Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Hvit sjokolademousse med bringebærsaus
[font=Verdana][/font]
Sjokolademousse:
1 ts gelatinpulver
3 ss funsaft med bringebærsaft
1/3 l kremfløte
175 g hvit sjokolade, sukkerfri
Fremgangsmåte:
Ha gelatinpulveret og saften i en liten skål og la det trekke i ca 5 minutter.
Varm ca halvparten av fløten på svak varme.
Brekk sjokoladen i biter, ha den i kjelen med fløte og rør til sjokoladen er oppløst.
Tilsett gelatinblandingen, og fortsett og rør til gelatinen er oppløst.
Trekk kjelen tilside og avkjøl litt.
Pisk resten av fløten til krem og vend deretter kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Ha blandingen i 4 porsjonsformer eller en stor skål.
Settes i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.
Bringebærsaus:
225 g frosne bringebær
1-2 ss sukrin
1 ss hermesetas (ev. splenda/natreen)
1/2 dl vann
Fremgangsmåte:
Kok opp bringebær, sukrin, hermesetas og vann, og la småkoke i ca 5 minutter.
Press blandingen gjennom en fin sil så du får en glatt saus.
Kok sausen videre i ca 10 minutter.
Avkjøl, og server enten ved siden av eller oppå sjokolademousseen.