< Tilbake til oversikten

Blodsukker på ketolyse?

#1

Moogie sa for siden:

Hvordan skal blodsukker målene ligge på ketolysekuren? Altså skal blodsukkeret stige etter måltidene eller skal det ligge gjevnt? Om de skal stige, hvor mye er en ok stigning og hvor mye er for mye? Er det forskejll på hva man spiser hvor mye stigning man kan forvente som er ok?
Jeg har beskymret meg over at jeg har lat for lite nedgang og det var noen som bemerket at det kan skyldes melkeproduktene. Jeg spiser en del rømme, fløte, cc, feta ost og andre oster. Og det var sagt at det kan påvirke blodsukkeret ekstra.
Startet dagen idag med blodsukkermålinger og den viste 5 som er bittelitt høyere enn det jeg vanligvishar på morran (ligger som oftest på 4-4,4) hos meg. Jeg spiste 1/3 boks CC med en ss rømme og målte blodsukkeret igjen om 1,5 times tid og den var på 5,3 og om en time til var den på 5,1 så da kan ikke jeg se at det blir så veldig stor oppgang av melkeprodukter. Har tatt nye mål: før lunch 5 og ca 1,5-2 timer etter lunch 6,6


#2

lille74 sa for siden:

Men det er jo ikke høyt blodsukker. jeg hadde litt motsatt problem da jeg gikk på ketolyse......jeg lå veldig lavt.3,5 - 5 nesten hele tida....


#3

Kitt sa for siden:

Har du insulinresistens/dia2?
Er langtidsblodsukkeret ditt målt i det siste?
Hvorfor måler du i utgangspunktet?

Syns tallene dine ser ganske fine ut, men 6.6 etter 2 timer er vel litt i meste laget!


#4

Moogie sa for siden:

jeg har ikke diabetis, det trur jeg ikke, blodsukkeret mitt ligger aldri på høyere enn rundt 7-8 (eller på ketolyse har jeg aldri målt mer enn litt under 7) Insulinresistens? er ikke det det samme som diabetis?
jeg måler for å finne ut hva jeg reagerer på og hvordan.
Men hva mener du om at 6,6 er imeste laget? skal ikke blodsukkeret stige etter måltid? fra 5 til 6,6 var det virkelig så høyt? Det er jo akkurat det jeg prøver å finne ut av: hvor mye er en ok stigning.
jeg har målt igjen 4,2 før middag og 1,5-2 timer etter 5,4


#5

Kitt sa for siden:

Nei, insulinresistens er ikke det samme som diabetes!!!
Insulinresistens er forstadiet til dia2 og er reversibelt!!!

Når du ikke har peiling på hva som er høyt, normalt, etc er det jo liten vits i å måle så mye!
Det eneste du oppnår er å stresse opp deg selv, noe som i hvert fall ikke er bra for blodsukkeret!

Dersom du har fastende blodsukker under 7 og langtidsblodsukker innenfor grensen, er det ingen grunn til å måle i hytt og gevær!

Normalt stiger blodsukkeret kort tid etter et måltid (opp til 7-10) og samtidig med dette skiller bukspyttkjertelen ut insulin. Blodsukkeret begynner så igjen å falle 1-2 timer etter måltidet. Før det neste måltidet vil nivået på blodsukkeret ha sunket til et normalt nivå igjen (omkring 4-5) og insulininnholdet i blodet er lavt.
Altså bør bls synke ganske fort etter et måltid når man er på ketolyse. Du skal jo ikke ha spist noe som fikk det til å stige!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.