< Tilbake til oversikten

Ostelasagne med Kavli jalapeno osteskiver

#1

marjusen sa for siden:

Denne her lagde jeg i går, og det er den beste lasagnen jeg har laget!

500gram kjøttdeig fra rema1000, billig!
1 boks hakkede tomater med hvitløk
halv løk og 1 fedd hvitløk (For dem som liker mye hvitløk som meg)
1/2 liten boks tomatpurre
Kavli jalapeno ferdigskiva ost
Norvegia revet ost.

Stek kjøttdeigen i ei panne. Tilsett hakkede tomater. Bland ut den halve boksen med tomatpurre i litt vann så det blir en tjukk saus og hell dette over kjøttdeigen og de hakkede tomatene. Hakk opp løken og tilsett dette. Og til slutt presser du en hvitløk, event småhakker den og strør over dette. Litt salt, pepper og chilli og la dette surre ca 20 min.

Så tar du kjøttblanding nederst i en ildfast form lagvis med ferdigskivet ost fra kavli. Begynn og avslutt med kjøtt. Jeg tok først ett lag kjøtt, ett lag ost, ett lag kjøtt, ett lag ost og ett lag kjøtt.

Så strør du norvegian på toppen og gratinerer det hele på 200 grader i 15-20 min:D

Dette her var heeelt himmelsk altså, nam nam nam. Server med en salat og litt rømmedressing:D

Marius


#2

MarensLille... sa for siden:

Mmmm, masse ost!!! Me like!!! :D Hva med å prøve å legge ostesaus imellom lagene i tillegg til kjøttsausen...? Jeg lager en ostesaus til lasagne som jeg synes er tusen ganger bedre enn den vanlige bechamelsausen som man skal ha i hjemmelaget lasagne... Rett og slett bare 2 dl fløte, 1/2 boks kavli smøreost (0 g kh) naturell eller med bacon, salt, pepper og litt muskatnøtt... Kok opp til den tykner... YUUUUMMI :D


#3

Benedictee sa for siden:

Dette står nu i ovnen:

2 pk kjøttdeig stekt med 5 (host) fedd hvitløk og en halv rødløk og masse små sjampinjong. Mot slutten helte jeg over endel matfløte. Brukte grillkrydder og pepper.

La ett lag i bunnen av ildfast form, 5 stk kavliskiver, nytt lag med kjøtt deretter toppet med revet ost og litt ekstra krydder.

Usikker på hvor lenge det bør stå, men satser på ca 15 min siden alt var varmt og osten bare må smelte. Serveres med salat..

spent på hvordan dette blir, poster resultat enda. Med tanke på mengde hvitløk er det kanskje greit at jeg har fri imorgen :D


#4

Iset sa for siden:

Jeg bruker ca. 8-10 fedd eller 2 hele kinesiske hvitløker i lasagne og det meste annet jeg lager. :lol:

Denne skal jeg prøve! Den er sikkert enda bedre om den lages kvelden før og varmes opp dagen etter, da har den fått satt seg litt. I tillegg til at jeg er sent hjemme fra jobb på ettermiddagene og må lage noe kjapt. Tror jeg skal lage denne i morgen kveld og ha til middag på onsdag. :D


#5

only39 sa for siden:

Denne var knall!!
Tok
500gram kjøttdeig med 1 ts pepper til steking.
1 boks hakkede tomater med hvitløk og oregano (kiwi, Eldorado)
100gr løk, cirka 1/2
1ss hvitløkspepper,
3 ts tomatpurè
1,5dl kremfløte
Kavli jalapeno ferdigskiva ost, tilsammen 8 skiver fordelt på to lag.
Norvegia revet ost, masse!
Totalt cirka: 18 karber.

Hadde salat med ruccola, hjertesalat, en liten vårløk og litt rød paprika til og en liten ss dressing, litt fetaost.
Denne kommer jeg til å lage mer av og kanskje ta halve med Kavli baconostskiver og halve med jalapeno neste gang.

KOOOOS DERE!
Jeg spiste 1/4, pluss salat, og mett nok!


#6

LivingDeadDOll sa for siden:

Laget denne i går med ostesausen til MarensLille... (m/bacon smøreost). Kjempe god:) Samboer syntes det var godt å slippe pastaplatene, og var imponert at ostesausen smakte akkurat som vanlig lasagne saus (bare bedre etter min mening)..


