Denne her lagde jeg i går, og det er den beste lasagnen jeg har laget!
500gram kjøttdeig fra rema1000, billig!
1 boks hakkede tomater med hvitløk
halv løk og 1 fedd hvitløk (For dem som liker mye hvitløk som meg)
1/2 liten boks tomatpurre
Kavli jalapeno ferdigskiva ost
Norvegia revet ost.
Stek kjøttdeigen i ei panne. Tilsett hakkede tomater. Bland ut den halve boksen med tomatpurre i litt vann så det blir en tjukk saus og hell dette over kjøttdeigen og de hakkede tomatene. Hakk opp løken og tilsett dette. Og til slutt presser du en hvitløk, event småhakker den og strør over dette. Litt salt, pepper og chilli og la dette surre ca 20 min.
Så tar du kjøttblanding nederst i en ildfast form lagvis med ferdigskivet ost fra kavli. Begynn og avslutt med kjøtt. Jeg tok først ett lag kjøtt, ett lag ost, ett lag kjøtt, ett lag ost og ett lag kjøtt.
Så strør du norvegian på toppen og gratinerer det hele på 200 grader i 15-20 min:D
Dette her var heeelt himmelsk altså, nam nam nam. Server med en salat og litt rømmedressing:D
Mmmm, masse ost!!! Me like!!! :D Hva med å prøve å legge ostesaus imellom lagene i tillegg til kjøttsausen...? Jeg lager en ostesaus til lasagne som jeg synes er tusen ganger bedre enn den vanlige bechamelsausen som man skal ha i hjemmelaget lasagne... Rett og slett bare 2 dl fløte, 1/2 boks kavli smøreost (0 g kh) naturell eller med bacon, salt, pepper og litt muskatnøtt... Kok opp til den tykner... YUUUUMMI :D
2 pk kjøttdeig stekt med 5 (host) fedd hvitløk og en halv rødløk og masse små sjampinjong. Mot slutten helte jeg over endel matfløte. Brukte grillkrydder og pepper.
La ett lag i bunnen av ildfast form, 5 stk kavliskiver, nytt lag med kjøtt deretter toppet med revet ost og litt ekstra krydder.
Usikker på hvor lenge det bør stå, men satser på ca 15 min siden alt var varmt og osten bare må smelte. Serveres med salat..
spent på hvordan dette blir, poster resultat enda. Med tanke på mengde hvitløk er det kanskje greit at jeg har fri imorgen :D
Jeg bruker ca. 8-10 fedd eller 2 hele kinesiske hvitløker i lasagne og det meste annet jeg lager. :lol:
Denne skal jeg prøve! Den er sikkert enda bedre om den lages kvelden før og varmes opp dagen etter, da har den fått satt seg litt. I tillegg til at jeg er sent hjemme fra jobb på ettermiddagene og må lage noe kjapt. Tror jeg skal lage denne i morgen kveld og ha til middag på onsdag. :D
Denne var knall!!
Tok
500gram kjøttdeig med 1 ts pepper til steking.
1 boks hakkede tomater med hvitløk og oregano (kiwi, Eldorado)
100gr løk, cirka 1/2
1ss hvitløkspepper,
3 ts tomatpurè
1,5dl kremfløte
Kavli jalapeno ferdigskiva ost, tilsammen 8 skiver fordelt på to lag.
Norvegia revet ost, masse!
Totalt cirka: 18 karber.
Hadde salat med ruccola, hjertesalat, en liten vårløk og litt rød paprika til og en liten ss dressing, litt fetaost.
Denne kommer jeg til å lage mer av og kanskje ta halve med Kavli baconostskiver og halve med jalapeno neste gang.
KOOOOS DERE!
Jeg spiste 1/4, pluss salat, og mett nok!
Laget denne i går med ostesausen til MarensLille... (m/bacon smøreost). Kjempe god:) Samboer syntes det var godt å slippe pastaplatene, og var imponert at ostesausen smakte akkurat som vanlig lasagne saus (bare bedre etter min mening)..
Tenkte prøve meg på ett lite tips bare! :) For å få maten til å bli enda mere mettende så kan man ta skuash eller aburgini som man skjær opp med en osthøvel som man legger i mellom kjøttdeig og ost! :) Det er kjempe godt!!! :)
Min middag i dag! Sinnsykt godt, gubben sir den ska lages oftere! Å velig lett laga! Droppa tomatpuren bare. Erstatta Norvegia osten og kavli smøreost med XP sin, samme med tomat, og vips så va dette middag under 100-lappen :) Det var inkludert ostesausen altså! Veldig god!
Denne havnet på middagsbordet her i gården også i dag. Er på tredje uken med lavkarbo nå, og lasagne hadde jeg ikke prøvd å lage før. Nydelig ble den, og jeg savnet ikke lasagneplatene i det hele tatt!! :D
Tviler litt på det. For når du varmer den blir den myk igjen. Og da vil den nok ikke bli sprø tror jeg. Men lasagneplatene blir jo ikke sprøe dem heller. Blir jo helt myke når dem er varma
Da er denne laget og smakt på. Utrolig god Lasagne - den beste lavkarbo varianten hittil. Jeg brukte en hel pakke med Kavli Jalapenos os og vil nok bytte ut den med Bacon neste gang - det ble i sterkeste laget for meg.....
Må bare få skryte nok en gang av denne Lasagnen (med ostesausen i innlegg 2)......den er bare såååååå utrolig god. Og den ble bare enda bedre etter en tur i fryseren....
Denne må dere bare prøve folkens!!!
