Får mye ros for denne - litt utradisjonell, men ... so what!!
Best på 2. og 3. oppkok, over natten - selvsagt!
FÅRIKÅL KJØTT
MED SÅ MYE FETT SOM MULIG ... i år har det vært vanskelig å få tak i. Men KIWI har noe som går. Supplerer med ferskt fårikål kjøtt, du kan også kline til med lammebog for eksempel ...
Skyll kjøttet litt i lunket vann.
Krydre kjøttet - jeg bruker salt, pepper, chilipulver og chilipulver
De feste stykkene går først, alt med ben og fett i bunnen.
Jeg hakker opp 2 løk og 1/2 - 1 hvitløk
Dette går nå i.
Deretter - lag 1 med kål - krydre GODT med salt og pepper
Ny runde - kjøtt/hvitløk/løk
Kål -
SÅ! Når dette har stått en liten time, har jeg i 2-3 gulerøtter, som setter farge og er en utmerket erstatning for poteter.
Litt annerledes fårikål, men dæven, gutta som har spist den hos meg er innmari fornøyd!
... og as we speak, så putrer den i bakgrunn. Straks klar!
Høres fantastisk ut, at jeg ikke har tenkt i de baner selv?! Løk og kål er jo helt fantastisk sammen! Jeg pleier å lage en pølsegryte med kål og løk lagvis, det er knallgodt. Takk for tipset!
Dette minner meg om at mora mi brukte å ha løk i fårikålen, og jeg mener å huske at hun også hadde gulrot i ved noen anledninger.
Sist jeg laga fårikål, hadde jeg litt sellerirot og nepe oppi. Det var litt lite, men er et godt alternativ til potet. (Selv om jeg snek meg til 2-3 bitte små poteter av typen gulløye.) :eek:
Løk i fårikålen gjør mye! Nå putrer gryta som så dagens lys lørdag kveld i bakgrunn; jeg har smakt på sausen: og jaaaa!! Bruk løk i fårikålen, gjerne hvitløk også - det setter en fantastisk spiss på smaken, spesielt når gryta har stått kaldt og får sitt andre eller tredje oppkok.
Så spennende! Dette har jeg lyst til å prøve :) Sist jeg hadde fårikål ble det kun får og kål, litt kjedelig, men godt likevel.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.