#7

Lykkelig sa for siden:

Oh har lagd Marjusens kjøttsaus, og Marenslilles ostesaus. Og oh la la!

Mett som bare rakkeren og den var gooood den ostesausen. Takk og takk! Brukte osten med Bacon, og jeg var skeptisk... men jaggu!

Anbefales!


#8

Kanutten sa for siden:

Popper du skivene i mikroen først før du legger dem lagvis i formen får du mer pastapreg over dem. :ja:


#9

Hegus sa for siden:

Tenkte prøve meg på ett lite tips bare! :) For å få maten til å bli enda mere mettende så kan man ta skuash eller aburgini som man skjær opp med en osthøvel som man legger i mellom kjøttdeig og ost! :) Det er kjempe godt!!! :)


#10

Hegus sa for siden:

Foresten kanskje man ikke trenger osten da i mellom, det kanskje blir for mye når jeg tenkte meg om! :P Smak og behag! ;)


#11

marjusen sa for siden:

Bruker du squash mellom blir det ikke ostelasagne lenger. Det finnes oppskrift hvor man bruker det i stede for ost ja. Event kan du også bruke neper.


#12

Mellon sa for siden:

Nam, dette må jo bare testes


#13

senorita sa for siden:

enig.. og jeg liker ikke squash :P Det ligner ikke på pasta så jeg ble skikkelig skuffet.. bedre med ost mmmmm :D


#14

tjeldberg sa for siden:

Min middag i dag! Sinnsykt godt, gubben sir den ska lages oftere! Å velig lett laga! Droppa tomatpuren bare. Erstatta Norvegia osten og kavli smøreost med XP sin, samme med tomat, og vips så va dette middag under 100-lappen :) Det var inkludert ostesausen altså! Veldig god!


#15

Charlott sa for siden:

Denne var middag her også i dag :D

For å lage enda mer "mat" i den slengte jeg i ostesaus, løk og chilli - KNALLGOD! :D :D


#16

Hegus sa for siden:

Ja det er nokk sannt! :P


#17

swimzy sa for siden:

Høres skikkelig nam ut, kan jeg spise dette på lindberg?


#18

EAH sa for siden:

lasagnen og den kvite sausen blei skikkelig snadder!
det beste vi har ete på lang lang tid! =)


#19

Bøtt sa for siden:

Har lagd denne i dag og det er lenge siden jeg har spist noe så godt:)
Lagde også den lyse sausen og hadde litt ekstra oppi så jeg liker:D


#20

hope10 sa for siden:

Denne var KNALLgod!!! Tusen takk for at du delte oppskrift !! :)


#21

SusanG sa for siden:

Denne havnet på middagsbordet her i gården også i dag. Er på tredje uken med lavkarbo nå, og lasagne hadde jeg ikke prøvd å lage før. Nydelig ble den, og jeg savnet ikke lasagneplatene i det hele tatt!! :D


#22

Sanney sa for siden:

lagde denne idag. kjempegod, men den ble blaut. blir nok bedre imorra :)


#23

Idarull sa for siden:

tror dere at hvis man tar osteskivene i mikroen så de blir sprøe først får det til å bli mer som lasagne?


#24

marjusen sa for siden:

Tviler litt på det. For når du varmer den blir den myk igjen. Og da vil den nok ikke bli sprø tror jeg. Men lasagneplatene blir jo ikke sprøe dem heller. Blir jo helt myke når dem er varma


#25

Jabba sa for siden:

Bruker dere en hel pakke med slik Kavli ost?


#26

Sanney sa for siden:

brukte nok til å ca dekke laget med kjøtt. hos meg var ikke forma dyp nok til mer enn ett ostelag, brukte vel 4 skiver.


#27

marjusen sa for siden:

går fort ei pakke ja. har to lag med den jeg da. 2x4 lag. Altså 8 skiver tipper jeg


#28

Jabba sa for siden:

Da er denne laget og smakt på. Utrolig god Lasagne - den beste lavkarbo varianten hittil. Jeg brukte en hel pakke med Kavli Jalapenos os og vil nok bytte ut den med Bacon neste gang - det ble i sterkeste laget for meg.....


