< Tilbake til oversikten

Er storfekjøtt helseskadelig sånn som de sier?

#1

Namba sa for siden:

Dere lkhf frelste som er overbevist om at mettet fett er det aller beste, hvordan stiller dere dere til påstandene om at storfekjøtt er ugunstig for helsen? Det kommer jo til stadighet advarsler om at man skal spise mindre rødt kjøtt.


#2

Kitt sa for siden:

Dette kommer fra de samme "ekspertene" som ber meg spise mer karbohydrater for å bli frisk av min diabetes!:p
Tror ikke på så mye av det de sier, mao!:cool:


#3

Ellerish sa for siden:

Jeg får endel sånne reaksjoner fra venner som blir livredde når de hører at jeg spiser meierismør og fløte og alt av fett jeg kommer over (okei, jeg overdriver litt nå!).. Og at jeg spiser bacon: Livsfarlig!

Men jeg føler ikke lengre behovet for å forsvare mine valg. Jeg gjør det jeg synes er best for meg, og så får andre gjøre de føler er best for seg. Jeg har det bedre av å spise kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter, enn å spise sukker, hvetemel, potet og ris.

Jeg feier for min egen dør. ;)


#4

Iset sa for siden:

Det er gjerne de samme folkene som sier dette til min LCHF-mann, samtidig som de sitter og tygger innpå First Price-kneipp med margarin og syltetøy fra skviseflaske. Forstå logikken den som kan ...


#5

kamp sa for siden:

Dette er bare mine tanker...
Hode mitt hang seg nemlig opp i dette for 1 mnd siden og jeg ville plutselig ikke spise mer rødt kjøtt. Så begynte jeg å tenke:
Hva spiste dem før? Jo de spiste mye rødt kjøtt.
Hva spiste dem ikke før? Dem spiste ikke hundrevis av e stoffer...

Jeg tenker at rent rødt kjøtt ikke er så farlig men når man får i seg konserveringmidler, nitrit +++


#6

LenaBeatrice sa for siden:

Har skrevet litt om dette med rødt kjøtt i bloggen.

Rødt kjøtt og hjertesykdom: lenabeatrice.net/mat-og-helse/sykdommer-og-tilstander/hjerte-og-karsykdommer/rodt-kjott-og-hjertesykdom/

Rødt kjøtt og kreft: lenabeatrice.net/mat-og-helse/sykdommer-og-tilstander/kreftsykdommer/rodt-kjott-og-kreft/


#7

ada-emilie sa for siden:

Flott Dreamy. Det er forskjell på sunnheten i bearbeidet kjøtt som hamburger og pølser, og rent kjøtt ja.


#8

Namba sa for siden:

Takk skal du ha, dreamy! Da vet jeg at jeg skal trappe ned på rødt kjøtt til MANNEN - sånn at han ikke skader seg! :eek:

Kjøttdeig anses som bearbeidet det også da, siden det er tilsatt salt (og nitritt hvis jeg husker riktig)?


#9

Fjasnissen sa for siden:

Heh... synes dette er en festlig setning:

"Studien fant at de som spiste to porsjoner ferskt eller bearbeidet rødt kjøtt daglig hadde 30 prosent høyere risiko for å lide av hjertesykdom enn kvinner som bare spiste halve porsjonen"

Altså... mannen spiser to porsjoner, kvinnen en.... og så virker det oppsiktsvekkende at mannen da har høyere risiko. Hva er tallene for menn og kvinner som spiser like mange porsjoner (eller like mye)? ;)

Det sto det helt sikkert noe om i artikkelen... synes bare det er litt festlig å trekke fram en sammenlikning mellom kjønn som ikke går ut på like mengder.


#10

herregud sa for siden:

Tja, det at jeg har blitt advart mot rødt kjøtt hele livet irriterer jeg meg grønn over hver dag.. De rådene førte til at jeg spiste masse brød istedet for favorittmaten min, kjøtt. Og jeg ble både FET og USUNN...

Etter ett år på lavkarbo gikk jeg over til vLCHF, eller såkalt NULL-karbo, og har aldri følt meg bedre. Helseplagene er borte, og blodprøver, blodtrykk osv viser perfekte resultater.

Lurer litt på hvordan disse "kjøttforskerene" hadde forklart dette..?
Vi har jo levd i millioner av år med nesten bare kjøtt og dyreblod på menyen.

Jeg spiser en Entrecote med smeltet smør over hver dag (ca 700g) og drikker nesten bare vann. Enkelt og godt :D


#11

BitTorres sa for siden:

Men en tanke er jo at stofekjøtt ofte inneholder galt forhold mellom omega syrene, pga elendig kost og mosjon. Så lenge man har mulighet, råd og evne, bør man spise vilt, og helst også innmat fra vilt, som hjerte, lever, nyrer og hjerne. Da er man ganske nær det optimale. Det samme gjelder forøvrig når det gjelder fisk...
Eskimobarna fikk det beste på fisken, halefinnen (fett) og fiskehodet (enda mer fett).


#12

Biggie Small sa for siden:

Ifølge Gary Taubes er det ikke hold i at rødt kjøtt og mettet fett gir økt risiko for noe som helst hverken den ene eller andre veien.

Biggie


#13

Iset sa for siden:

Hva annet spiste de i denne undersøkelsen? Spiste de rent, rødt kjøtt og grønnsaker? Tvilsomt. Det gikk vel heller i rødt kjøtt med margarin-/posesauser og poteter, og kanskje også en dessert og lignende etterpå? Hvorfor blir automatisk KJØTTET trukket frem som synderen??


#14

Veggpryd sa for siden:

Det samme tenkte jeg. Ser ikke for meg at deltakerne spiste biffen uten poteter eller pommes frites... eller uten posesaus med margarin (yummi :p )


#15

Namba sa for siden:

Dere kommer med interessante tanker. Det er mye jeg ikke har tenkt på både om undersøkelser og hvordan de kommer til de konklusjonene som dras, men at forskning kunne være så mangelfull hadde jeg aldri i min villeste fantasi drømt om. Det er jo helt umulig å bli klokere på det. Men at ingrediensene er ingredienser og ikke HAR ingredienser er nok en god indikator for hva som er sunt og ikke, tror dere ikke det?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.