torgn sa for siden:
Jeg har sett at det er mye snakk om avocado her inn p.g.a fettinnhold. Noen som har gode forslag til bruk av denne forutenom til salater? Alle forslag mottas med takk. :)
torgn sa for siden:
Jeg har sett at det er mye snakk om avocado her inn p.g.a fettinnhold. Noen som har gode forslag til bruk av denne forutenom til salater? Alle forslag mottas med takk. :)
Kitt sa for siden:
Dersom du scroller heeelt nederst på denne siden, finner du maaaange tråder med samme tema!;)
Bee sa for siden:
Jeg kan nå i alle fall fortelle hva jeg bruker den til.
Plain
Avocadosalat med chili, lime, kikerter og cherrytomat
Varme avocadoer med smelta ost
Guacomole
med reker, majones, sitronsaft, kinakål, rødløk og paprika
Og så kommer jeg ikke på mer. :p
Gracella sa for siden:
Avokado-og lime-smoothie!!! Ikke helt ketolyse da, men bare gled deg til du kan lage denne!!!
Ellers spiser jeg den i biter sammen med rømme og/eller majones som mellommåltid eller kveldsmat.
Fruitdrops sa for siden:
Hår- og ansiktsmaske! :D
LineJM sa for siden:
:p
oppskrift? :rolleyes:
Fruitdrops sa for siden:
Kan jo egentlig bruke mye forskjellig :p
Som sagt avokado, men også yoghurt, honning, olivenolje, egg og mye mer. I ansiktet bruker jeg ikke olje siden det blir nok fett i avokadoen.
Vil man lage en skrub kan man bruke dette fæle sukkeret som de fleste sikkert har stående :p
Kan se om jeg finner noen sider/oppskrifter når jeg kommer hjem.
Jeg lager alle mine egne hårkurer og ansiktsmasker, istedenfor å kjøpe masse dyre greier.
Cherry sa for siden:
Det beste syns jeg er å spise den med en god klatt rømme og salt og pepper.
Da kan man spise den sånn som den er, eller sammen med kjøtt/fisk
arnakristin sa for siden:
Hei,
Sitter her og skriver på en kombinert slekt- og mat bok prosjekt. …og i vrimmelen av gamle håndskrevne oppskrifter fant jeg en masse oppskriftsblader som man tidligere fikk i butikkene en eller annen gang på 70/80 tallet. …og disse her er faktisk veldig lavkarbo vennlig. Kan ikke huske å ha lagd noe av dette, men så har denne oppskrifsboka vært på lager i over 10 år...
[color=#000000][/color]
Avocado-forrett a la Inger
4 personer:
2 store Avokadoer
50 g pillede reker, helst friske
4 store hvite, rå sjampinjonger
majones, smakt til med ketchup og tabasco
2 hardkokte egg
persille
4 salatblad
[color=#000000][/color]
Del avocadoene i to på langs og fjern stenene, ta ut fruktkjøttet i små stykker med skje. Gjem skallene til serveringen. Bland fruktkjøttet med rekene (ta noen fra til pynt), og ha majonesen i. fordel blandingen i skallene. Pynt med sjampinjonger i tynne skiver, eggebåter og persille. Legg salatblad i hver skål, hvor det på forhånd er lagt et lag av is i bunden, og still avocadoskallene på salaten.
[color=#000000][/color]
Avocado-mousse med urtesaus
4 personer:
1 dl hønse- eller kalvebuljong
2 avocadoer
saft ½ sitron
krem fra 1 ½ dl kremfløte
2 pl gelatin
salt
pepper
[color=#000000][/color]
Løs gelatin opp i litt buljong. Hell buljong, fruktkjøtt fra avocadoene og sitronsaft i en kjøkkenmaskin og la den kjøre til pureen er jevn. Hell pureen over i en skål, og kremen i. Smak til med salt og pepper. Fyll moussen i små smurte former, dekk dem til, og still dem kjølig for å få moussen til å stivne. Innen servering dyppes formene i veldig varmt vann. Deretter kan moussen lett hvelves ut på små tallerkener hvor man på forhånd har fordelt litt urtesaus.
[color=#000000][/color]
Urtesaus
2 dl kremfløte
2 hakkede sjalottløk
2 dl rømme
estragon
persille
kjørvel
purre
basilikum
salt
pepper
1 ss chilisaus
2 dråper tabasco
1 ss løyrom
[color=#000000][/color]
Denne sausen, som blandes av kalde ingredienser, kan serveres til forskjellige retter, og smaker utmerket til avocado-mousse.
[color=#000000][/color]
Avocado-fylte egg
4 personer:
4 hardkokte egg
1 stor avocado
8 ansjosfileter
majones
10 grønne oliven
salt
pepper
persille
[color=#000000][/color]
Pill skallet av eggene, halver dem, og da ut plommene. Mos plommene. Del avocadoen i to på langs, fjern stenen, ta ut fruktkjøttet og mos det fint med en gaffel eller en kjøkkenmaskin. Bland eggeplommer, avocado-mos og litt majones til en myk krem. Smak til med salt og pepper. Sprøyt kremen i eggehalvdelene eller ha den mi med en teskje. Pynt med persille, skiveskårne oliven og ansjosfilet.
[color=#000000][/color]
Kald lakserull med avocado-rømme
4 personer:
4 skiver fersk laks
50 g rå sjampinjonger
2 sjalottløk
1 kløft hvitløk
saften fra ½ sitron
25 g smør
2 dl kremfløte
[color=#000000][/color]
1 avocado
2 dl rømme
salt
pepper
[color=#000000][/color]
Til pynt:
4 salatblad
1 tomat
persille
[color=#000000][/color]
Hakk sjalottløken og sjampinjongene, brun dem i smør. Fordel dem så på lakseskivene, som rulles sammen og legges i et smurt ovnsfast fat. Hell saften fra en halv sitron og kremfløten over lakserullene. Dekk med folie, og la stå i ovnen ved svak varme i 10-12 minutter. Hell fiskesuppen fra og la fisken kjøle av. Til sausen deles avocadoen i to, stenen fjernes, og fruktkjøttet tas ut og moses til en jevn pure. Bland fruktkjøttet med den kalde fiskesuppen og rømmen. Smak til med presset hvitløk, salt og pepper. Legg et salatblad og en laskerull på hver tallerken. Pynt med tomat og persille. Serveres med avokadosausen.
Avocado Vinagrette med rømme
4 personer:
2 avocadoer
2 tomater
4 store, rå sjampinjonger
salatblad
persille
[color=#000000][/color]
Dressing:
Rødvinseddik
Dijonsennep
1 dl rømme
1 dl kremfløte
evt. 1 kløft hvitløk
[color=#000000][/color]
Dette er en bløt, fransk variasjon av en dressing der oljen er skiftet ut med kremfløte og rømme. Pynt fire små tallerkener med strimlet salat gjerne rød salat. Skjær tomatene i skiver, og fordel sjampinjongene i skiver og legg dem oppå tomatene. Del avocadoene i to på langs. Fjern stenene. Ta skallet av, skjær fruktkjøttet i skiver og fordel det på tallerkenene. Hell dressingen over.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.