#29

marjusen sa for siden:

det som er digg da. sterk. nam nam...hehehe :)


#30

EAH sa for siden:

ååå bevares no har vi laga den fire gongar på ei veke!
såå go va den!


#31

Bøtt sa for siden:

Jeg også har laget den 2 ganger denne uken.:D


#32

Jabba sa for siden:

Denne skal jeg spise i kveld...må teste om den blir like god etter en tur i fryseren....


#33

TrineG sa for siden:

Denne gleder jeg meg til og prøve :D:D


#34

Jabba sa for siden:

Må bare få skryte nok en gang av denne Lasagnen (med ostesausen i innlegg 2)......den er bare såååååå utrolig god. Og den ble bare enda bedre etter en tur i fryseren....
Denne må dere bare prøve folkens!!!
Jeg får vann i munnen bare av å tenke på denne!!


#35

2011-slank? sa for siden:

Helt nydelig:)Spist det i går og i dag, bedre en Toro sin:)Hele familien elsket den:)
Takk for oppskrift:)


#36

Idarull sa for siden:

Prøvde denne i dag med taffelost istedenfor jalapenos. Det var helt supert! Skulle jo hatt en salat ved siden av, men hadde ikke det....


#37

2011-slank? sa for siden:

Ja eg hadde isbergsalat og cherrytomat og eg sei bare jøsses kor gått det var:)


#38

Bøtt sa for siden:

Me to.Hadde varm lasagne oppå masse isberg salat...mmmm deilig.
3gang jeg lager denne nå,med litt ekstra oppi da:D


#39

TrineG sa for siden:

Denne skal jeg ha på Mandag :D


#40

TrineG sa for siden:

Hvordan ostesaus hadde du inni ? :)


#41

Jabba sa for siden:

Se innlegg nr 2 i denne tråden....


#42

TrineG sa for siden:

hahaha, jeg kan ikke lese i dag :rolleyes: Den skal prøves. Takk :D


#43

silje_rs sa for siden:

det her hørtes jo veldig veldig fristende ut...da vet jeg hva det blir til middag i morra;D


#44

Ildern sa for siden:

Dette var sinnsykt godt, men jeg tror jeg skal prøve denne varianten også. Gubben nevnte ett eller annet om at han likte taffelost bedre.


#45

-Cilia- sa for siden:

Laget denne nettopp, med ekstra hvitløk og ostesaus med bacon i! :sikle: Det ble skikkelig godt, og mye bedre enn jeg hadde forventet! Takk for oppskrift! :D


#46

TrineG sa for siden:

Lagde denne i dag, men ostesaus.Dette blir en favoritt !! Helt nydelig, samboeren min elsket den også :D Takk for oppskrift !


#47

silje_rs sa for siden:

må bare få sagt det! fyyyyyy å god:) denna blir nok også en vinner hos barna hvis jeg kutter ned litt på hvitløken;) Tusen takk for tipset:)


#48

2011-slank? sa for siden:

Har spist den kvar dag i 1 uke no:DFortsatt gler eg meg til morgendagen da eg skal lage den igjen:D


#49

marjusen sa for siden:

Hehehehe, må ikke spise deg lei på den;) Men denne er god ja:D

Husk å gi meg points da folkens. Trykk på vekta vedsiden av innlegget mitt og legg igjen en positiv en:D


#50

Ildern sa for siden:

Sjølvsagt! :D


#51

Jabba sa for siden:

Denne skal jeg lage igjen i morgen....gleder meg!


#52

Jorkla sa for siden:

Den gikk rett inn på topp nr 1 av middager jeg har lager lowcarb.. Takk for oppskrifte på fantastisk lasagne og nydelig ostesaus.. Lagde avocadosalat ved siden av og det var en fantastisk kombo... stemmer tråden til høyeste rang


#53

Jabba sa for siden:

Denne blir middagen min i dag også.....og ble visst frokost også.....
Forma er snart tom - må visst til med ny ladning! Skal lage dobbel porsjon i langpanne slik jeg har leeeeenge...
Utrolig grei middag å ha i fryseren....


#54

2011-slank? sa for siden:

Smakte like godt idag også:D


#55

Jabba sa for siden:

Noen som vet hvor mye karber det er i denne? Inkludert ostesausen i innlegg 2?
Jeg har ikke boks med tomater hjemme så jeg vet ikke antall karber i tomatene...


