Jeg ble så lei av å skille egg og piske i to boller, at jeg sluttet helt å lage lapper. Men, lapper er jo så godt og en gang i blant må man jo ha noe å legge pålegg på, så jeg har derfor forenklet lappe-oppskriften litt.
Denne ble akkurat lik de originale Ziggy-lappene, men mye raskere og enklere å lage:
En boks Cottage Cheese
3 egg
2 solide teskjeer fiberhusk
Blandes med stavmixer. La røra stå i 10 minutter og tykne litt før du legger det ut på bakepapir med en spiseskje. Jeg får 9 stykker hver gang. Noen ganger har jeg i litt krydder. :)
Ja, de holder flere dager i kjøleskapet. Jeg bare legger de i en brødpose når de har blitt kalde. Steker gjerne flere brett om gangen, så jeg har i noen dager. :)
Du kan vel gjerne si det:p
Det verste er at jeg tenkte, da jeg stappa oppi to TOPPA spiseskjeer fiberhusk, at det der kan umuuulig stemme, dette blir seige saker!:D
Disse var supersmarte og gode. Kjempesmart i matpakka på turer:) Blandet halvt med tyrkisk yougurt og cc, ble faktisk veldig godt det og. Litt mer flytende røre, men fordelte den i langpanne og klippet den opp i passe biter når ferdig stekt. Hele røra blåste seg opp slik som de små lappene, så så litt voldsomt ut en stund:D Men vellykket og godt:p;)
Prøvde denne og hadde ikke cc så brukte en blanding av philadelphia og smørbar chevre, var litt tomt i kjøleskapet.... :rolleyes: hadde også i litt søtt og en del salt.
det ble kjempegode lapper.
Skal prøve med cc i morgen.
Disse ble supre! Skulle bake to brett igår for å ha til en lengre reise imorgen, men jeg tok to ts fiberhusk til hele den doble røra, så lappene på første brettet fløt ut og ble en flat sak. Men smaken var det ingenting å si på! De var så gode at jeg har spist mesteparten idag, og må lage ny runde ikveld. da skal jeg huske normal mengde fiberhusk :D
Må bare spørre, for jeg er litt usikker på om jeg har gjort noe feil.... Skal disse være litt sånn blaut inni? De er gjennomsteikt, men føles litt sånn vassen inni. Skal de være sånn eller har jeg gjort noe galt?
Jeg steikte på 200 grader i 15 minutter, da var de fin og gyllen.
Du kan sikkert steke de lenger, men siden ingrediensene er cottage cheese og egg blir det vanskelig å få til samme brødkonsistens som det blir med hvetemel. :)
Noen som har prøvd å lage disse uten stavmikser?? Hmm..jeg har en slump CC som jeg må kvitte meg med før den går ut på dato(dvs den gikk ut i går:-/)
Jeg har ikke stavmikser... De fleste har kanskje tatt kvelden...så det blir vel dårlig med raske svar..hehe
Dette skal prøves nå med en gang. Har aldri prøvd å lage lapper....utenom Oopsi, og kan ikke spise før (Nannas fantastiske knekkebrød) og brød (Karins beste) så alt for ofte siden frø og kjerner virker bremsende på meg. Og dette kan være en fin avveksling til osteknekkis som det stort sett blir daglig.
Så fint at jeg har CC i kjøleskapet, og det andre har jeg jo bestandig.
Hei bor ute i ødemarka med lite å få tak i. Det er en utfordring å følge lavkarbokuren. Hva er fiberhusk? Hvor får jeg kjøpt det, på helsekost? Hilsen Fet
Fiberhusk finnes på Meny, vet jeg. Det står mellom de glutenfrie varene. Pass på å kjøpe noen poser når du først finner de - det er ganske lang holdbarhet på dem. :)
Mandelmel i høres veldig godt ut, spesielt hvis de blir litt faster :) Det må jeg prøve!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.