Jeg får vann i munnen bare av å tenke på denne!!
Laget denne nettopp, med ekstra hvitløk og ostesaus med bacon i! :sikle: Det ble skikkelig godt, og mye bedre enn jeg hadde forventet! Takk for oppskrift! :D
Den gikk rett inn på topp nr 1 av middager jeg har lager lowcarb.. Takk for oppskrifte på fantastisk lasagne og nydelig ostesaus.. Lagde avocadosalat ved siden av og det var en fantastisk kombo... stemmer tråden til høyeste rang
Denne blir middagen min i dag også.....og ble visst frokost også.....
Forma er snart tom - må visst til med ny ladning! Skal lage dobbel porsjon i langpanne slik jeg har leeeeenge...
Utrolig grei middag å ha i fryseren....
Noen som vet hvor mye karber det er i denne? Inkludert ostesausen i innlegg 2?
Jeg har ikke boks med tomater hjemme så jeg vet ikke antall karber i tomatene...
tja, boksene med tomater jeg har brukt varierer. ene jeg prøvde hadde 7.5gr karber, en annen 3.5. har hørt om noen med 1.5 også. så det kommer helt an på hvilket merke du velger på tomatene. baconosten har vel knapt karber i seg, 1-2gr tror jeg. fløte husker jeg ikke, men det fins i div matvaretabeller.
Jeg lagde denne på ny i helga og regna da ut karbene samtidig.
Med REMA sine tomater + tomatpure og ostesausen som er nevnt i innlegg 2 kom jeg til ca 12 karber.
Jeg deler min Lasagne i 4.
Retten kommer da på 3 karber!
mmm, da har vi hatt lasagne til middag. Lagde den med ostesausen. Tilsatte også litt revet ost i ostesausen. Det var nydelig middag. 14 åringen mente den var bedre enn vanlig lasagne.
Brukte hakka tomater fra rema (landlord) 1,5 karb, og tomatpure fra rema, 5 karb.
Spiste denne til middag igår! Det var jo faktisk verdens beste lasagne!!! Jeg hadde jo skyhøye forventninger etter all skryten, men dette toppet alle forventninger :D lagde med ostesausen også! Og gomler i meg litt rester til frokost! ;)
Omnomnom! Lagde denne til middag i dag, og den var skikkelig digg. Brukte også ostesausen til Marenslille, og det ble en herlig kombinasjon. Og jeg er helt enig med det noen har skrevet tidligere, den er bedre enn vanlig lasagne. Anbefales!
Forøvrig så har jeg regna litt på hva den koster å lage, mest fordi jeg var nysgjerrig, og
litt fordi jeg ikke akkurat er superrik og må passe litt på hva jeg bruker penger på. I alle fall. Jeg handla varene jeg trengte på Meny, men handler man rimeligere plasser blir det kanskje litt billigere. Tilsammen ble det ca. 120 kroner for lasagne+ostesaus. Får man fire middager ut av lasagnen, så er det jo bare 30kr pr middag, og det er jammen ikke dårlig synes jeg. :)
Edit: Jeg glemte å si at jeg ikke brukte tomatpuré, så om man bruker det blir det bittelitt dyrere pr. middag.
Laget denne i kveld, med sausen i post 2. Jeg fikk ikke den sausen til å tykne skikkelig, men det ble likevel den beste lavkarbolasagnen jeg har lagd til nå.
Vi hadde salat til og jeg lurer på når jeg blir sulten igjen... Skikkelig mektig!
Noe av det som står i denne tråden skal lages til Pacific Blue i kveld! HerreGUD så godt alt høres ut. HVOR HAR LAVKARBODIETTEN VÆRT I DE TI SISTE ÅRENE DA JEG HAR TRENGT DEN?!?!? :D
Finnes det noen terninger med syv sider? Isåfall ruller jeg en syver! Herre min hatt dette var godt. Laget det med sausen i post 2 og har fortsatt bakoversveis. Toro, GO HOME! :D
Tusen takk for denne oppskriften, trådstarter. Denne skal lages MANGE ganger i fremtiden! :)
Jeg synes det er best å sette den 8-12 minutter i ovnen på 200 grader for å varme den opp. Hender jeg har den med på jobb og setter den i microen. Fungerer greit det og:)
Den beste lavkarbolasagnen jeg har smakt! Sambo mente den smakte nesten samme som moren hans sin (noe som virkelig er en stjerne i boka fra hans side;)) Brukte ostesausen i tillegg
Hmm... vet ikke hva jeg skal si. Prøvde denne i går, men er ikke HELT overbevist. Vi spiste den alle sammen, til det var tomt, men tør ikke påstå at det var den beste lasagnen jeg har smakt. Har enda tilgode å smake en skikkelig gooood lavkarbolasagne. Men denne var helt grei altså, bare en veldig syrlig smak på den syns jeg.
Jeg ELSKER denne og laget den igjen på lørdag. Da laget jeg med den sausen beskrevet i innlegg 2. Jeg brukte en halv pakke med Kavli ost bacon og en halv pakke med den nye Kavli Pepperoni osten. Det er den beste variasjonen jeg har laget!
Denne har jeg laget med (veldig) jevne mellomrom helt siden den ble lagt ut :) både på og av lavkarbo. Beste og enkleste lasagnen EVER :D
Pleier å kombinere ostesausen med kjøttet jeg da, for enkelthetens skyld,så etter at kjøttdeigen er stekt og tomatene er oppi, så har jeg oppi fløte og philadelphiaost og lar det koke i noen minutter :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.