#56

cici_aries sa for siden:

dette lurer jeg også veldig på :) Helt ny her, men gleder meg masse til å prøve denne oppskriften! :)


#57

Sanney sa for siden:

tja, boksene med tomater jeg har brukt varierer. ene jeg prøvde hadde 7.5gr karber, en annen 3.5. har hørt om noen med 1.5 også. så det kommer helt an på hvilket merke du velger på tomatene. baconosten har vel knapt karber i seg, 1-2gr tror jeg. fløte husker jeg ikke, men det fins i div matvaretabeller.


#58

Jabba sa for siden:

Noen som vet karboinnholdet på boksene med tomater fra REMA 1000?


#59

Hildemor på slanking sa for siden:

Hvordan kan det bli 18 karber i denne retten. Er det ikke bare tomatene som inneholder karbo her da?


#60

Jabba sa for siden:

Det er litt karber i fløten...men jeg vet ikke hvor mye 2 dl fløte veier....


#61

Catlin sa for siden:

Og da var mandagens middag planlagt... Takk folkens :)
Er jo umulig å la være og prøve denne... Makan til skryt da... Gleder meg veldig nå...


#62

marjusen sa for siden:

Ble den suksess?? hehe :)


#63

Jabba sa for siden:

Jeg lagde denne på ny i helga og regna da ut karbene samtidig.
Med REMA sine tomater + tomatpure og ostesausen som er nevnt i innlegg 2 kom jeg til ca 12 karber.
Jeg deler min Lasagne i 4.
Retten kommer da på 3 karber!

Very good! - Både smaken og antall karber!


#64

Higu83 sa for siden:

Hei marjusen.
hvor mye karbo er det ca i den oppskriften du har skrive opp på toppen her?
;)


#65

frøken sa for siden:

mmm, da har vi hatt lasagne til middag. Lagde den med ostesausen. Tilsatte også litt revet ost i ostesausen. Det var nydelig middag. 14 åringen mente den var bedre enn vanlig lasagne.

Brukte hakka tomater fra rema (landlord) 1,5 karb, og tomatpure fra rema, 5 karb.


#66

Klistine sa for siden:

Spiste denne til middag igår! Det var jo faktisk verdens beste lasagne!!! Jeg hadde jo skyhøye forventninger etter all skryten, men dette toppet alle forventninger :D lagde med ostesausen også! Og gomler i meg litt rester til frokost! ;)


#67

Glorfinia sa for siden:

Omnomnom! Lagde denne til middag i dag, og den var skikkelig digg. Brukte også ostesausen til Marenslille, og det ble en herlig kombinasjon. Og jeg er helt enig med det noen har skrevet tidligere, den er bedre enn vanlig lasagne. Anbefales!

Forøvrig så har jeg regna litt på hva den koster å lage, mest fordi jeg var nysgjerrig, og
litt fordi jeg ikke akkurat er superrik og må passe litt på hva jeg bruker penger på. I alle fall. Jeg handla varene jeg trengte på Meny, men handler man rimeligere plasser blir det kanskje litt billigere. Tilsammen ble det ca. 120 kroner for lasagne+ostesaus. Får man fire middager ut av lasagnen, så er det jo bare 30kr pr middag, og det er jammen ikke dårlig synes jeg. :)

Edit: Jeg glemte å si at jeg ikke brukte tomatpuré, så om man bruker det blir det bittelitt dyrere pr. middag.


#68

Dolsi sa for siden:

Denne skal jeg prøve meg på i dag :D


#69

Elanessë sa for siden:

abbonere Denne må prøves!


#70

LilleFly sa for siden:

Skal prøve denne ikveld, høres jo nydelig ut!


#71

Dolsi sa for siden:

:D Beste lasagnen jeg har spist. Laget den med squash, og ostesausen i innlegg nr 2.
Nydelig godt, beste lavkarbomaten jeg har smakt :p


#72

Dolly sa for siden:

Jeg får det ikke til å bli 18 iallefall

100 gram løk (5,7 karb)
hakka tomater (landlord) 1 boks (6 karb)
Tomatpure landlord halv boks 70 gram (3,85 karb)

resten har jo ikke karber

Det blir 15,55


#73

Kanutten sa for siden:

Du har glemt kremfløten....


