt inne på kostdoktoren nå og funnet masse nyttige lenker :)


#4

Borghild sa for siden:

Flott.:D
Det er nesten utrolig at mange "eksperter" mener at kjemikalier o.l. er sunnere å spise enn helt naturlige råvarer. :rolleyes:


#5

Supera sa for siden:

Har du ikke sett hvordan margarinfabrikantene vil innbille oss at margarin blir laget? Sjekk denne. :rulleøyne


#6

Borghild sa for siden:

Håpløst. :rolleyes:


#7

Supera sa for siden:

Hehe, har du ikke laget margarin hjemme på kjøkkenet ditt? Det er jo så lett! :rulleøyne


#8

Borghild sa for siden:

Nei har aldri likt smaken jeg. Har alltid spist smør og før trodde jeg at jeg begikk en stor synd. :cool:


#9

jvb sa for siden:

Jeg er ingen ekspert på margarin, men jeg trodde det måtte varmes opp før det kjøles?

Hvor mye skiller videoen seg fra virkeligheten? (Linker - nysgjerrig)


#10

Zillah sa for siden:

Ikkje heilt den same "margarinen"... men Andreas Viestad slår eit slag for margarin i Magasinet... :_ohmy: Og sjølv om det han lager der er ... ok nok... så syns eg det er trist at det avskyelege margarinet får namnet sitt ut der på ein slik måte. Usj!


#11

Supera sa for siden:

Les denne. :snill:


#12

jvb sa for siden:

Takkar

Men, som Zillah linker til, så kaller Magasinet det de har laget for Margarin - og det har de jo laget på kjøkkenet? (Syntes forøvrig oppskriften bare var en eggeplomme fra å være majones, men men)

Eller var issuen at Unilever prøver å gi inntrykk av at videoen viser akkurat hvordan de lager margarinen sin?


#13

Supera sa for siden:

:ja: Dama forteller at de er i prøvekjøkkenet til Unilever og de skal vise hvordan de lager margarin, hvilke råvarer de bruker og hvordan den blir produsert. :rulleøyne


#14

jvb sa for siden:

Fail! Da er det er jo like nøyaktig som den reklamen med hundrevis av nynnende gamle damer med forkle som fyller syletøyglass; men der innrømmer de jo iallefall at det kanskje ikke er HEELT slik de lager syltetøy på slutten :)


#15

Photobscura sa for siden:

Selv om de lager margarin på den måten, så sier de lite om hvordan oljen er framstilt, hvor mye den er varmet opp etc. Må ikke oljen hydrolyseres først, f.eks?


#16

Nyfrelst sa for siden:

Hehe...Denne debatten minnet meg på om hva jeg pleide å bruke margarin til da jeg var yngre. I 12-årsalderen var jeg helt grusomt plaget av migrene og kunne ha opptil flere anfall i uka. Da måtte jeg pent legge meg i et mørkt og kaldt rom og ha det vondt i mange timer, inntil jeg ble så kvalm at jeg kastet opp. Av en eller annen grunn ble jeg bestandig frisk etter å ha kastet opp, så etter hvert begynte jeg å pønske ut hvordan jeg kunne kaste opp uten å måtte ligge i senga i flere timer først; jeg ville med andre ord ha fortgang i hele migreneanfallet. Jeg fant ut at å ta en spiseskje margarin var løsningen; jeg rakk knapt å svelge margarinen før jeg lå tvekroket over toalettskålen. Men, det måtte være margarin. Smør hadde ingen effekt overhodet, det var kun margarin som utløste kvalmen. Så ja, margarin er kvalme greier ;)

PS: Kanskje det er feil av meg å skrive om hvordan jeg framprovoserte oppkast, kanskje noen oppfatter det som om jeg oppfordrer folk til å kaste opp maten? Jeg føler at jeg er farlig nær emnet bulimi når jeg forteller dette, så la meg få gjøre det klart at dette var noe jeg gjorde for å bli kvitt migrenen. Det var langt fra en ideell løsning, men på den tiden var det dårlig stelt med effektive medisiner for migrene, spesielt for barn. Jeg var en aktiv tolvåring som bare ville bli ferdig med anfallet slik at jeg kunne komme meg ut og leke med vennene mine. Heldigvis vokste jeg av meg migrenen i tenårene.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.