< Tilbake til oversikten

Raskere lapper

#1

Veggpryd sa for siden:

Jeg ble så lei av å skille egg og piske i to boller, at jeg sluttet helt å lage lapper. Men, lapper er jo så godt og en gang i blant må man jo ha noe å legge pålegg på, så jeg har derfor forenklet lappe-oppskriften litt.

Denne ble akkurat lik de originale Ziggy-lappene, men mye raskere og enklere å lage:

En boks Cottage Cheese
3 egg
2 solide teskjeer fiberhusk

Blandes med stavmixer. La røra stå i 10 minutter og tykne litt før du legger det ut på bakepapir med en spiseskje. Jeg får 9 stykker hver gang. Noen ganger har jeg i litt krydder. :)

Stekes på 200 C
20-30 minutter

De ble like fluffy i ovnen (som original-røra)

Og falt sammen til lapper etterpå. :)


#2

keefee sa for siden:

Hei!

Mangler temperature på ovnen og varighet i den.

Takk!

Stekes ca 20 minutter på 180 grader. De faller sammen etter steking.
[font=Times New Roman][/font]


#3

Veggpryd sa for siden:

Oj, glemte visst det.. :o 200 c og 20-30 minutter.


#4

sirimor sa for siden:

Så flott! Mye enklere da gitt:D


#5

Cherry sa for siden:

Hahaha...ikke rart røra mi blei merkelig. Jeg hadde i TO SPISESKJEER fiberhusk :p


#6

1979 sa for siden:

Dette så en del enklere ut en orginal oppskrifta ja.
Vet du karb innholdet?


#7

krod sa for siden:

Flotte greier! Har aldri fått til dette med å stivpiske eggehvitter.

Lett å regne ut (alt i per 100 gram):
Cottage Cheese: 1,5 gram
Egg: 0,3 gram
Fiberhusk: 0 gram


#8

Veggpryd sa for siden:

Hehe! Den ble vel litt tykk, tenker jeg? :lol:


#9

Sjanten sa for siden:

Veggpryd - hvordan oppbevarer du disse lappene? Holder de seg over natten?


#10

Veggpryd sa for siden:

Ja, de holder flere dager i kjøleskapet. Jeg bare legger de i en brødpose når de har blitt kalde. Steker gjerne flere brett om gangen, så jeg har i noen dager. :)


#11

Cherry sa for siden:

Du kan vel gjerne si det:p
Det verste er at jeg tenkte, da jeg stappa oppi to TOPPA spiseskjeer fiberhusk, at det der kan umuuulig stemme, dette blir seige saker!:D


#12

skrulla30 sa for siden:

Disse var supersmarte og gode. Kjempesmart i matpakka på turer:) Blandet halvt med tyrkisk yougurt og cc, ble faktisk veldig godt det og. Litt mer flytende røre, men fordelte den i langpanne og klippet den opp i passe biter når ferdig stekt. Hele røra blåste seg opp slik som de små lappene, så så litt voldsomt ut en stund:D Men vellykket og godt:p;)


#13

LineJM sa for siden:

Prøvde denne og hadde ikke cc så brukte en blanding av philadelphia og smørbar chevre, var litt tomt i kjøleskapet.... :rolleyes: hadde også i litt søtt og en del salt.
det ble kjempegode lapper.
Skal prøve med cc i morgen.


#14

sistegang sa for siden:

Disse skal jeg prøve.


#15

babydoll sa for siden:

Disse ble supre! Skulle bake to brett igår for å ha til en lengre reise imorgen, men jeg tok to ts fiberhusk til hele den doble røra, så lappene på første brettet fløt ut og ble en flat sak. Men smaken var det ingenting å si på! De var så gode at jeg har spist mesteparten idag, og må lage ny runde ikveld. da skal jeg huske normal mengde fiberhusk :D


#16

bærrgen sa for siden:

Må bare spørre, for jeg er litt usikker på om jeg har gjort noe feil.... Skal disse være litt sånn blaut inni? De er gjennomsteikt, men føles litt sånn vassen inni. Skal de være sånn eller har jeg gjort noe galt?

Jeg steikte på 200 grader i 15 minutter, da var de fin og gyllen.


#17

Veggpryd sa for siden:

Du kan sikkert steke de lenger, men siden ingrediensene er cottage cheese og egg blir det vanskelig å få til samme brødkonsistens som det blir med hvetemel. :)


#18

bærrgen sa for siden:

he he, neida, jeg hadde ikke ventet brødkonsistens altså... Men dette var ikke konsistensen for meg, så jeg tror jeg må finne på noe annet :p


#19

Fofa sa for siden:

Noen som har prøvd å lage disse uten stavmikser?? Hmm..jeg har en slump CC som jeg må kvitte meg med før den går ut på dato(dvs den gikk ut i går:-/)
Jeg har ikke stavmikser... De fleste har kanskje tatt kvelden...så det blir vel dårlig med raske svar..hehe


#20

Julie sa for siden:

Fofa: kan du ikke mose det med en gaffel, for eksempel? Kanskje ikke like lettvint som med stavmikser, men mindre du har blender...

Eller så kan du jo mose klumpene med fingrene. :p :D


#21

Tiki sa for siden:

Dette skal prøves nå med en gang. Har aldri prøvd å lage lapper....utenom Oopsi, og kan ikke spise før (Nannas fantastiske knekkebrød) og brød (Karins beste) så alt for ofte siden frø og kjerner virker bremsende på meg. Og dette kan være en fin avveksling til osteknekkis som det stort sett blir daglig.

Så fint at jeg har CC i kjøleskapet, og det andre har jeg jo bestandig.

Takker så masse for sååå enkel oppskrift.


#22

fet sa for siden:

Hei bor ute i ødemarka med lite å få tak i. Det er en utfordring å følge lavkarbokuren. Hva er fiberhusk? Hvor får jeg kjøpt det, på helsekost? Hilsen Fet


#23

Julie sa for siden:

Fet: Jepp, fiberhusk får man kjøpt på helsekost. Har selv en posevariant av denne! ;)


#24

Veggpryd sa for siden:

Fiberhusk finnes på Meny, vet jeg. Det står mellom de glutenfrie varene. Pass på å kjøpe noen poser når du først finner de - det er ganske lang holdbarhet på dem. :)


#25

otika sa for siden:

Tusen takk for oppskriften :) disse var super lette å lage og smakte nammi med ost på ,og så slapp jeg hele benken full av ingredienser :D


#26

Klistine sa for siden:

Dette så godt ut! Må prøve når de får inn fiberhusk på helsekosten her :D


#27

Veggpryd sa for siden:

Meny på Lillestrøm er UTSOLGT for fiberhusk! :eek: Det er krise! :lol:


#28

Pøsh sa for siden:

Disse skal jeg prøve. Hvordan blir de med litt mandelmel oppi mon tro?
De gangene jeg har brukt det i oppskrifter blir de litt fastere.


#29

otika sa for siden:

Jeg bruker malte mandler og det funker fint syns jeg :)


#30

Veggpryd sa for siden:

Mandelmel i høres veldig godt ut, spesielt hvis de blir litt faster :) Det må jeg prøve!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.