#74

MariaB sa for siden:

abbonerer! Mulig klubbmat til uka? ;) Må prøvesmake først!


#75

Dolly sa for siden:

Oi da blir den jo med rema hakka tomater og rema tomatpure 21

1 boks er ikke 1,5 karb for det er 400 gram i en boks og da blir det 6

2 dl fløte er 5,8

Men om man blir mett av 1/4 så blir det jo ikke mer enn 5 karber pr porsjon


#76

LilleFly sa for siden:

Prøvde den ikveld, skikkelig god!


#77

aatinka sa for siden:

Laget denne i kveld, med sausen i post 2. Jeg fikk ikke den sausen til å tykne skikkelig, men det ble likevel den beste lavkarbolasagnen jeg har lagd til nå.

Vi hadde salat til og jeg lurer på når jeg blir sulten igjen... Skikkelig mektig!


#78

MariaB sa for siden:

Lagde denne på fredag med ostesausen, og den var utrolig god! Hele familien likte den veldig godt, og den skal serveres i klubb i morgen! :)

Jeg "poppet" osteskivene i microen på forhånd, og det ga en veldig god tyggemotstand :)


#79

Haense sa for siden:

Noe av det som står i denne tråden skal lages til Pacific Blue i kveld! HerreGUD så godt alt høres ut. HVOR HAR LAVKARBODIETTEN VÆRT I DE TI SISTE ÅRENE DA JEG HAR TRENGT DEN?!?!? :D


#80

Haense sa for siden:

Finnes det noen terninger med syv sider? Isåfall ruller jeg en syver! Herre min hatt dette var godt. Laget det med sausen i post 2 og har fortsatt bakoversveis. Toro, GO HOME! :D

Tusen takk for denne oppskriften, trådstarter. Denne skal lages MANGE ganger i fremtiden! :)


#81

Elanessë sa for siden:

Noen sekunder på 750w da eller?

#82

Glorfinia sa for siden:

Jeg vil tippe at de ble nuka i et par minutter på full effekt, for da blir de sprø og harde liksom.


#83

MariaB sa for siden:

hehe, ja det var litt nuking inni bildet:p Men kun sånn at de ble seige, ikke helt sprø. 1 min kanskje?


#84

Elanessë sa for siden:

Hvilken måte er det best å varme opp denne på?
Jeg tenkte å lage den i kveld for å ha til middag i morgen, men hvordan varmer jeg den opp?


#85

marjusen sa for siden:

Jeg synes det er best å sette den 8-12 minutter i ovnen på 200 grader for å varme den opp. Hender jeg har den med på jobb og setter den i microen. Fungerer greit det og:)


#86

Rosalille sa for siden:

Den beste lavkarbolasagnen jeg har smakt! Sambo mente den smakte nesten samme som moren hans sin (noe som virkelig er en stjerne i boka fra hans side;)) Brukte ostesausen i tillegg


#87

Elanessë sa for siden:

Hmm... vet ikke hva jeg skal si. Prøvde denne i går, men er ikke HELT overbevist. Vi spiste den alle sammen, til det var tomt, men tør ikke påstå at det var den beste lasagnen jeg har smakt. Har enda tilgode å smake en skikkelig gooood lavkarbolasagne. Men denne var helt grei altså, bare en veldig syrlig smak på den syns jeg.


#88

Jabba sa for siden:

Jeg ELSKER denne og laget den igjen på lørdag. Da laget jeg med den sausen beskrevet i innlegg 2. Jeg brukte en halv pakke med Kavli ost bacon og en halv pakke med den nye Kavli Pepperoni osten. Det er den beste variasjonen jeg har laget!


#89

Jeiform sa for siden:

Oi.. Når man leter så finner man! Denne står å putrer nå. Lukter himmelsk! :p


#90

Pisces89 sa for siden:

Denne har jeg laget med (veldig) jevne mellomrom helt siden den ble lagt ut :) både på og av lavkarbo. Beste og enkleste lasagnen EVER :D

Pleier å kombinere ostesausen med kjøttet jeg da, for enkelthetens skyld,så etter at kjøttdeigen er stekt og tomatene er oppi, så har jeg oppi fløte og philadelphiaost og lar det koke i noen minutter :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.