< Tilbake til oversikten

Hvit sjokolademousse med bringebærsaus

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Hvit sjokolademousse med bringebærsaus

[font=Verdana][/font]
Sjokolademousse:
1 ts gelatinpulver
3 ss funsaft med bringebærsaft
1/3 l kremfløte
175 g hvit sjokolade, sukkerfri

Fremgangsmåte:
Ha gelatinpulveret og saften i en liten skål og la det trekke i ca 5 minutter.
Varm ca halvparten av fløten på svak varme.
Brekk sjokoladen i biter, ha den i kjelen med fløte og rør til sjokoladen er oppløst.
Tilsett gelatinblandingen, og fortsett og rør til gelatinen er oppløst.
Trekk kjelen tilside og avkjøl litt.
Pisk resten av fløten til krem og vend deretter kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Ha blandingen i 4 porsjonsformer eller en stor skål.
Settes i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.

Bringebærsaus:
225 g frosne bringebær
1-2 ss sukrin
1 ss hermesetas (ev. splenda/natreen)
1/2 dl vann

Fremgangsmåte:
Kok opp bringebær, sukrin, hermesetas og vann, og la småkoke i ca 5 minutter.
Press blandingen gjennom en fin sil så du får en glatt saus.
Kok sausen videre i ca 10 minutter.
Avkjøl, og server enten ved siden av eller oppå sjokolademousseen.


#2

Imp sa for siden:

Åh, HVIT sjokolademousse..hvor får man tak i sukkerfri hvit sjokolade? Og hvordan smaker den ift den vanlige?


#3

Idarull sa for siden:

Det lurte jeg også på! elsker hvit sjokolade!


#4

Lisbeth sa for siden:

Både cavalier og sukkerfritt har hvit sjokolade, sukkerfritt sin har minst karber mens cavalier sin er best ;o)

Cavalier har to typer, en vanlig og en som heter rice crisp eller noe sånn. Jeg har kjøpt begge to på helsekost. Sukkerfritt sin har jeg bare sett i Sverige (tror jeg) og på sukkerfritt.com


#5

Idarull sa for siden:

Åja de der ja! På min Rema har de bare melkesjokoladen til Cavalier, men jeg kan reise til Sandvika og se. De har stor helsekost og stor Ultra butikk :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.